ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Οι επιπτώσεις του αυξημένου σακχάρου στην εγκυμοσύνη για την καρδιά του μωρού


Νέα μελέτη δείχνει ότι οι γυναίκες που έχουν υψηλά επίπεδα γλυκόζης κατά τη διάρκεια της κύησης, έχουν αυξημένες πιθανότητες να αποκτήσουν παιδιά με συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες, ακόμη κι αν βρίσκονται χαμηλότερα από τα όρια για τη διάγνωση σακχαρώδη διαβήτη.
Για τους σκοπούς της μελέτης, που δημοσιεύεται στο διεθνές επιστημονικό περιοδικό JAMA Pediatrics, οι ερευνητές εξέτασαν δείγματα από 277 γυναίκες, τα οποία συλλέχθηκαν κατά το δεύτερο τρίμηνο της κύησης, σε διαφορετικές χρονικές στιγμές της ημέρας και χωρίς να έχει προηγηθεί νηστεία. Από το σύνολο των γυναικών, 180 απέκτησαν υγιή παιδιά, ενώ οι υπόλοιπες απέκτησαν παιδιά με δύο διαφορετικά είδη σοβαρών συγγενών καρδιακών ανωμαλιών.
Σύμφωνα με τα αποτελέσματα, τα επίπεδα γλυκόζης βρέθηκαν να είναι κατά μέσο όρο υψηλότερα μεταξύ των γυναικών που απέκτησαν παιδιά με συγγενείς καρδιακές ανωμαλίες. Όπως αναφέρουν οι ερευνητές, είναι απίθανο τα υψηλά επίπεδα γλυκόζης να «βλάπτουν» απευθείας την καρδιά του εμβρύου, αλλά θα πρέπει να διεξαχθούν περαιτέρω μελέτες προκειμένου να διερευνηθούν οι πιθανοί υπεύθυνοι μηχανισμοί.
Πηγή: neadiatrofis.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου