ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρασκευή 30 Νοεμβρίου 2018

Παρέμβαση του Νίκου Σοφιανού Μέλους του Π.Γ της Κ.Ε του Κ.Κ.Ε...στην ΕΡΤ

Οι κομμουνιστές δημοτικοί και διαμερισματικοί σύμβουλοι έχουμε καθημερινή παρουσία και δράση για τα προβλήματα που καίνε τη λαϊκή οικογένεια, είμαστε η ουσιαστική αντιπολίτευση στη Δημοτική Αρχή Καμίνη με συνέπεια και συνέχεια. 
Αυτό επισήμανε ο Νίκος Σοφιανός μέλος του ΠΓ της ΚΕ του ΚΚΕ και δημοτικός σύμβουλος Αθήνας μιλώντας στην τηλεόραση της ΕΡΤ1 το μεσημέρι της Παρασκευής, ερωτηθείς για τη μάχη των επικείμενων δημοτικών εκλογών.

Όπως πρόσθεσε για το ΚΚΕ και τη «Λαϊκή Συσπείρωση», το πραγματικό δίλημμα είναι ή δήμος υπηρέτης των λαϊκών εργατικών αναγκών ή δήμος - υπάλληλος αντιλαϊκής κυβερνητικής πολιτικής και τροχονόμος επιχειρηματικών συμφερόντων, αμαρτωλών ΜΚΟ, εργολαβιών και άλλων.
 Όπως πρόσθεσε, το σημαντικό είναι πως ο δημότης της Αθήνας όπως και όλων των πόλεων της χώρας πληρώνει στους δήμους μια φορολογία, πρόσθετη στην άγρια φορολογία του κράτους και της κυβέρνησης και την ίδια ώρα έχει να αντιμετωπίσει συνεχώς συρρικνούμενες υπηρεσίες πρόνοιας.

Ερωτηθείς για τη Χρυσή Αυγή, υπογράμμισε ότι με αφορμή την απαράδεκτη Συμφωνία των Πρεσπών έγινε μια προσπάθεια να αξιοποιηθεί η αντίθεση με όρους εθνικιστικούς και αλυτρωτικούς από τη φασιστική Χρυσή Αυγή και άλλους ακροδεξιούς πυρήνες που μάλιστα υποστηρίχθηκε και από καθηγητές της ΔΑΚΕ. Υπογράμμισε ότι δόθηκε σημαντική αποστομωτική απάντηση από τους χιλιάδες μαθητές, που είναι σε καταλήψεις όχι για τα φασιστικά καλέσματα αλλά για την άθλια κατάσταση που βιώνουν στα σχολεία τους ενώ αποτελούν συνέχεια των αγώνων που γίνονταν από την αρχή του χρόνου ενάντια στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για το νέο Λύκειο.


Αναφερόμενος στην ιδεολογική διαπάλη που γίνεται για το κέρδισμα της συνείδησης της νεολαίας, υπογράμμισε ότι το ΚΚΕ και ΚΝΕ καλούν τους νέους να οργανώνονται να αναγνωρίζουν την αξία της συλλογικότητας, την ομορφιά της διεκδίκησης και του αγώνα, των οραμάτων και των αξιών. Ο σημερινός σάπιος κόσμος που ζούμε δεν είναι τελειωμένη υπόθεση, μπορούμε να τον αλλάξουμε, επισήμανε χαρακτηριστικά και η ΚΝΕ καθημερινά δίνει δείγματα γραφής στους καθημερινούς αγώνες.

Κατήγγειλε πάντως τις ευθύνες της κυρίαρχης πολιτικής που επιχειρεί να ξαναγράψει την Ιστορία εμποδίζοντας τους νέους να μάθουν την αλήθεια και τα πραγματικά γεγονότα. Σε αυτό το πλαίσιο, υπενθύμισε ότι η επίσημη πολιτική της ΕΕ είναι η εξίσωση του ναζισμού με τον κομμουνισμό, ότι υπάρχουν απαγορευμένα κομμουνιστικά κόμματα σε μια σειρά χώρες της ΕΕ καθώς και το ότι έχει αλλάξει σε ημέρα Ευρώπης, η μέρα νίκης των λαών, η 9η Μάη, όταν ο σοβιετικός λαός και ο κόκκινος στρατός συνέτριψαν τον φασισμό.

Έφερε επίσης, ως παράδειγμα τη χθεσινή παγκόσμια μέρα του Παλαιστινιακού λαού που η ΚΝΕ έκανε μία μαζική εκδήλωση αλληλεγγύης αλλά δεν προβλήθηκε πουθενά ενώ την ίδια ώρα η κυβέρνηση συνάπτει οικονομικές, επιχειρηματικές και στρατιωτικές συμφωνίες με το κράτος - τρομοκράτη του Ισραήλ, που επί δεκαετίες κρατά τον παλαιστινιακό λαό, χωρίς πατρίδα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου