ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Επίθεση Καράογλου στον Φίλη για τη δήλωσή του στην εκπομπή "στον ενικό"

Σχολιάζοντας τη δήλωση του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, ότι αναγνωρίζει τον πόνο των Ποντίων αλλά δεν αποδέχεται ότι η σφαγή 353.000 Ελλήνων του Πόντου από τις δυνάμεις του Κεμάλ Ατατούρκ ήταν γενοκτονία, στην εκπομπή του Νίκου Χατζηνικολάου «στον ενικό», ο βουλευτής της ΝΔ Θεόδωρος Καράογλου, σημειώνει ότι «η παραπάνω δημόσια τοποθέτηση του Υπουργού Παιδείας, την οποία φροντίζει να επαναλαμβάνει συστηματικά, αποτελεί εθνικό αίσχος».
«Παίρνοντας τη σκυτάλη από την κα. Ρεπούση και τον περίφημο "συνωστισμό" στο λιμάνι της Σμύρνης, ο κ. Φίλης εκφράζει μια εμμονική εθνομηδενιστική ιδεοληψία, δίνοντας άλλοθι σε όσους προσπαθούν να σβήσουν την ιστορία του Πόντου και να διαγράψουν από την συλλογική μνήμη τον τραγικό ξεριζωμό, την ατίμωση και την εξόντωση των χιλιάδων που δολοφονήθηκαν, προκειμένου να σβήσει ολοκληρωτικά μια πανάρχαια κοιτίδα του Ελληνισμού», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου και συνέχισε:
«Η γενοκτονία των Ποντίων είναι ένα από τα αδιαμφισβήτητα ιστορικά γεγονότα που δεν φθείρονται. Και το να γνωρίζει κάποιος τι πραγματικά συνέβη, δεν είναι μια απλή διαιώνιση της ιστορικής αλήθειας, αλλά μια πολύτιμη εθνική παρακαταθήκη. Η συμπόνοια δεν αρκεί για να παραμείνει άσβεστο το καντήλι της εθνικής μνήμης. Είναι προφανές ότι ο κ. Φίλης παριστάνει πως δεν ακούει τον αναστεναγμό που βγήκε από τα στήθη των θυμάτων της γενοκτονίας την ώρα της θυσίας τους».
«Ειλικρινά δεν ξέρω τι από τα δυο είναι πιο ανησυχητικό. Η άποψη που εκφράζει ο κ. Φίλης ή το γεγονός ότι παραμένει Υπουργός Παιδείας», πρόσθεσε ο κ. Καράογλου.
Το είδαμε: http://www.enikos.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου