ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρασκευή 9 Φεβρουαρίου 2018

Δημόσια Διαμαρτυρία....του Προέδρου της Σκοτίνας κ.Στύλου Αθανασίου

Ως Πρόεδρος της Τοπικής Κοινότητας Σκοτίνας, αναγκάζομαι να εκφράσω τη δημόσια διαμαρτυρία μου διότι κατόπιν έντονων παραπόνων των δημοτών της Σκοτίνας και κατ’ επανάληψη επισημαίνουμε ότι, το φαινόμενο της πλημμύρας και της καθαριότητας των ρεμάτων συνήθως αντιμετωπίζεται με επιπόλαιες προτάσεις εκ μέρους των αρμοδίων Αρχών (Περιφερειακής Ενότητας και Δήμου), και με την υλοποίηση «εύκολων» μέτρων που χαρακτηρίζονται από τον αποσπασματικό τους χαρακτήρα.
Αποτέλεσμα αυτών των σπασμωδικών κινήσεων είναι η ασυντόνιστη λειτουργία των μέτρων και η μη επίλυση του προβλήματος στη βάση του.
 Τα υδατορέματα ‘‘Αγ. Νικόλαος’’ & ‘‘Αγ. Γεώργιος’’ στην Τοπική Κοινότητα Σκοτίνας του Δήμου Δίου Ολύμπου προκάλεσαν πλημμυρικά προβλήματα και ζημίες,
ΚΑΙ Η ΑΔΙΑΦΟΡΙΑ ΤΩΝ ΑΡΧΩΝ ΤΗΣ ΤΟΠΙΚΗΣ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΣΗΣ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΠΑΥΣΕΙ προκειμένου να υιοθετηθούν και να αποφευχθούν παρόμοια γεγονότα στο μέλλον.
Επιβάλλεται να αποφευχθεί ο κίνδυνος μεγαλύτερης βλάβης πάσης δημοτικής και ιδιωτικής περιουσίας από ενδεχόμενη μελλοντική κακοκαιρία με την επιμήκυνση των κατασκευών αντιστήριξης των πρανών (τοίχος ή συρματοκιβώτια πετρών ή πλέγμα πετρωμάτων) του ρέματος ‘‘Αγ. Νικόλαος’’ και αντίστοιχη διαμόρφωση του ρέματος ‘‘Αγ. Γεώργιος’’, και σε συνδυασμό με κατάλληλα έργα αγροτικής οδοποιϊας.
 ΖΗΤΟΥΜΕ ύστερα από σχετικές ενέργειες ή αυτοψία αρμόδιας Υπηρεσίας, να εγκριθεί η εκπόνηση σχετικής μελέτης από τον Δήμο και σε συνεργασία με την Αντιπεριφερειάρχη κ.Σ. Μαυρίδου, να γίνουν άμεσα οι δέουσες ενέργειες υλοποίησης καθαριότητας υδατορεμάτων & υλοποίησης των αντιπλημμυρικών έργων.
                                                          Μετά τιμής,
                                           Ο Πρόεδρος Τ.Κ. Σκοτίνας
                                              ΑΘΑΝΑΣΙΟΣ ΣΤΥΛΟΣ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου