ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 15 Ιανουαρίου 2019

Μπέττυ Σκούφα Βουλεύτρια ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας.....Η Δημοκρατία ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται

Η Δημοκρατία ούτε εκβιάζεται ούτε τρομοκρατείται

Ένα πρώτο σχόλιο αναφορικά με τη συμφωνία των Πρεσπών (αποσπάσματα από τη σημερινή μου συνέντευξη στο ραδιόφωνο της ΕΡΤ3).
"Ως βουλευτές και βουλευτίνες της Μακεδονίας, ήδη από τον Ιούνιο, είχαμε δεχθεί μια έξαρση ακροδεξιών φασιστικών παρακρατικών χαρακτηριστικών επιθέσεων, καθώς μόνον έτσι μπορεί να χαρακτηρίσει κανείς/καμία απειλητικά μηνύματα εναντίον της ζωής μας, των οικογενειών μας κοκ. Το θέμα είναι πρώτα απ’ όλα ότι σε αυτή τη χώρα, θα πρέπει να μάθουμε να δηλώνουμε τη συμφωνία ή τη διαφωνία μας, μέσα στο πλαίσιο του πολιτικού πολιτισμού και του πολιτικού διαλόγου.
Ένα δεύτερο σχόλιο είναι ότι ως βουλευτές, είμαστε δεσμευμένοι απέναντι στην ευθυκρισία μας, απέναντι στην εκτίμηση των πολιτικών, οικονομικών, κοινωνικών συνθηκών και τίποτε -το δηλώνω σε όλους τους τόνους-, δεν πρόκειται να συσκοτίσει την κρίση μας σε ένα τόσο σημαντικό εθνικό ζήτημα, στο οποίο καλούμαστε να αναλάβουμε την ιστορική ευθύνη και να κλείσουμε μία ιστορία στα βόρεια σύνορα με τους βόρειους γείτονες μας της Πρώην Γιουγκοσλαβικής Δημοκρατίας της Μακεδονίας. 
Ως χώρα οφείλουμε να προχωρήσουμε ακόμη δυνατότεροι, έχοντας ενδυναμώσει τον κυριαρχικό μας ρόλο στα Βαλκάνια και εκμεταλλευόμενοι οικονομικές κι εμπορικές συμφωνίες.
Αυτό που θέλουμε -όλοι πιστεύω οι Έλληνες και οι Ελληνίδες-, είναι να έχουμε διευθετήσει όλες τις εκκρεμότητες των διεθνών μας σχέσεων, να κλείσουμε ένα ζήτημα που ζέχνει εδώ και τριάντα χρόνια και διάφοροι στρουθοκαμηλίζουν δυστυχώς και δεν αναλαμβάνουν ευθαρσώς τον ιστορικό τους ρόλο, προκειμένου να ανακτήσουμε την εθνική μας κυριαρχία και να εξασφαλίσουμε την οικονομική ανάπτυξη της χώρας.
Το συγκεκριμένο ζήτημα της συμφωνίας των Πρεσπών, αλλά και μια σειρά άλλων ζητημάτων, όπως η επανοικοδόμηση του κοινωνικού κράτους, δείχνει πολύ διακριτά πλέον το σχηματισμό δύο πόλων και δύο μετώπων. 
Αφενός του ευρύτερου δημοκρατικού προοδευτικού μετώπου που πρέπει να είναι προοδευτικό σε όλα τα επίπεδα, άρα και προοδευτικό στη σύναψη συμφωνίας με μια γείτονα βαλκανική χώρα και τη διαφύλαξη της ειρήνης, και από την άλλη ενός μετώπου που όχι μόνον έχει χάσει το πολιτικό προσανατολισμό του, αλλά αφήνει να σύρεται από φωνές αλλοπρόσαλλες, μισαλλόδοξες, άκρως λαϊκίστικες που αγγίζουν την ακροδεξιά, με τεράστια ευθύνη της ΝΔ και του ΠΑΣΟΚ".

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου