ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τετάρτη 31 Οκτωβρίου 2018

Αγιασμός και Παράδοση του Βρεφονηπιακού Σταθμού στο Μακρύ Γιαλό....Δήμου Ιεράπετρας

Νέα όψη στο κτίριο που στεγάζεται ο βρεφονηπιακός Μακρύ Γιαλού – Ολοκληρώθηκαν οι εργασίες επισκευής και ανακαίνισης

Μια σειρά σημαντικών εργασιών επισκευής, συντήρησης και αναβάθμισης που δίνουν σήμερα νέα όψη στο κτίριο που στεγάζει μεταξύ άλλων τον βρεφονηπιακό σταθμό Μακρύ Γιαλού ολοκληρώθηκε από τον Δήμο Ιεράπετρας την τρέχουσα περίοδο, βελτιώνοντας ουσιαστικά ένα σημαντικό και ιστορικό κτίριο της Δημοτικής Ενότητας Μακρύ Γιαλού.
Με στόχο τη συντήρηση και αναβάθμιση του κτιρίου που στεγάζει σήμερα τον Βρεφονηπιακό σταθμό, το ΚΔΑΠ Μακρύ Γιαλού, το παράρτημα της Μουσικής Σχολής, αλλά και δραστηριότητες του συλλόγου Γυναικών, υλοποιήθηκε από τον δήμο Ιεράπετρας μια σειρά σημαντικών επισκευαστικών εργασιών που αναβαθμίζουν τη λειτουργικότητα και την αισθητική του πολυχώρου, βελτιώνοντας παράλληλα και τις υπάρχουσες εγκαταστάσεις. 

Στη σημασία που έχει ένα τέτοιο έργο αναφέρθηκε ο δήμαρχος Ιεράπετρας, κ. Θεοδόσιος Καλαντζάκης κατά τον αγιασμό που πραγματοποιήθηκε από τον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη, κ. Κύριλλο τη Δευτέρα 29 Νοεμβρίου 2018 παρουσία του ίδιου αλλά και συνεργατών της δημοτικής αρχής και συγκεκριμένα της αντιδημάρχου και προέδρου της σχολικής επιτροπής πρωτοβάθμιας εκπαίδευσης, κας. Μαρίας Ρουμελιωτάκη, των αντιδημάρχων κας. Χρύσας Χατζημαρκάκη και κ. Μανώλη Βρυγιωνάκη, του προέδρου του ΝΠΔΔ ΚΟΙΝΩ.ΠΟΛΙΤΙ.Α, κ. Μάνου Γεωργαλάκη, των προέδρων των Τοπικών Κοινοτήτων Αγίου Στεφάνου, Σταυροχωρίου και Αγίου Ιωάννη, κ. Σταύρου Στεφανάκη, κ. Ιωάννη Ζουμπουλάκη και κας. Μαρίας Σακκαδάκη αντίστοιχα, ιερέων της περιοχής, εκπροσώπων φορέων, εργαζομένων του βρεφονηπιακού, γονέων και μαθητών 

Όπως τόνισε «Θέλοντας να ενισχύσουμε αποκεντρωμένες δομές του Δήμου Ιεράπετρας που μάλιστα επιτελούν καθημερινά ένα σπουδαίο εκπαιδευτικό έργο προχωρήσαμε στην υλοποίηση εκτεταμένων εργασιών συντήρησης και ενίσχυσης του κτιρίου του παλαιού Δημοτικού Σχολείου Μακρύ Γιαλού που σήμερα στεγάζει αρκετές εκπαιδευτικές δομές του Δήμου Ιεράπετρας» 
Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν, όπως ανέφερε, ανέρχονται στο ύψος των 24.800 ευρώ και αφορούν σε συντηρήσεις, επισκευές και διαμορφώσεις των αύλειων χώρων, μονώσεις, οικοδομικές εργασίες, ελαιοχρωματισμούς κα. με στόχο τόσο την προστασία του κτιρίου όσο και την υποστήριξη των σημαντικών δραστηριοτήτων που πραγματοποιούνται καθημερινά σε ένα σημαντικό για την ευρύτερη περιοχή πολυχώρο. 
Για μια ουσιαστική προσπάθεια υποστήριξης αποκεντρωμένων δομών έκανε λόγο ο κ. Καλαντζάκης, ευχαριστώντας παράλληλα τους εργαζομένους στις δομές αλλά και όσους συντέλεσαν για την ολοκλήρωση του εν λόγω έργου. 
Όπως ανέφερε «αποτελεί προτεραιότητα της δημοτικής αρχής η αποκεντρωμένη λειτουργία δομών σε περιφερειακές περιοχές του δήμου Ιεράπετρας, δίνοντας έτσι τη δυνατότητα σε μικρούς και μεγάλους να συμμετέχουν σε εποικοδομητικές δραστηριότητες που αναπτύσσουν οι υπηρεσίες του δήμου Ιεράπετρας. 
 Ανάλογοι στόχοι υπάρχουν και για την υποστήριξη της λειτουργίας δομών και σε άλλες περιφερειακές περιοχές και Τοπικές Κοινότητες της Ιεράπετρας και την υλοποίηση των απαιτούμενων εργασιών για την απρόσκοπτη λειτουργία τους»

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου