ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

«Γενοκτονία ήταν κ. Υπουργέ!»

Κωνσταντίνος Π. Γκιουλέκας: «Γενοκτονία ήταν κ. Υπουργέ!»
Ντροπή να εκφράζονται τέτοιες απόψεις από κυβερνητικά στελέχη
«Επαίσχυντη, απαράδεκτη» και «βέβηλη» χαρακτήρισε την άποψη του υπουργού Παιδείας και Θρησκευμάτων Νίκου Φίλη περί μη ύπαρξης Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας στην Α’ Θεσσαλονίκης Κωνσταντίνος Π.Γκιουλέκας.
«Η συστηματική εξόντωση ολόκληρης φυλής ή τμήματος αυτής σε ορισμένο τόπο ονομάζεται “γενοκτονία” κ.Φίλη.
Θα έπρεπε να το γνωρίζετε αυτό πριν προβείτε σε τέτοιες επαίσχυντες και ιερόσυλες δηλώσεις για τον Ποντιακό Ελληνισμό!
353.000 Έλληνες του Πόντου έπεσαν θύματα της μανίας του τουρκικού εθνικισμού! Μία ημέρα οδύνης για τον ξεριζωμό του Ελληνισμού του Πόντου. Τον μαρτυρικό Ποντιακό Ελληνισμό που βίωσε την βαρβαρότητα και την κτηνωδία, την τρομοκρατία, τα τάγματα εργασίας, τις εξορίες, τις κρεμάλες, τις πυρπολήσεις των χωριών, τους βιασμούς, τις δολοφονίες.
Επιτέλους κανείς δεν μπορεί να διαγράψει ή να ξαναγράψει την ιστορία.
Κανείς δεν μπορεί να αγνοήσει τις “φωνές” των νεκρών.
Κανείς δεν δικαιούται να ξεχνά ή να αλλοιώνει τα ιστορικά γεγονότα και να μην σέβεται τη μνήμη των 353.000 θυμάτων, όπως κάνει ο κ. Φίλης.
Η αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού Ελληνισμού δεν αποτελεί μονάχα ένα ηθικό και εθνικό καθήκον. Είναι ένα ιστορικό χρέος που μας βαραίνει όλους.
Είναι σημαντικό οι Έλληνες να γνωρίζουν την ιστορία τους και ο Ποντιακός Ελληνισμός αποτελεί μεγάλο τμήμα της ιστορικής διαδρομής των Ελλήνων», τόνισε ο Κ.Γκιουλέκας και συμπλήρωσε:
«Είναι απαράδεκτο και ντροπιαστικό να ακούγονται τέτοιες δηλώσεις δημόσια και μάλιστα από τον άνθρωπο που είναι ο υπουργός Παιδείας της πατρίδας μας.
Αν αποτελούν προσωπικές του απόψεις τον καλούμε να τις κρατήσει για τον εαυτό του και τη θλιβερή μειοψηφία που εκφράζει.
Σε κάθε περίπτωση, όμως, θα έπρεπε να γνωρίζει ο κ. Φίλης ότι η Γενοκτονία των Ελλήνων του Πόντου και της Μικράς Ασίας αναγνωρίστηκε από την Βουλή των Ελλήνων τον Φεβρουάριο του 1994 και θεσπίστηκε η 19η Μαΐου ως ημέρα εθνικής μνήμης και τιμής της μνήμης των θυμάτων.
Μία λέξη μόνο ταιριάζει.
Ντροπή!», κατέληξε ο βουλευτής Θεσσαλονίκης.
Το είδαμε:http://tro-ma-ktiko.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου