ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πέμπτη 31 Ιανουαρίου 2019

Ο Νότης Μαριάς έθεσε ξανά το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων στην Ευρωβουλή με αφορμή την επέτειο για το Ολοκαύτωμα

Το ζήτημα των Γερμανικών Αποζημιώσεων έθεσε ξανά στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, αυτή τη φορά στις Βρυξέλλες ο Πρόεδρος του Κόμματος ΕΛΛΑΔΑ- Ο ΑΛΛΟΣ ΔΡΟΜΟΣ, Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς με αφορμή την επέτειο για το Ολοκαύτωμα που αποτέλεσε αντικείμενο ειδικής εκδήλωσης στην Ευρωβουλή χθες 30-1-2019.
Στην παρέμβασή του ο Νότης Μαριάς, που ήταν και ο μοναδικός Έλληνας Ευρωβουλευτής που έθεσε το θέμα των Γερμανικών Αποζημιώσεων, επισήμανε τα εξής :
«Τιμήσαμε σήμερα εδώ στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο τα εκατομμύρια θύματα του Ολοκαυτώματος που δολοφονήθηκαν από το ναζισμό.
Και εμείς στην Ελλάδα δεν ξεχνούμε τους χιλιάδες συμπατριώτες μας που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής στην Πατρίδα μας το διάστημα 1941-1944. Δεν ξεχνούμε τους Έλληνες που δολοφονήθηκαν στα ναζιστικά στρατόπεδα συγκέντρωσης».
Και ο Νότης Μαριάς συνέχισε: «Όμως οι Έλληνες συγγενείς των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα γερμανικά στρατεύματα κατοχής ακόμη περιμένουν δικαίωση καθώς η Γερμανία συνεχίζει να αρνείται να καταβάλλει τις Γερμανικές Αποζημιώσεις. Αρνείται ακόμη και σήμερα η Γερμανία να εξοφλήσει τις οφειλές της προς την Ελλάδα, οφειλές που περιλαμβάνουν τις Πολεμικές Επανορθώσεις που επιδικάστηκαν από τη Διεθνή Διάσκεψη Ειρήνης των Παρισίων το 1946, το Αναγκαστικό Κατοχικό Δάνειο, τις αποζημιώσεις των συγγενών των θυμάτων που εκτελέστηκαν από τα ναζιστικά στρατεύματα κατοχής και την επιστροφή αρχαιολογικών θησαυρών» 
Και ο Νότης Μαριάς κατέληξε : « Οφείλει λοιπόν το Βερολίνο να αναλάβει τις ευθύνες του και να καταβάλλει τις Αποζημιώσεις που οφείλει. Το απαιτεί ο Ελληνικός λαός. Το απαιτούν οι συγγενείς των θυμάτων του ναζισμού».
Το βίντεο της ομιλίας του Νότη Μαριά:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου