Για την Μακεδονία μας

Για την Μακεδονία μας

Τρίτη, 3 Νοεμβρίου 2015

Φοιτητές πέταξαν αυγά στον πρωθυπουργό της Αλβανίας Εντι Ράμα

Αλβανοί φοιτητές έριξαν αυγά στο αυτοκίνητο του πρωθυπουργού της Αλβανίας, Έντι Ράμα, σε ένδειξη διαμαρτυρίας για τον νέο νόμο για το εκπαιδευτικό σύστημα, που θεωρούν ότι δίνει προτεραιότητα στα ιδιωτικά σε σχέση με τα κρατικά πανεπιστήμια.
Η αστυνομία ανακοίνωσε ότι προσήχθησαν για ανάκριση οκτώ φοιτητές για το επεισόδιο που συνέβη στο πανεπιστήμιο των Τιράνων.
Οι φοιτητές έριξαν αυγά στο αυτοκίνητο, στο οποίο επέβαινε ο Αλβανός πρωθυπουργός, χθες, την ώρα που αποχωρούσε από το πανεπιστημιακό συγκρότημα, όπου είχε σύσκεψη στη Σχολή Κοινωνικών Επιστημών με εκπροσώπους μικρών επιχειρήσεων.
Οι σπουδαστές είναι δυσαρεστημένοι με το νόμο που υιοθετήθηκε πριν από δύο μήνες, επειδή προβλέπει αύξηση των χαμηλών διδάκτρων σε κρατικά πανεπιστήμια και δίνει στα ιδιωτικά πανεπιστήμια τη δυνατότητα μερικής χρηματοδότησής τους από χρήματα που καταβάλλουν φορολογούμενοι.
Το αντιπολιτευόμενο Δημοκρατικό Κόμμα, σύμφωνα με την ενημερωτική πύλη στο διαδίκτυο Albeu.com, ζήτησε να αφεθούν ελεύθεροι οι φοιτητές.
Το είδαμε:http://www.iefimerida.gr/