ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δευτέρα 31 Δεκεμβρίου 2018

2ο "Teeschools" newsletter

  • Το Web εργαλείο του Teeschools είναι έτοιμο
Το Teeschools έχει καταφέρει να παράγει δύο εργαλεία, τα οποία είναι προσαρμοσμένα στο τοπικό κλίμα και τους όρους των σχετικών κανονισμών, ώστε να διασφαλιστεί η διαχρονική χρήση τους.
Το πρώτο είναι το εργαλείο προληπτικού ελέγχου, το οποίο απαιτεί λίγες σχετικά πληροφορίες, διευκολύνοντας τη διαδικασία ελέγχου και ποσοτικοποιώντας το αποτύπωμα άνθρακα. Το δεύτερο, το web tool δοκιμάστηκε σε όλες τις χώρες, που συμμετέχουν στο έργο, ώστε να προσαρμοστεί και εναρμονιστεί με τα τοπικά, περιφερειακά και εθνικά ενεργειακά τους σχέδια. Η πρόσβαση σε αυτό είναι ελεύθερη.
 
  • Η δοκιμαστική φάση του έργου ολοκληρώθηκε
Οι εταίροι του TEESCHOOLS από τις 7 Μεσογειακές χώρες ετοίμασαν μία βάση δεδομένων με καλές πρακτικές για αποδοτικά και με χαμηλό ανθρακικό αποτύπωμα σχολικά κτίρια και παράλληλα ανέπτυξαν ένα αρχείο με τους διαθέσιμους τρόπους χρηματοδότησης. 
 
  • Εκπαιδευτικές Δράσεις του Teeschools
Η εκπαιδευτική δραστηριότητα ξεκίνησε στο Σπλιτ της Κροατίας το Σεπτέμβρη του 2018 με εσωτερική εκπαίδευση στους εταίρους και τους εκπροσώπους των θεσμικών φορέων, που παρευρέθηκαν εκεί.
Περιλάμβανε τα εξής πακέτα:

 
Read More
  • Ανταλλάσσοντας know-how στο world café
Η εκδήλωση world café πραγματοποιήθηκε την ίδια περίοδο με τις εξωτερικές εκπαιδεύσεις. Στην Ελλάδα οι εκδηλώσεις διοργανώθηκαν back-to-back στο Δημαρχείο Βάρης Βούλας Βουλιαγμένης στις 22 Οκτωβρίου.
Οι κύριοι συμμετέχοντες ήταν: Διευθυντές σχολείων, δάσκαλοι, ιδιωτικοί φορείς, τεχνικό προσωπικό σχολείων και δήμων, εκπρόσωποι Πανεπιστημίων και Ερευνητικών Κέντρων.
  • Συμμετοχή σε εκδηλώσεις για την παρουσίαση του έργου
Οι εταίροι των 7 χωρών συμμετείχαν σε περισσότερες από 15 εκδηλώσεις το τελευταίο διάστημα παρουσιάζοντας το Teeschools και τα αποτελέσματά του μέχρι σήμερα.

Αυτές ήταν κυρίως: Συνέδρια, Εκθέσεις, Τεχνικές Συναντήσεις, κα.
  • Δίκτυο Συνεργασίας
Έχει αναπτυχθεί δίκτυο συνεργασίας ανάμεσα σε θεσμικούς φορείς, για την προβολή των πολιτικών εξοικονόμησης ενέργειας. Μία κλειστή ομάδα στο facebook ήταν η αρχή, ενώ ακολούθησαν και δύο ακόμη συναντήσεις μεταξύ των μελών του δικτύου για την επίτευξη των στόχων του.

Η μία πραγματοποιήθηκε τον Σεπτέμβρη στο Σπλιτ και η άλλη τον Οκτώβρη στη χώρα του κάθε εταίρου χωριστά. Κατά τη διάρκεια των συναντήσεων διανεμήθηκε και ερωτηματολόγιο με ζητήματα που άπτονται των πολιτικών ενεργειακής εξοικονόμησης και ειδικά σε σχολικά κτίρια.
 
  • Προσεχώς ενημερώσεις σε σχολεία
Οι ενημερώσεις στα σχολεία είναι μία αναγκαία ενέργεια για την απόκτηση περιβαλλοντικής συνείδησης σε μαθητές, δασκάλους και τεχνικό προσωπικό, η οποία θα ενισχυθεί με την συμμετοχή σε επιδαπέδιο παιχνίδι, που έχει προβλεφθεί από το έργο. Μέσα από το παιχνίδι, οι μαθητές θα επιβραβεύονται όταν έχουν κάνει μικρές καθημερινές κινήσεις υπέρ του περιβάλλοντος (ανεβαίνουν σκαλοπάτια) και θα έχουν αρνητικές συνέπειες (κατέβασμα με το φιδάκι) όταν δεν τις κάνουν.



Επιπλέον, ένα παζλ αναζήτησης λέξεων συγγενικών με ενεργειακά θέματα, θα διανεμηθεί στους μαθητές για την επίτευξη ακόμη μεγαλύτερης εξοικείωσής τους με ενεργειακά θέματα, ενώ προβλέπεται και η προσφορά κάποιου αναμνηστικού δώρου με το σήμα του έργου. Όλες οι παραπάνω δράσεις προβλέπονται για τουλάχιστον 5 σχολεία ανά χώρα.
Αλλά και…
  • Συνεντεύξεις τύπου
  • Συνέδρια με συμμετοχή τοπικών και περιφερειακών φορέων
  • Διακρατική Συνάντηση στην Αθήνα (6-7/3/19)
  • Η συλλογή φωτογραφιών
..είναι γεγονός. Ήδη έχουν ενσωματωθεί φωτογραφίες από σημαντικά γεγονότα του έργου, που θα επικαιροποιείται μέχρι τη λήξη του.
Αντιπροσωπευτικές φωτογραφίες από εκπαιδευτικές δράσεις, world café, συμμετοχή εταίρων μας σε εκδηλώσεις τρίτων, ενεργειακούς ελέγχους έχουν ήδη αναρτηθεί στην επίσημη ιστοσελίδα του έργου https://teeschools.interreg-med.eu/photo-gallery/photo-albums/ .
  • Κοινοποιούμε σε…
    • Ιστοσελίδα
  • Blog
 
  • Μέσα Κοινωνικής δικτύωσης
  • Ψηφιακά μέσα

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου