Για την Μακεδονία μας

Για την Μακεδονία μας

Δευτέρα, 4 Ιανουαρίου 2016

ΠΑΡΟΥΣΙΑΣΗ: CLEPSYDRA MIND GAMES

Η νέα τρέλα  λέγεται «δωμάτια απόδρασης» . Πριν λίγες εβδομάδες άνοιξε το CLEPSYDRA MIND GAMES και φέρνει στην Κατερίνη έναν καινοτόμο τρόπο διασκέδασης.

Τι είναι όμως αυτά τα περίεργα δωμάτια; Τρεις εως έξι παίκτες κλειδώνονται σε ένα δωμάτιο. Μοναδική αποστολή τους να δραπετεύσουν από τον μυστηριώδη χώρο εκμεταλλευόμενοι όλα τα κρυμμένα στοιχεία που βρίσκονται διάσπαρτα. Αινίγματα, γρίφοι, κλειδιά και ένα χρονόμετρο που μετράει αντίστροφα, είναι ο νέος τρόπος διασκέδασης που ψηφίζουν οι κάτοικοι της Κατερίνης.
 Tα ζωντανά βιωματικά παιχνίδια απόδρασης είναι μια φρέσκια ψυχαγωγική δραστηριότητα, ιδιαίτερα δημοφιλής στο εξωτερικό, η οποία έχει κεντρίσει το ενδιαφέρον των νέων και όχι μόνο.


Η φαντασία, η συνεργασία και η ψυχραιμία είναι τα κλειδιά για να καταφέρουν οι συμμετέχοντες να διαλευκάνουν την υπόθεση και να δραπετεύσουν από το δωμάτιο μέσα σε ένα συγκεκριμένο χρονικό διάστημα. Η συνεργασία με στόχο την αποτελεσματική λύση του μυστηρίου καθιστά το παιχνίδι ιδανικό για δραστηριότητες με στόχο την ανάπτυξη του ομαδικού πνεύματος


Αδιαμφισβήτητα η αίσθηση ικανοποίησης όταν καταφέρνεις να αποδράσεις είναι διαφορετική. Παρόλα αυτά και χωρίς την νίκη η εμπειρία είναι μοναδική. Η μια ώρα μοιάζει με πέντε λεπτά και οι αισθήσεις των παικτών παραμένουν οξυμένες για μεγάλο χρονικό διάστημα μετέπειτα. Αυτοί οι δύο λόγοι έχουν κάνει τα βιωματικά παιχνίδια απόδρασης τόσο επιτυχημένα όπως μας ενημερώνουν οι ιδιοκτήτες τους.

Τον χώρο επιμελήθηκε ο αρχιτέκτονας Δημήτριος Τσαρούχας  (www.anarchitect.gr ), ο οποίος έχει πλέον εδραιωθεί στην πόλη χάρη στο ταλέντο του να δημιουργεί καλαίσθητους χώρους με ιδιαίτερο και μοναδικό ύφος σε κάθε του δουλειά.

Στο συγκεκριμένο project δημιούργησε μια «παιχνιδιάρικη» διαδρομή από το ισόγειο στον πρώτο όροφο όπου στεγάζονται τα δωμάτια, η οποία προκαλεί μια μυστηριώδη ένταση που κλιμακώνει τη διάθεση όσων το επισκέπτονται για να παίξουν. Χαρακτηριστικά στοιχεία της δουλειάς του είναι ο χώρος της reception με custom made φωτιστικά και πινακίδες, ο χώρος αναμονής με τα ιδιόμορφα ανακατασκευασμένα έπιπλα, το γυμνό μπετό και η εξωτερική ηλεκτρολογική εγκατάσταση.     

Το CLEPSYDRA MIND GAMES βρίσκεται στην 25η Μαρτίου 25 στον 1ο όροφο. Για κρατήσεις www.clepsydramindgames.gr ή τηλεφωνικά στο 2351600795.

 Ευχαριστούμε τον Βασίλειο Ντόντη για τις υπέροχες φωτογραφίες