ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

Η Δεξαμενή Αγίου Αθανασίου Κερατέας Λαυρεωτικής - Η ΑΛΗΘΕΙΑ

Η παράταξη ''Νέα Εποχή'' εξέδωσε ανακοίνωση κατά της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. με μοναδικό σκοπό να δημιουργήσει κλίμα ανασφάλειας και θυμού στους πολίτες, αφού επιχειρεί να αμφισβητήσει ευθέως την ποιότητα του νερού μας.
Γνωστές μικροπολιτικές αλλά και επικίνδυνες μεθοδεύσεις του κ. Λεβαντή, ο οποίος εξακολουθεί να μην καταλαβαίνει ότι αυτές οι μεθοδεύσεις αποτιμήθηκαν και κρίθηκαν από τους συμπολίτες μας.
Εμείς, με σεβασμό στους πολίτες και θεωρώντας ότι η δημόσια υγεία δεν μπορεί και δεν πρέπει να είναι αντικείμενο πολιτικών αντιπαραθέσεων, αρνούμαστε να μπούμε στη διαδικασία κατηγοριών και διαπληκτισμών.
Θα ήταν εύκολο και εξόχως βολικό να εκδώσουμε ανακοίνωση με την κατάσταση που παρέλαβε η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ το δίκτυο ύδρευσης και αποχέτευσης της Δημοτικής Ενότητας Κερατέας, τόσο σε τεχνικό, όσο και σε διοικητικό επίπεδο.
Θα ήταν εύκολο να αποδείξουμε γιατί κάποιοι έκαναν αγώνα να παραμείνουν τα δίκτυα στο Δήμο, να κλείσει η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. και τελικά να εκχωρηθεί το ύψιστο δημόσιο αγαθό.
Θα ήταν εύκολο να παρουσιάσουμε φωτογραφίες, βίντεο, στοιχεία.
Με την παρούσα όμως ανακοίνωση θα σταθούμε μόνο στην αλήθεια του σήμερα και του αύριο.
Η Λαυρεωτική προμηθεύεται νερό αποκλειστικά από την ΕΥΔΑΠ, η οποία και εγγυάται την ποιότητά του. Η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. έχει σύμβαση με ανεξάρτητο πιστοποιημένο εργαστήριο, το οποίο πραγματοποιεί μηνιαία αναλύσεις από τυχαία σημεία του συνόλου του δικτύου.
Τα αποτελέσματα των αναλύσεων είναι διαθέσιμα σε όλους τους πολίτες μέσω της ιστοσελίδας της Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. και το Πληροφοριακό Σύστημα της Ένωσης των Δημοτικών Επιχειρήσεων Ύδρευσης και Αποχέτευσης Λαυρεωτικής: http://ydor.edeya.gr/.
Η δεξαμενή του Αγίου Αθανασίου, η οποία τροφοδοτείται από το δίκτυο της ΕΥΔΑΠ, διανέμει νερό μέσω εσωτερικού δικτύου στην πόλη της Κερατέας.
Ο τροφοδοτικός αγωγός λόγω παλαιότητας δεν άντεχε τις υψηλές πιέσεις και ειδικά τους χειμερινούς μήνες παρουσίαζε συνεχείς θραύσεις.
Συνέπεια των θραύσεων του αγωγού ήταν οι πολύ μεγάλες απώλειες ύδατος, οι συχνές διακοπές υδροδότησης και προβλήματα στο κεντρικό οδικό δίκτυο, από τις τομές για την αποκατάσταση των βλαβών.
Από την ανάληψη της ευθύνης των δικτύων από τη Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ., τοποθετήθηκε βαλβίδα εκτόνωσης εντός της δεξαμενής.
Με αυτόν τον τρόπο ελαχιστοποιήθηκαν οι ζημιές στον αγωγό και εξοικονομήθηκε ένα μεγάλο ποσό χαμένου νερού που χρέωνε η ΕΥΔΑΠ.
Η λειτουργία όμως της βαλβίδας εκτόνωσης έχει κάποιες φορές ως συνέπεια (τους χειμερινούς μήνες μόνο) την υπερχείλιση της δεξαμενής, με μέγιστη απώλεια ύδατος τα 2 κυβικά ανά ημέρα!
Ταυτόχρονα, το σκουριασμένο καπάκι που φαίνεται στο βίντεο, δεν αφορά το εσωτερικό της δεξαμενής, αλλά χρησιμεύει απλά ως φωταγωγός του παλαιού βανοστασίου της δεξαμένης!
Το γεγονός ότι η Δ.Ε.Υ.Α.ΤΗ.Λ. λειτουργεί με μοναδικό γνώμονα την αναβάθμιση των υπηρεσιών της και διαρκώς διερευνά τις δυνατότητες για νέα έργα και βελτιώσεις, με την αξιοποίηση όλων των χρηματοδοτικών εργαλείων, δεν το επιβεβαιώνεται από τα λόγια μας, αλλά από τα ίδια τα έργα μας!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου