ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 31 Ιουλίου 2018

Συναυλία των Φιλαρμονικών Λεχαινών και Ναυπάκτου

ΕΠΑΙΞΕ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ Η ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΗ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΑΡΟΝΤΕΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΜΕΓΑΛΟΥΣ ΑΠΟΝΤΕΣ ΤΗΣ

ΦΑΝΤΑΣΜΑΓΟΡΙΚΟ ΘΕΑΜΑ ΣΤΗΝ ΣΥΝΑΥΛΙΑ ΤΩΝ ΦΙΛΑΡΜΟΝΙΚΩΝ ΛΕΧΑΙΝΩΝ ΚΑΙ ΝΑΥΠΑΚΤΟΥ ΣΤΑ ΛΕΧΑΙΝΑ

ΣΥΓΚΕΝΤΡΩΘΗΚΑΝ ΤΡΟΦΙΜΑ ΚΑΙ ΦΑΡΜΑΚΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΠΥΡΟΠΛΗΚΤΟΥΣ

ΑΓΓΙΞΑΝ ΤΗΝ ΤΕΛΕΙΟΤΗΤΑ ΟΙ ΕΡΜΗΝΕΙΕΣ 


Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε η ετήσια καλοκαιρινή συναυλία της Φιλαρμονικής Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ» με τίτλο «Μια αγκαλιά τραγούδια». 
Η συναυλία έλαβε χώρα στο κατάμεστο προαύλιο χώρο του Γυμνασίου Λεχαινών την Κυριακή 29 Ιουλίου στις . 
Στην λαμπρή αυτή εκδήλωση εμφανίστηκαν περισσότεροι από 100 (εκατό) ερμηνευτές – μουσικοί – χορευτές οι οποίοι καταχειροκροτήθηκαν από πλήθος κόσμου που παρευρέθηκε στην εκδήλωση και αποθεώθηκαν στο τέλος της παράστασης.

Στην εκδήλωση , σύμπραξαν επί σκηνής η «Παπαχαραλάμπειος Φιλαρμονική Δήμου Ναυπακτίας» με την Φιλαρμονική Λεχαινών «ΟΡΦΕΥΣ». 
Οι μουσικοί των δύο φιλαρμονικών έδωσαν τον καλύτερό τους εαυτό και απέδωσαν τα έργα με άρτια τεχνική κατάρτιση, την οποία θα ζήλευαν ακόμα και επαγγελματικές ορχήστρες! 
Το καλλιτεχνικό πρόσταγμα όλης της βραδιάς είχαν οι κύριοι Ευρυσθένης Χατζηγιάννης και Δημήτρης Αμπατζής (Καλλιτεχνικοί Διευθυντές και Αρχιμουσικοί της Φιλαρμονικής Λεχαινών και Φιλαρμονικής Δήμου Ναυπακτίας αντίστοιχα).

Η βραδιά ξεκίνησε με ένα σύντομο χαιρετισμό από τον πρόεδρο της Φιλαρμονικής Λεχαινών Ανδρέα Μίγκο , ο οποίος αναφέρθηκε στην Ιστορία και την προσφορά της Φιλαρμονικής στον τόπο και τόνισε ότι τα τελευταία χρόνια έχει αναγνωριστεί το έργο που συντελείται από τον μαέστρο και τους μουσικούς γι αυτό και δέχεται πλήθος προτάσεων για συμμετοχές σε πολλά φεστιβάλ σε όλα τα σημεία της Ελλάδας..
Διαθέτει συνολικά 80 μουσικούς και ευχαρίστησε τους χορηγούς , το Δήμο Ανδραβίδα Κυλλήνης και την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας για την χρηματοδότηση της εκδήλωσης…
Στη συνεχεία τιμήθηκαν δυο μεγάλοι απόντες της Φιλαρμονικής Λεχαινών που χάθηκαν το 2017…
Ο μεγάλος ευεργέτης της Φιλαρμονικής Πάρης Κατσούφης και η σημαία της Φιλαρμονικής Μπάμπης Μέτσος που έφυγε μόλις 48 ετών… 
Τις τιμητικές πλακέτες απένειμαν ο βουλευτής Μάκης Μπαλαούρας (στην αδελφή του Πάρη Κατσούφη) και ο Δήμαρχος Ανδραβίδας Κυλλήνης Ναμπιλ Ιωσήφ Μοραντ στα παιδιά του Μπάμπη Μέτσου που συνεχίζουν το έργο του στη Φιλαρμονική

Το πολυποίκιλο πρόγραμμα που παρουσιάστηκε στο φιλόμουσο κοινό των Λεχαινών εκτείνονταν από κινηματογραφική μουσική έως και πολύ σύγχρονους και μοντέρνους ρυθμούς της λατινικής μουσικής. 
Ενδεικτικά ερμηνεύτηκαν στο πρώτο μέρος , το περίφημο my way , the house of the rising sun μουσική από την ταινία lion king και άλλα ενώ παράλληλα σε μεγάλη οθόνη προβάλλονταν σκηνές από τις αντίστοιχες ταινίες… 
 Στο δεύτερο μέρος της συναυλίας, οι φιλαρμονικές παρουσίασαν πολύ γνωστές ελληνικές επιτυχίες αγαπημένων Ελλήνων μουσουργών όπως : Μυρτιά, Τα παιδιά του Πειραιά, Ένας ουρανός Μ΄ Αστέρια, Θέλω κοντά σου να μείνω, Υπομονή και πολλά άλλα ! 

Την παράσταση λάμπρυναν με την παρουσία τους οι τέσσερις ιδιαίτερα αξιόλογοι μουσικοί ερμηνευτές. Η νεαρή σε ηλικία (16 χρονών) αλλά μεγάλη σε ταλέντο Στεφανία Συλλαϊδή , από τα Λεχαινά, η εξαιρετική λυρική τραγουδίστρια Μαρία Θωμά, ο πολύ ιδιαίτερος και αισθαντικός Δημήτρης Δημόπουλος και ο μελωδικός Ανδρέας Καλλιβωκάς. 
Οι ερμηνευτές πραγματικά ταυτίστηκαν με το θερμό κοινό που κατέκλυσε την εκδήλωση και αντάλλαξαν μαζί τους πλήθος από συναισθήματα, σιγοτραγουδώντας αγαπημένες μελωδίες.

Πιάνο έπαιξε ο κύριος Σταμάτης Λέκκας, διευθυντής του Μουσικού Σχολείου Πατρών, μαέστρος, ενορχηστρωτής και λάτρης των φιλαρμονικών ορχηστρών. 

Μπουζούκι έπαιξε ο Γιάννης Κριδεράς, ενώ βιολί έπαιξε η ταλαντούχος κάτοχος διπλώματος στο βιολί , Αλεξάνδρα Συλλαϊδή, επίσης από τα Λεχαινά που ξεσήκωσε το κοινό με τις μελωδίες της..

Επίσης, μια ακόμα πρωτοτυπία περίμενε το κοινό, όταν το Χορευτικό «Η ΕΣΤΙΑ» από την Ανδραβίδα εμφανίστηκε επί σκηνής και χόρεψε υπέροχα λαϊκούς ελληνικούς χορούς κάτω από την μελωδικό ηχόχρωμα που απλόχερα πρόσφεραν οι 90 και πλέον μουσικοί των δύο φιλαρμονικών.

Στο τέλος καταχειροκροτήθηκαν τα παιδιά και των δυο Φιλαρμονικών , που πραγματικά εντυπωσίασαν με την ερμηνεία των κομματιών βάζοντας πολύ ψηλά τον πήχη για μελλοντικές εκδηλώσεις…
Αυτό που πραγματικά ήταν εντυπωσιακό είναι ότι η συντριπτική πλειοψηφία των παιδιών που έπαιξαν ήταν κάτω των 18 ετών…
Μερικά ήταν και πολύ μικρότερα (8 έως 11 ετών) και παρόλα αυτά οι μουσικές επιδόσεις τους άγγιζαν επαγγελματικά στάνταρ..

Ήταν μια βραδιά , μια εκδήλωση που άφησε άριστες εντυπώσεις σε όλους τους θεατές που κατέκλυσαν κάθε γωνιά του αμφιθεάτρου στο γυμνάσιο Λεχαινών και κατά γενική ομολογία ήταν άριστα οργανωμένη και συντονισμένη αφού συνεργάστηκαν τόσοι σύλλογοι, φορείς και καλλιτέχνες. 

Στην συναυλία παρέστησαν εκτός του κ. Μπαλαουρα και του Δημάρχου , ο Αντιδήμαρχος κ. Δημοπουλος , η πρόεδρος του οργανισμού πολιτισμού κ. Κοντογιωργα, η πρόεδρος του Οργανισμού κοινωνικής αλληλεγγύης κ.Οικονομοπουλου , ο πρόεδρος της δημοτικής κοινότητας Λεχαινών κ.Γαλατης , ο γενικός γραμματεύς του δήμου κ.Σοφιανοπουλος .ο πρόεδρος της τ.κ Αρετης 

κ.Δρακιας και εκατονταδες φιλοι της μουσικης απ ολη την Ηλεια που εζησαν μια υπεροχη ερμηνευτικη εμπειρια

Αξίζει τέλος να σημειωθεί ότι συγκεντρώθηκαν είδη πρώτης ανάγκης και φάρμακα για να σταλούν στους πληγέντες πυρόπληκτους συμπολίτες μας στην Αττικά..
Ήταν μια πρωτοβουλία του Δ.Σ της Φιλαρμονικής που βρήκε άμεση ανταπόκριση από τους θεατές








































Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου