ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Πώς η Γερμανία παρακολουθούσε.... την ελληνική πρεσβεία στο Βερολίνο!

Βόμβα… μεγατόνων πέταξε το περιοδικό Spiegel, το οποίο υποστηρίζει πως η Γερμανία κατασκόπευε συστηματικά εκτός των άλλων πρεσβειών, και την ελληνική (πρεσβεία) στο Βερολίνο.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, οι γερμανικές μυστικές υπηρεσίες (BND), παρακολουθούσαν τα υπουργεία Εσωτερικών των ΗΠΑ, της Δανίας, της Κροατίας, της Αυστρίας και της Πολωνίας, όπως και τηλεφωνικές συνδέσεις των ΗΠΑ στις Βρυξέλλες, στα Ηνωμένα Εθνη στη Νέα Υόρκη και το αμερικανικό υπουργείο Οικονομικών στην Ουάσιγκτον.
Από την παρακολούθηση δεν γλύτωσε ούτε η γραμμή του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών για ταξιδιωτικές οδηγίες, η οποία περιελάμβανε ακόμη και μη κυβερνητικές οργανώσεις, όπως η Care International, η Oxfam και ο Ερυθρός Σταυρός στη Γενεύη.
Συγκεκριμένα, το Spiegel αναφέρει για το τεράστιο σκάνδαλο:
«Στη Γερμανία βρίσκονταν πολλές ξένες πρεσβείες και προξενεία στη λίστα της BND, με την παρακολούθηση ηλεκτρονικών διευθύνσεων, τηλεφώνων και φαξ αντιπροσωπειών των ΗΠΑ, της Γαλλίας, του Ηνωμένου Βασιλείου, της Σουηδίας, της Πορτογαλίας, της Ελλάδας, της Ισπανίας, της Ιταλίας, της Αυστρίας, της Ελβετίας, ακόμη και του Βατικανού», συνεχίζει το γερμανικό περιοδικό.
Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό, οι διπλωματικές αντιπροσωπείες δεν εμπίπτουν στο Άρθρο 10 του γερμανικού Συντάγματος, το οποίο προστατεύει επικοινωνίες Γερμανών από την παρακολούθηση.
Η αποκάλυψη αυτή έρχεται σε συνέχεια εκείνης προ τριών εβδομάδων, ότι η BND παρακολουθούσε Ευρωπαίους εταίρους, όχι μόνο κατ' εντολή της αμερικανικής υπηρεσίας NSA, αλλά και από μόνη της.
Το είδαμε:http://www.star.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου