ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρασκευή 18 Μαΐου 2018

Βιωματικά Σεμινάρια......στο Δήμο Πετρούπολης

Ο Συμβουλευτικός Σταθμός του Δήμου Πετρούπολης έχει εδραιώσει τα τελευταία χρόνια σταθερή συνεργασία με το 1ο Γενικό Λύκειο Πετρούπολης. Πραγματοποιούνται βιωματικά σεμινάρια, με θεματική την ασφαλή χρήση του διαδικτύου για την προαγωγή της ψυχικής υγείας των μαθητών και μαθητριών του σχολείου. 
Στο πλαίσιο αυτό στις 30/4/2018 και 8/5/2018 πραγματοποιήθηκαν δύο βιωματικά σεμινάρια με θέμα "ΕΘΙΣΜΟΣ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ ΚΑΙ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΑ ΨΥΧΙΚΗΣ ΥΓΕΙΑΣ" στα τμήματα Α2 & Α5 στα πλαίσια ερευνητικών εργασιών. 
Οι μαθητές και μαθήτριες των 2 τμημάτων της Α΄ Λυκείου με βιωματικό τρόπο, πρότειναν λέξεις ή φράσεις που έχουν σχέση με τον εθισμό στο διαδίκτυο. Εργάστηκαν σε μικρές ομάδες και έφτιαξαν τον δικό τους ορισμό για τον εθισμό στο διαδίκτυο, αξιοποιώντας τις προτάσεις τους. 
Στο τέλος κάθε ομάδα παρουσίασε τον δικό της ορισμό και τις απόψεις της. Ακολούθησε εμπλουτισμένη εισήγηση με μικρά εκπαιδευτικά βίντεο για το συγκεκριμένο θέμα και έγινε γόνιμη συζήτηση για εξαγωγή χρήσιμων συμπερασμάτων. 
Οι μαθητές παρέλαβαν επιπλέον έντυπο ενημερωτικό υλικό, σχετικά με το κακόβουλο λογισμικό σε κινητά τηλέφωνα, την αξιολόγηση και ορθή διαχείριση ψευδών ειδήσεων στα κοινωνικά δίκτυα και την ασφαλή χρήση του διαδικτύου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου