ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πέμπτη 6 Απριλίου 2017

ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΖΗΤΟΥΝ.... ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ

Ο Πρόεδρος της Επιτροπής, Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος της Κ.Ε.Δ.Ε. - Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης, Συντονιστής  στο Θεματικό Συνέδριο στο Ηράκλειο


ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΛΙΜΑΤΙΚΗ ΑΛΛΑΓΗ ΣΥΖΗΤΟΥΝ ΑΥΤΟΔΙΟΙΚΗΤΙΚΟΙ ΚΑΙ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΕΣ



Να τεθεί από επίσημους φορείς η τεράστια πρόκληση του ζητήματος των Κλιματικών Αλλαγών και οι επιπτώσεις που έχουν στους βασικούς τομείς της οικονομικής δραστηριότητας και στο περιβάλλον στοχεύει το Θεματικό συνέδριο με θέμα «Κλιματική Αλλαγή: Οι Επιπτώσεις της στην Οικονομία και Πολιτικές Διαχείρισης στους Τομείς: Ενέργειας, Απορριμμάτων, Γεωργίας, Διαχείρισης Υδάτων και Φυσικών Πόρων, Τουρισμού και Υγείας», που συνδιοργανώνουν στο Ηράκλειο, η ΚΕΔΕ με το Ινστιτούτο Τοπικής Αυτοδιοίκησης και την Περιφερειακή Ένωση Δήμων Κρήτης


Στο θεματικό συνέδριο στο οποίο λαμβάνουν μέρος Δήμαρχοι, Υπουργοί, Δημοτικοί Σύμβουλοι, Σύμβουλοι Ανάπτυξης των ΠΕΔ, διακεκριμένοι Έλληνες επιστήμονες, καθώς και στελέχη της Τοπικής Αυτοδιοίκησης με εμπειρία σε θέματα κλιματικής αλλαγής συμμετέχει ως Συντονιστής στη Θεματική Ενότητα: «Κλιματική Αλλαγή – Επιπτώσεις στις οικονομικές δραστηριότητες, Οικονομία – Κοινωνία – Περιβάλλον ο Πρόεδρος Επιτροπής, Χωροταξίας, Υποδομών & Περιβάλλοντος της Κ.Ε.Δ.Ε. - Δήμαρχος Κατερίνης Σάββας Χιονίδης.



Παράλληλα, στις εργασίες του συνεδρίου λαμβάνουν μέρος ο εντεταλμένος σύμβουλος -υπεύθυνος τύπου & δημοσίων σχέσεων του Δήμου Κατερίνης - Χρυσόστομος Κυραϊλίδης και ο Πρόεδρος του ΟΠΠΑΠ Θεόδωρος Παυλίδης.

Την σημασία του συνεδρίου τόνισε σε δήλωσή του, στο περιθώριο της έναρξης του συνεδρίου
 ο κος Χιονίδης: «Είναι ιδιαίτερα σημαντικό το συνέδριο, καθώς αφενός συμβάλλει ουσιαστικά στο δημόσιο διάλογο και αφετέρου αναμένεται να φωτίσει τις κατευθύνσεις, που θα πρέπει να στραφεί η αυτοδιοίκηση προκειμένου να αντιστραφούν οι επερχόμενες αρνητικές επιπτώσεις προς όφελος της κοινωνίας και του περιβάλλοντος» επισήμανε χαρακτηριστικά.



Αξίζει να σημειωθεί, ότι, τις εργασίες του συνεδρίου άνοιξαν με χαιρετισμό τους – μεταξύ άλλων οι: Σωκράτης Φάμελλος Αναπληρωτής Υπουργός Περιβάλλοντος και Ενέργειας & Ιωάννης Τσιρώνης Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης & Τροφίμων.

Του συνεδρίου, προηγήθηκε σύσκεψη της Επιτροπής Χωροταξίας, Υποδομών και Περιβάλλοντος της ΚΕΔΕ, ενώ σήμερα θα ακολουθήσει κοινή συνεδρίαση ΚΕΔΕ – ΠΕΔ Κρήτης. Στο περιθώριο του συνεδρίου, το οποίο ολοκληρώνεται αύριο, θα πραγματοποιηθούν παράλληλες, ανοικτές για τον κόσμο, εκδηλώσεις ευαισθητοποίησης σε θέματα ανακύκλωσης -περιβάλλοντος και κυκλοφοριακής αγωγής.




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου