ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δευτέρα 12 Φεβρουαρίου 2018

Μυστήριο καλύπτει....την αεροπορική τραγωδία με τα 71 θύματα

Το μαύρο κουτί του μοιραίου αεροσκάφους ΑΝ-148 που παρέσυρε στο θάνατο 71 άτομα, θα δώσει τις απαντήσεις στα ερωτήματα της χθεσινής αεροπορικής τραγωδίας, 80 χιλιόμετα νοτιοανατολικά της Μόσχας.
Σύμφωνα με το ρωσικό πρακτορείο ειδήσεων Sputnik, που επικαλείται εκπρόσωπο του αρχηγείου των επιχειρήσεων, το πρώτο μαύρο κουτί του αεροπλάνου, που κατέγραφε τις παραμέτρους της πτήσης, είναι σε «ικανοποιητική» κατάσταση, ενώ η αναζήτηση του δεύτερου μαύρου κουτιού, του καταγραφέα των φωνών στο πιλοτήριο, συνεχίζεται.
Το μυστήριο, πάντως, γύρω από την πτώση του αεροσκάφους συνεχίζεται. Ερευνητές δήλωσαν πως ξεκίνησαν ποινική έρευνα για το ατύχημα και εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα. 
Ένα από αυτά τα ενδεχόμενα είναι, όπως ανέφεραν μάρτυρες, να συνέβη έκρηξη ενώ ήταν στον αέρα που οδήγησε στη συντριβή.
Άλλο σενάριο αναφέρει ότι ο πιλότος είχε μιλήσει στον πύργο ελέγχου για μηχανική βλάβη και ότι ζήτησε άδεια να κάνει αναγκαστική προσγείωση - αλλά δεν πρόλαβε.
Την ίδια ώρα, εξετάζεται κατά πόσο έπαιξαν ρόλο οι κακές συνθήκες που επικρατούσαν στην περιοχή, καθώς υπήρχε χιονόπτωση. 
Πάντως, φαίνεται να αποκλείεται προς το παρόν το ενδεχόμενο τρομοκρατικής ενέργειας.
Από την άλλη, όμως, ο ιστότοπος Flightradar24 ανέφερε ότι το σκάφος πραγματοποίησε μια «βουτιά» 1.000 μέτρων ανά λεπτό, πέντε λεπτά μετά την απογείωση. 
Αυτόπτες μάρτυρες ανέφεραν ότι είδαν το αεροπλάνο να πέφτει φλεγόμενο
Εν τω μεταξύ, μέσα στο χιόνι συνεχίζονται οι έρευνες για τις σορούς των 71 θυμάτων της αεροπορικής τραγωδίας που σημειώθηκε την Κυριακή 80 χιλιόμετρα νοτιοανατολικά της Μόσχας. 
Συντρίμμια και ανθρώπινα μέλη έχουν διασκορπιστεί σε ακτίνα ενός χιλιομέτρου δήλωσαν διασώστες που βρίσκονται στο σημείο της συντριβής. 
Οι ίδιοι εκτιμούν ότι η ταυτοποίηση των θυμάτων θα γίνει μέσω DNA, κάτι που σημαίνει ότι οι σοροί δεν αναγνωρίζονται...
Οι έρευνες για τις σορούς και τη συλλογή σημαντικών στοιχείων για την αεροπορική τραγωδία διεξάγονται στο χιονισμένο χωριό Αργκούνοβο, υπό δυσμενείς καιρικές συνθήκες. 
Πριν από λίγες ημέρες στην ευρύτερη περιοχή της Μόσχας η χιονόπτωση που σημειώθηκε ήταν η σφοδρότερη των τελευταίων 10ετιών.
Το ρωσικό υπουργείο Αντιμετώπισης Εκτάκτων Αναγκών ανακοίνωσε επισήμως ότι εντοπίστηκαν δύο σοροί. 
Σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων interfax μεταξύ των 71 θυμάτων είναι ένας Ελβετός, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι στην πτήση επέβαινε τουλάχιστον ακόμη ένας ξένος υπήκοος. 
Πληροφορίες που μεταδίδει το πρακτορείο ειδήσεων RIA αναφέρουν ότι μεταξύ των θυμάτων είναι τουλάχιστον τρία παιδιά, ηλικίας 5, 13 και 17 ετών.
Το αεροσκάφος ΑΝ-148, με 65 επιβάτες και 6 μέλη του πληρώματος, της εταιρείας Saratov Airlines συνετρίβη λίγη ώρα μετά την απογείωσή του, στις 13:27 (ώρα Ελλάδας), 80 χλμ νοτιοανατολικά της Μόσχας.
Το αεροπλάνο χάθηκε από τα ραντάρ λίγα λεπτά μετά την απογείωσή του από το αεροδρόμιο Ντομοντέτοβο της Μόσχας, ενώ κατευθυνόταν προς την πόλη Όρσκ, στην περιοχή Ορενμπούργκ, περίπου 1.500 χλμ. νοτιοανατολικά της ρωσικής πρωτεύουσας.
Πέντε λεπτά μετά την απογείωση άρχισε να χάνει ύψος, ενώ ένα λεπτό πριν συντριβεί έκανε βουτιά από τα 6.200 πόδια στα 3.200. 
Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, το πλήρωμα δεν εξέπεμψε σήμα κινδύνου.
Πάντως, η θερμοκρασία ήταν γύρω στους -5 βαθμούς Κελσίου και κατά περιόδους σημειώνονταν χιονοπτώσεις όταν το αεροσκάφος απογειώθηκε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου