ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Βάλτε τις φράουλες στην καθημερινότητά σας

Δροσιστική, αρωματική με γλυκιά, αλλά και όξινη γεύση, η φράουλα είναι η αγαπημένη μικρών και μεγάλων. Τρώγεται σκέτη, αλλά πρωταγωνιστεί και στα γλυκά χάρη στην εντυπωσιακή εμφάνισή της και το έντονο χρώμα της.
Οι φράουλες είναι ένα θρεπτικό και νόστιμο φρούτο. Διακρίνονται για την περιεκτικότητά τους σε αντιοξειδωτικά. Μία κούπα φράουλες έχουν περισσότερη βιταμίνη C απ’ ό,τι ένα πορτοκάλι, αλλά είναι ιδιαίτερα ευάλωτες σε ρύπους και φυτοφάρμακα εξαιτίας της πορώδους επιφάνειάς τους, γι’ αυτό πριν καταναλωθούν πρέπει να πλένονται πολύ καλά. Οι γυναίκες στην αρχαία Ρώμη έφτιαχναν μάσκες ομορφιάς χρησιμοποιώντας τις άγριες φράουλες των δασών. Οι μεγάλες κόκκινες φράουλες που τρώμε σήμερα είναι προϊόν της διασταύρωσης των άγριων ευρωπαϊκών με τις μεγάλες λευκές φράουλες που υπήρχαν στη Νότια Αμερική. Το λατινικό τους όνομα είναι Fragaria. Προέρχονται από ένα φυτό της οικογένειας των ροδανθών.
Τι μας προσφέρουν:
* Οι φράουλες αποτελούν μια φυσική πηγή αντιοξειδωτικών, αφού είναι πλούσιες σε φυλλικό οξύ, βιταμίνη C, καροτένια και φλαβονοειδή.
* Επιπλέον, είναι πηγή καλίου και φυτικών ινών, ενώ μπορούν λόγω των σπόρων στο περίβλημά τους να βοηθήσουν άτομα που πάσχουν από δυσκοιλιότητα. Παρ’ όλα αυτά πρέπει να τρώγονται με μέτρο σε περιπτώσεις ευερέθιστου εντέρου.
* Έχουν ελαφριά διουρητική δράση.
* Οι φράουλες κάνουν επίσης καλό στην επιδερμίδα, αρκεί φυσικά να μην είναι είστε αλλεργικοί σε αυτές.
Τεστ φρεσκάδας: Οι ντόπιες φράουλες εμφανίζονται στην αγορά νωρίς την άνοιξη. Βρίσκουμε βέβαια και εισαγωγής το χειμώνα, κυρίως από την Ολλανδία και την Ιταλία. Φροντίστε να μη διαλέγετε υπερώριμες φράουλες γιατί δεν κρατάνε πολύ. Επιλέγετε φράουλες που έχουν ζωηρό κόκκινο χρώμα, φρέσκα δροσερά φυλλαράκια, έντονο άρωμα και μικρό μέγεθος. Σε μαγαζιά με βότανα, αλλά και επιλεγμένα φαρμακεία θα βρείτε και αποξηραμένους καρπούς φράουλας καθώς φύλλα φράουλας που χρησιμοποιούνται κυρίως για αφεψήματα.
Στην κουζίνα: Οι φράουλες συνδυάζονται υπέροχα με όλα τα άλλα φρούτα, γι’ αυτό ενδείκνυται να μπαίνουν σε φρουτοσαλάτες. Φτιάχνουν επίσης, ωραίες μαρμελάδες και βρίσκουν ποικίλες εφαρμογές στη ζαχαροπλαστική. Μπορείτε, λοιπόν, να φτιάξετε από στρούντελ φράουλας, τάρτες και τούρτες με γέμιση φράουλας μέχρι παγωτά και γρανίτες. Από τους πιο ταιριαστούς πάντως συνδυασμούς της είναι αυτός με τη σοκολάτα. Τη συναντάμε ακόμα και σε ποτά μιας και το ελκυστικό χρώμα είναι απαραίτητο για ένα πετυχημένο κοκτέιλ.
Στο ψυγείο: Μην αγοράζετε ποτέ μεγάλες ποσότητες με σκοπό να τις έχετε για αρκετές μέρες, γιατί δεν διατηρούνται για πολύ. Συγκεκριμένα, κρατάνε το πολύ δύο μέρες στο ψυγείο, σε γυάλινο μπολ καλά σκεπασμένες. Μην τις βάζετε στο ψυγείο αφότου τις έχετε πλύνει, γιατί το νερό τις καταστρέφει γρήγορα. Πρέπει να τις πλένετε λίγο πριν τις καταναλώσετε.
Tip: Φροντίστε να τις πλένετε πολύ καλά ολόκληρες, πριν αφαιρέσετε τα φυλλαράκια τους ώστε να μην εισχωρήσει το νερό στο εσωτερικό τους αλλοιώνοντας τη γεύση και το άρωμά τους.
Πηγή: vita.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου