ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πέμπτη 17 Ιανουαρίου 2019

Απάντηση του Γ.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε κ.Δημήτρη Κουτσούμπα....μετά την Παρέμβαση του Υπ. Παιδείας κ Γαβρόγλου

Ο κ. Υπουργός κατάλαβε πολύ καλά τι είπαμε. Τα ερωτηματικά που έθεσε, έχουν απαντηθεί επανειλημμένα από το ΚΚΕ και μέσα σε αυτή την αίθουσα και κατ’ ιδίαν σε συναντήσεις και στις διάφορες Επιτροπές. 
Υπάρχουν συγκεκριμένες προτάσεις. 
Αυτό το αθώο, ξέρετε, υφάκι που χρησιμοποιεί συνήθως ο κ. Υπουργός Παιδείας καλά θα κάνει, θα του έλεγα, να το αλλάξει γιατί δεν τον τιμά. Είναι προτιμότερο με αυστηρότητα να κάνει κριτικές παρατηρήσεις όπου διαφωνεί και να λέει την άποψή του ντόμπρα και σταράτα και άλλο να παριστάνει πως δεν καταλαβαίνει. Είναι γνωστή αυτή η τακτική. 
Το ΚΚΕ έχει μιλήσει καθαρά και για τις πιστοποιήσεις και για τα πτυχία και πώς αποσυνδέεται το ένα από το άλλο και την παιδαγωγική επάρκεια και ότι ετοιμάζεται εδώ και πάρα πολλά χρόνια και από τους προηγούμενους από εσάς και εσείς το συνεχίζετε. 
Το ΚΚΕ έχει κάνει συγκεκριμένες προτάσεις για το τι είναι απαραίτητο να γίνει σήμερα για τους 30.000 διορισμούς. 
Το ΚΚΕ σας λέει καθαρά και από τη θέση της αντιπολίτευσης, αυτός είναι ο ρόλος του να σας κρίνει, γιατί πετάτε στην ουσία στο δρόμο, στην αδιοριστία, χιλιάδες αναπληρωτές, χιλιάδες εκπαιδευτικούς που βρίσκονται σε αυτό το μετερίζι και ματώνουν καθημερινά.
Όλοι στην οικογένειά μας, στον περίγυρό μας έχουμε τέτοιους ανθρώπους. 
Είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να κάνουν οικογένεια, είναι άνθρωποι που δεν μπορούν να ζήσουν την οικογένειά τους. 
Με αποτέλεσμα η μία να είναι στον Εβρο, ο άλλος να είναι στο Ρέθυμνο, τα παιδιά τους ανήλικα, να ζουν εδώ με την γιαγιά και τον παππού και να μην φτάνουν τα λεφτά ούτε για τα ενοίκιά τους, ούτε για να ζήσουν τρεις και τέσσερις χωρισμένες οικογένειες ανά την Ελλάδα. 
Και δεν προχωράτε στη μονιμοποίηση αυτών των ανθρώπων. Είναι καθαρό το ζήτημα.
Οποιαδήποτε άλλη διαδικαστική ενέργεια, εμπόδιο κλπ, που βρίσκετε είτε από την ΕΕ είτε από το σύνταγμα είτε από τη μέχρι τώρα νομοθετική λειτουργία, τους νόμους που βρίσκονται σε ισχύ, μπορούν να αλλάξουν, με τροπολογίες και με συγκεκριμένους νόμους. 
Μπορείτε να αφαιρέσετε χρήματα από εκεί που σας είπα που τα δίνετε ασύστολα μόνο για να μεγαλώνει η διαφθορά, να μεγαλώνει ο εναγκαλισμός σας με άλλα κέντρα αποφάσεων που είναι ενάντια στα δικαιώματα των λαών, ενάντια στο εκπαιδευτικό σύστημα, ενάντια στη νέα γενιά, στα παιδιά μας και τα εγγόνια μας. 
Είναι πολύ απλά αυτά να τα καταλάβετε. 
Και βεβαίως άλλη φορά να είστε και προσεχτικοί για το πώς φέρνετε τις τροπολογίες που είπατε, ενταγμένες σε διάφορα νομοσχέδια, με άλλες διατυπώσεις που άλλα εννοούν, άλλα κάνουν και άλλα οδηγούν να κάνουν στη πράξη. 
Εσείς μπορεί να έχετε την καλύτερη των προθέσεων κ. Γαβρόγλου, αύριο θα είναι άλλος. Αυτό δεν το σκέφτεστε; 
Γιατί έτσι μας απαντάτε επί της ουσίας. «Τι να κάνουμε, τα βρήκαμε». Αυτή η λογική δεν ήταν και χτες και προχτές και σήμερα και κάθε μέρα; Ήταν το ΠΑΣΟΚ, ήταν η ΝΔ «τι να κάνουμε αυτά έχουμε». 
Είμαστε στην ΕΕ «τι να κάνουμε εκεί είμαστε», “είμαστε στη στρούγκα του ΝΑΤΟ, τι να κάνουμε εκεί είμαστε. 
Συνεχίζουμε και κάνουμε αυτές τις μεταρρυθμίσεις και υποτασσόμαστε σε αυτό το σύστημα, σε αυτή τη λογική και σε αυτούς τους αντιλαϊκούς νόμους». 
Ε, να τελειώσει αυτή η ιστορία.
Και να μη βγαίνετε στα προεκλογικά μπαλκόνια να λέτε ότι «θα τα αλλάξουμε αυτά», να λέτε την αλήθεια. 
Δεν ξέρατε εσείς όταν μιλούσατε προεκλογικά για “20.000 διορισμούς εδώ και τώρα” και κριτικάρατε τη ΝΔ για τις 10.000 που δεν έκανε; 
Είκοσι και δέκα, τριάντα.
Πούντοι αυτοί 8 χρόνια τώρα; 
Πάλι θα γυρίσουμε στα μνημόνια; “Φύγαμε τον Αύγουστο”, εσείς τα λέτε αυτά.
Λοιπόν δεν έχω την πρόθεση να ξανακάνω εισήγηση.
 Μίλησε ο εισηγητής μας, θα μιλήσουν άλλοι βουλευτές, θα απαντήσουμε, αν θέλει και άλλες διευκρινίσεις ο κ. Γαβρόγλου θα τις έχω. 
Δεν κατέθεσα έγγραφα, τα έχω μαζί μου και για κοντέινερς που στέλνετε για τα νηπιαγωγεία, τις προκάτ κατασκευές, από την δευτεροβάθμια και πρωτοβάθμια εκπαίδευση εδώ στους δήμους της Αττικής για να συμπληρώσουν τα κενά, με εντολές του υπουργείου σας, είναι και άλλα διάφορα τέτοια. 
Ο λαός τα ξέρει, οι εκπαιδευτικοί που είναι έξω από αυτή την αίθουσα τα ξέρουν. 
Δεν ξέρω αν στείλατε πάλι τα ΜΑΤ για να τους πετσοκόψουν όπως κάνατε προχθές. 
Παραλίγο να θρηνήσουμε και θύμα, μέλος του κοινοβουλίου, τον Γιάννη Δελή από την Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΚΚΕ. 
Να είστε λοιπόν πιο προσεχτικοί απέναντι στο ΚΚΕ και σε αυτά που λέει. 
Και να ανοίγετε περισσότερο τα αυτιά σας. 
Να μελετάτε τη κριτική που σας κάνουμε, να μελετάτε τις προτάσεις και έτσι να πορεύεστε από εδώ και πέρα. 
Δεν μπορεί να υπάρξει άλλη ανοχή σε αυτά. 
Ο Δημήτρης Κουτσούμπας απάντησε εκ νέου στον υπουργό Παιδείας: “Απλά ο κ. Γαβρόγλου επιβεβαίωσε αυτά που είπα, ακριβώς πριν. 
Και για τον τρόπο της κριτικής του και για το «υφάκι» που είπε, αλλά και για την ουσία των υπολοίπων ζητημάτων. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου