ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σάββατο 10 Φεβρουαρίου 2018

Τούρτα.....ουράνιο τόξο

Υλικά: 
Για το παντεσπάνι 
 350 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
680 γρ. κρυσταλλική ζάχαρη
380 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
5 μέτρια αυγά
1 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας
1 κ.σ. ξίδι
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
2 κ.γ. σόδα
1 κ.γ. πορτοκαλί χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
1 κ.γ. κίτρινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
1 κ.γ. πράσινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
1 κ.γ. κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
1 κ.γ. μπλε χρώμα ζαχαροπλαστικής σε πάστα
Για τη βουτυρόκρεμα :
700 γρ. βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου
700 γρ. άχνη ζάχαρη
Για το σερβίρισμα:
κομφετί ζαχαροπλαστικής

Εκτέλεση:
Για το παντεσπάνι:
 Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 140ο C στον αέρα.
 Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για να αφρατέψει το μείγμα.
Προσθέτουμε το γιαούρτι, τα αυγά, το εκχύλισμα βανίλιας, το ξίδι, 3 κ.σ. από το αλεύρι και συνεχίζουμε να χτυπάμε.
Αφαιρούμε τον κάδο από το μίξερ.
Στο μπολ με το υπόλοιπο αλεύρι προσθέτουμε τη σόδα.
Μεταφέρουμε στον κάδο του μίξερ και ανακατεύουμε με μία μαρίζ.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 5 μπολ.
Σε κάθε μπολ προσθέτουμε διαφορετικό χρώμα ζαχαροπλαστικής και ανακατεύουμε.
Μοιράζουμε το μείγμα σε 5 ταψάκια 20 εκ. και το απλώνουμε με τα χέρια μας.
Ψήνουμε για 40 με 50 λεπτά.
Για τη βουτυρόκρεμα :
 Στον κάδο του μίξερ προσθέτουμε το βούτυρο σε θερμοκρασία δωματίου, την άχνη ζάχαρη και χτυπάμε για να αφρατέψει το μείγμα.
Κόβουμε μία λαδόκολλα σε τρία ίσα κομμάτια και τα τοποθετούμε σε μία πιατέλα σερβιρίσματος δημιουργώντας ένα τρίγωνο.
Βάζουμε λίγη βουτυρόκρεμα στο κέντρο της πιατέλας για να σταθεροποιηθεί το παντεσπάνι. Τοποθετούμε το πρώτο παντεσπάνι και απλώνουμε 1 γεμάτη κουταλιά βουτυρόκρεμα.
Τοποθετούμε το δεύτερο παντεσπάνι και προσθέτουμε άλλη 1 κ.σ. βουτυρόκρεμα. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία με τα υπόλοιπα παντεσπάνια και τη μισή βουτυρόκρεμα.
Με ένα κουτάλι απλώνουμε την υπόλοιπη βουτυρόκρεμα σε όλη την επιφάνεια της τούρτας. Ισιώνουμε με μία σπάτουλα και προσθέτουμε τα κομφετί ζαχαροπλαστικής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου