Για την Μακεδονία μας

Για την Μακεδονία μας

Κυριακή, 1 Νοεμβρίου 2015

Δεμένα στα λιμάνια ....τα πλοία τη Δευτέρα και την Τρίτη

Κανένα δρομολόγιο δεν θα πραγματοποιηθεί τη Δευτέρα και την Τρίτη, με την ΠΝΟ να πραγματοποιεί 48ώρη προειδοποιητική απεργία, αντιδρώντας στα μέτρα της κυβέρνησης.
Η απεργία ξεκινά στις 06:00 το πρωί της Δευτέρας με την Ομοσπονδία να καλεί ειδικά τα πλοία που μεταφέρουν πρόσφυγες να το κάνουν μέχρι τα μεσάνυχτα της Κυριακής.
Παράλληλα, ζητά τόσο την κατανόηση του επιβατικού κοινού όσο και τη συμπαράστασή τους μιας και, όπως σημειώνει σε ανακοίνωσή της, ο αγώνας δεν αφορά μόνο τους ναυτεργάτες αλλά όλη την κοινωνία.
Η διάλυση του ΝΑΤ, η κατεδάφιση του ΚΕΑΝ, η αποψίλωση των οργανικών συνθέσεων των επιβατηγών πλοίων, ο ευτελισμός των συντάξεων, η οξυνόμενη και διογκούμενη συνεχώς ανεργία του κλάδου, η μαύρη ανασφάλιστη εργασία, η συνεχής παραβίαση των όρων εργασίας, η συνεχής υποβάθμιση των κοινωνικών ασφαλιστικών δικαιωμάτων και της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης των εν ενεργεία και συνταξιούχων ναυτεργατών και των οικογενειών τους, η προσπάθεια εξάρθρωσης και εκμηδενισμού των κεκτημένων του κλάδου και η σιωπηρή ανοχή και αδιαφορία των υπευθύνων και του κράτους, δεν μπορούν να μείνουν αναπάντητα.
Η επερχόμενη νέα χιονοστιβάδα των αντεργατικών μέτρων και πολιτικών δεν αφήνουν περιθώρια για άλλες επιλογές», αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωσή της.
Το είδαμε: http://www.iefimerida.gr