ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 15 Μαΐου 2018

Από τις σελίδες των εφημερίδων......για τον Δήμο Τρικκαίων

Τα βραβεία της Πόπης Καστρακίδου

Στη «νέα ευγενική χειρονομία» της Πόπης Καστρακίδου αναφέρονταν τα δημοσιεύματα των τοπικών εφημερίδων το 1972 για τη θέσπιση χρηματικών βραβείων σε δύο αποφοίτους ανά έτος.

Συγκεκριμένα, συνεστήθη χρηματικό βραβείο υπό την ονομασία «βραβείον Πόπης Καστρακίδου» το οποίο «θα απονέμεται σε δύο εκ των καλυτέρων αποφοίτων των Γυμνασίων της πόλεως μας έναν εκ των αρρένων και μία εκ των θηλέων οι οποίοι θα επιτυγχάνουν το πρώτον έτος της αποφοιτήσεως των εις τας ανωτέρας σχολάς της ημεδαπής και θα ανέρχεται εις το ποσόν των 18.000 δρχ. δι’ έκαστον».

Για τη βράβευση θα επιλέγονται εκ των εισαγομένων στις ανώτατες σχολές και οι οποίοι σημείωσαν την καλύτερη επίδοση στα μαθήματα του γυμνασίου το οποίο θα πιστοποιούνταν από το αποδεικτικό απολυτήριο ενώ θα έπρεπε να έχουν επιδείξει χρηστότητα ήθους κατά τη περίοδο του σχολείου και γενικώς αρίστη διαγωγή και θα έπρεπε να ανήκουν στις οικονομικά ασθενέστερες οικογένειες.

Η αλματώδης άνοδος του Μίμη Καβράκου

Με τα εγκωμιαστικά σχόλια των κριτικών για την εμφάνιση του συμπολίτη βαθύφωνου Δημήτρη Καβράκου ασχολήθηκαν οι τοπικές εφημερίδες, ο οποίος σύμφωνα με τα δημοσιεύματα «συνήρπασε τους φίλους της καλής μουσικής, επ’ ευκαιρία των παραστάσεων της Λυρικής Σκηνής, στο Ωδείο Ηρώδου με το έργο «Μπόρις Γκουντούνωφ».

Σχόλια που δείχνουν την αλματώδη άνοδο η φήμη του οποίου τείνει να ξεπεράσει τα στενά ελληνικά όρια και να κατακτήσει το παγκόσμιο στερέωμα.

Ο νεαρός συμπολίτης που πριν λίγα χρόνια είχε ξεκινήσει από την περίφημη«Χορωδία Τρικάλων» και δειλά-δειλά έκανε τα πρώτα βήματα στην Λυρική την οποία και κατέκτησε.

Το υπό ανέγερση κτίριο του Δήμου

Εδώ είναι η μακέτα του… περικαλλούς τριώροφου υπό ανέγερση κτιρίου του Δήμου στη θέση όπου ήταν η παλιά Δημοτική Αγορά (Χασάπικα).

Πάντως η μακέτα που δημοσιεύτηκε στον τοπικό Τύπο απέχει παρασάγγας από το κτίριο που υπάρχει μέχρι και σήμερα…

ΕΡΕΥΝΑ – ΚΕΙΜΕΝΑ: ΣΩΤΗΡΗΣ Α. ΜΠΑΚΟΒΑΣΙΛΗΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου