ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πέμπτη 17 Μαΐου 2018

Με Αφορμή την Παραίτηση του Προέδρου του ΣτΕ.....

Στην ΕΡΤ 1 πριν από λίγο και με αφορμή την παραίτηση του Προέδρου του Σ.τ.Ε.:
Μάρδας, βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ: Να δούμε στην αναθεώρηση του Συντάγματος να μην μπορεί να ανατρέπεται προϋπολογισμός ως νόμος του κράτους από δικαστικές αποφάσεις και αποφάσεις του Σ.τ.Ε. όπως τυχόν δικαίωση των συνταξιούχων. 
Δηλαδή μας λέει ότι ο προϋπολογισμός του κράτους, ο οποίος συντάσσεται σύμφωνα με τις αξιώσεις των δανειστών, να έχει συνταγματική προστασία (αν και νόμος) ώστε να μην ανατρέπεται από το Σ.τ.Ε. και πρακτικά σημαίνει ότι δεν θα υπάρχει καμιά δικαστική προστασία για αξιώσεις κατά του δημοσίου με οικονομικό αντίκρυσμα. 
Ο δε παρουσιαστής της εκπομπής πρότεινε η συνταγματικότητα των νόμων να γίνεται από τη Βουλή και όχι κατ ανάγκη από το Σ.τ.Ε. 
Και έτσι άφησαν την προστασία της διάκρισης των εξουσιών στην εκπρόσωπο της Ν.Δ. 
Αποδεικνύεται ότι είναι πολύ δύσκολο και άχαρο να υπερασπίζεσαι την εξουσία οδηγούμενος έτσι σε αστείες αν όχι επικίνδυνες για το δημοκρατικό μας πολίτευμα προτάσεις. 
Από την άλλη η στάση της σημερινής κυβέρνησης απέναντι στο Σ.τ.Ε. αποδεικνύει ότι καμιά εξουσία, καμιά κυβέρνηση δεν θέλει την δικαστική εξουσία ανεξάρτητη αλλά την θέλει υποταγμένη στην δική τους εξουσία.
Και επειδή εδώ και μερικά χρόνια την ουσιαστική εξουσία την έχουν οι δανειστές, θέλουν την δικαστική εξουσία να μην προστατεύει τους πολίτες αλλά να έχουμε πλήρη επικυριαρχία του οικονομικού παράγοντος μέσω του δημοσιονομικού συμφέροντος επί του θεσμικού. 
Καλημέρα σας! 

Αντώνης Δ. Μάντζιος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου