ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Η σάτιρα και η αντίσταση στην εκδήλωση με τον Στ. Κούλογλου....στο Δήμο Τρικκαίων

...

Ενδιαφέρουσες απόψεις και συζήτηση μετά από προβολή ταινίας και παρουσίαση βιβλίου.

Ερώτημα 1: Εάν το χιούμορ είναι πολιτικό «όπλο» ή τρόπος παρέμβασης, θα μπορούσε να αποφευχθεί η λήψη αποφάσεων που στρέφονται ενάντια σε πολίτες;

Ερώτημα 2: Ποια η ανάμνηση και η γνώση της ανάμνησης, από τη δικτατορία στη χώρα μας;
Δύο από τα βασικά ερωτήματα που προέκυψαν και συζητήθηκαν στη διάρκεια μιας πολύ ενδιαφέρουσας εκδήλωσης – παρουσίασης το βράδυ του Σαββάτου 12 Μαΐου 2018 στον δημοτικό κινηματογράφο Τρικάλων, στον Μύλο Ματσόπουλου. 
Ο δημοσιογράφος και ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ κ. Στέλιος Κούλογλου, παρουσίασε στους τρικαλινούς δύο δημιουργίες του: την ταινία «Πεθαίνοντας στο γέλιο» και το βιβλίο ««Μαρτυρίες από τη δικτατορία και την αντίσταση».

Στην πρώτη, 3+1 ιστορίες συμπλέκονται. Φάρσες στο ευρωκοινοβούλιο και στα ΜΜΕ, μαζί χιουμοριστικές διακοπές εκδηλώσεων, διακόπτονται από την τραγική κατάληξη στο σατιρικό περιοδικό Charlie Hebdo. Ερευνάται ουσιαστικά, ο τρόπος με τον οποίο μπορεί να δημιουργεί μια νέα δυνατότητα πολιτικής παρέμβασης, σε συνδυασμό με την πιθανότητα ύπαρξης ορίων στη σάτιρα.

Το βιβλίο αποτελεί μια καταγραφή προσωπικών μαρτυριών για τη δικτατορία, και από τις δύο πλευρές. 
Οι μαρτυρίες αυτές δίνουν ώθηση στην προσπάθεια καταγραφής των γεγονότων της πρόσφατης ιστορίας μας, από τους πρωταγωνιστές της.

Προλόγισε την εκδήλωση ο δημοσιογράφος και εκπρόσωπος Τύπου του Δήμου Τρικκαίων κ. Θανάσης Μιχαλάκης, ο οποίος αναφέρθηκε στην ουσία της πολιτικής και στη σχέση της με τις πράξεις των πολιτών. 
Τη βασική παρουσίαση του βιβλίου έκανε η βουλευτίνα του ΣΥΡΙΖ:Α κ. Παναγιώτα Δριτσέλη, αναφερόμενη στην αντίσταση, ως κοινό τόπο και συνδετικό στοιχείο της ταινίας και του βιβλίου. ο κ. Κούλογλου απάντησε σε ερωτήσεις των τρικαλινών, είτε για τα θέματα που σχετίζονται με τη σάτιρα είτε γενικότερα για την πολιτική.

Χαιρετισμό απηύθυνε ο Δήμαρχος Τρικκαίων κ. Δημήτρης Παπαστεργίου, ενώ παρενέβησαν οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ κ. Παπαδόπουλος και Σιμορέλης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου