ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κυριακή 30 Σεπτεμβρίου 2018

Επιλεκτική στοχοποίηση δικαστικών και διωκτικών αρχών

Του Μάκη Μπαλαούρα* 

Σήμερα υπάρχει η ανάγκη προστασίας του δημοκρατικού πολιτεύματος. ΦΥΣΙΚΑ και ΠΡΟΦΑΝΩΣ αυτό δεν αφορά άτομα σαν τον Λαφαζάνη και συντρόφους του.

Το θέμα είναι σοβαρό: ξεκίνησε με εισαγγελική παραγγελία – όλοι γνωρίζουν ότι οι εισαγγελείς και οι δικαστές δεν κατευθύνονται από την κυβέρνηση. 
Ο Πάνος υπονόησε ότι υπήρξε κυβερνητική παρέμβαση, όμως ξέρουμε ότι οι εισαγγελείς κάνουν παρεμβάσεις που πολλές φορές μας ενοχλούν σφόδρα, και όσον αφορά ζητήματα που αφορούν τους ίδιους, όπως το πόθεν έσχες που δεν το καταθέτουν, αλλά και όσον αφορά άλλα ζητήματα, όπως αποφάσεις του Συμβουλίου της Επικρατείας. 
Είναι γνωστό λοιπόν ότι το δικαστικό σύστημα πρέπει να προχωρήσει σε μια πιο δημοκρατική κατεύθυνση και να ακούει την κοινωνία. 

Ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται

Εδώ για ακόμα μια φορά δεν την άκουσε την κοινωνία γιατί έκανε εισαγγελική παραγγελία για έναν άνθρωπο, ο οποίος, πέραν της ιστορικότητάς του, κινητοποιείται και καλά κάνει, το υπογραμμίζω, καλά κάνει, για αυτό που πιστεύει. 
Ο Λαφαζάνης διαμαρτυρήθηκε για τους πλειστηριασμούς, παρόλο που δεν υπάρχει αντικείμενο, αλλά αυτό είναι άλλο θέμα. 

Πρέπει ωστόσο να πω ότι οι απλοί άνθρωποι να μη φοβούνται μην βγει το σπίτι τους στο σφυρί – υπάρχει απόλυτη προστασία της πρώτης κατοικίας. 
Μπορούν να προσφύγουν στο νόμο Κατσέλη-Σταθάκη μέχρι τα τέλη του 2018 και θα έχουν διασφάλιση, ανεξάρτητα από το πότε θα εκδικαστεί η υπόθεσή τους. 
Γίνεται προσπάθεια για παράταση του νόμου αυτού. 

Όμως ο καθένας έχει το δικαίωμα να διαμαρτύρεται, μέσα στα πλαίσια του νόμου φυσικά. Αν για παράδειγμα κάποιος χειροδικήσει, μπορεί να βρεθεί κατηγορούμενος για χειροδικία, αλλά δεν μπορεί σε καμία περίπτωση να κατηγορηθεί ως επικίνδυνος για την ασφάλεια του κράτους και του δημοκρατικού πολιτεύματος. 

Το Δημοκρατικό Πολίτευμα το πλήττει μόνο η ακροδεξιά

Ήσσονος σημασίας ενέργειες αντιμετωπίζονται ως έγκλημα, ενώ πολύ σοβαρότερες αντιμετωπίζονται ηπιότερα. 
Υπάρχει η ακροδεξιά φασιστική οργάνωση της Χρυσής Αυγής, η οποία και δολοφονία έχει διαπράξει - του Παύλου Φύσσα - αλλά και άλλες εντονότατα έκνομες ενέργειες. 
Την ημέρα της διαδήλωσης την επέτειο της δολοφονίας του Φύσσα, χτύπησαν στέλεχος της νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ. 
Έχουν χτυπήσει πάρα πολλούς μετανάστες, έχουν χτυπήσει διαδηλωτές του ΠΑΜΕ. 
Ούτε εισαγγελέας βρέθηκε, ούτε το «Τμήμα Προστασίας του Κράτους και του Δημοκρατικού Πολιτεύματος» ευαισθητοποιήθηκε καλώντας σε απολογία αυτά τα υποκείμενα. 

Η Ερώτηση που καταθέσαμε στοχεύει στο να καταδειχθεί καταρχήν το πρόβλημα, που είναι πρόβλημα Δημοκρατίας και δεύτερον, το Τμήμα αυτό να αλλάξει ρότα. 
Με αυτό που έγινε δίνεται η ευκαιρία, η κυβέρνηση να πάρει άμεσα μέτρα. 
Δεν είναι δυνατόν, όποιος διαμαρτύρεται, να έχει στην πλάτη του τον μισό ποινικό κώδικα, όπως ο Πάνος. 
Είναι ευκαιρία να βάλουμε τα πράγματα σε τάξη μετά από το γεγονός της εισαγγελικής κλήσης από αυτό το περίεργο Τμήμα της Αστυνομίας.

Τα στοιχήματα για την κυβέρνηση

Οι πλειστηριασμοί, οι συντάξεις, το αφορολόγητο, η φορολογία, η ανεργία είναι μεγάλο στοίχημα για την κυβέρνηση. 
Ακόμα και εντός του μνημονίου δείξαμε μεγάλη ευαισθησία στους πιο αδύναμους της κοινωνίας: με το Κοινωνικό Εισόδημα Αλληλεγγύης, την Υγεία, την Παιδεία, μειώσαμε την παιδική φτώχεια. Παρόλα αυτά δεν μπορούσαμε να ξεδιπλώσουμε πλήρως την δική μας την κατεύθυνση. Είμασταν σε επιτροπεία. 

Είμαστε στην Ε.Ε., στην Ευρωζώνη, οι προϋπολογισμοί όλων των κρατών ελέγχονται από την Κομισιόν. Εμείς θα τους πούμε «είμαστε εντάξει στις γενικότερες υποχρεώσεις μας, όπως στον προϋπολογισμό» και επομένως θα προχωρήσουμε. 

Η λιτότητα οδηγεί στην ακροδεξιά

Είναι ένα πανευρωπαϊκό ζήτημα, το ‘χει θίξει επανειλημμένα και ο Πρωθυπουργός, οι υπουργοί και εγώ όταν πηγαίνω στις Βρυξέλλες. 
Η λιτότητα δε μπορεί να στηρίξει τις πιο ευάλωτες κοινωνικές ομάδες. 
Στη Γερμανία είναι πάνω από 10-15 εκατομμύρια που υποφέρουν, ενώ η χώρα έχει πλεονάσματα τόσο υψηλά, που κανονικά απαγορεύονται. 

Εξαιτίας των οικονομικών επιπτώσεων στις φτωχότερες κοινωνικές ομάδες αυτές οδηγούνται στην αγκαλιά της ακροδεξιάς.
 Για αυτό το τέρας του φασισμού και της ακροδεξιάς έχει αναπτυχθεί στην Ευρώπη. 
Αυτά είναι τα τέρατα που πρέπει να «σκοτώσουμε», αλλιώς η Δημοκρατία θα πληγεί συνολικά στην Ευρώπη. 

Προχθές είχαμε εκλογές στη Σουηδία και εκεί το τέρας της ακροδεξιάς, μεγάλωσε. 
Πήρε 60 έδρες η ακροδεξιά. 
Στο πιο ανεκτικό, στο πιο κοινωνικό κράτος της Ευρώπης, που ήταν παράδειγμα. 
Είναι συγκλονιστική η πορεία της Ευρώπης και του κόσμου από δω και πέρα. 
Πρέπει όλοι μαζί οι Ευρωπαίοι να παλέψουμε. 

*Βουλευτής Ηλείας ΣΥΡΙΖΑ
Πρόεδρος της Διαρκούς Επιτροπής Οικονομικών Υποθέσεων
Από συνέντευξη στον News 247, για την εισαγγελική κλήση στον Π. Λαφαζάνη και την Ερώτηση που καταθέσαμε 43 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου