ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρασκευή 6 Νοεμβρίου 2015

Να παραιτηθεί.... εκτός του Φίλη, και ο Τόσκας

Σφοδρή επίθεση στην κυβέρνηση στην κυβέρνηση με αφορμή τις δηλώσεις Γιούνκερ για κοινές περιπολίες με την Τουρκία. Από τον Σεπτέμβριο ο Τσίπρας λέει μόνον «ναι» σε ότι του ζητούν οι Ευρωπαίοι, υποστηρίζει ο πρόεδρος της ΝΔ Μετά τον υπουργό Παιδείας Νίκο Φίλη, στο στόχαστρο του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας Ευάγγελου Μεϊμαράκη μπήκε και ο υπουργός Δημόσιας Τάξης Νίκο Τίσκα για το γεγονός ότι δεν φρόντισε για τη σύλληψη των τραμπούκων που επιτέθηκαν στον βουλευτή Γιώργο Κουμουτσάκο κατά το συλλαλητήριο των Ποντίων το βράδυ της Πέμπτης στο Σύνταγμα.
«Ο υπουργός Δημόσιας Τάξης, αν και έχουν περάσει τόσες ώρες και αν και έκανε επίσημη ανακοίνωση χθες ότι ταυτοποίησε τους δράστες και ακόμα δεν τους έχει συλλάβει και περιμένει να περάσει το αυτόφωρο, έ τότε δεν μπορεί να κάνει καλά τη δουλειά του και θα πρέπει και αυτός να παραιτηθεί μαζί με τον υπουργό Παιδείας που προκαλούν το αίσθημα του Ελληνικού λαού», δήλωσε ο κ. Μεϊμαράκης από την Καστοριά, όπου βρέθηκε στο πλαίσιο προεκλογικής περιοδείας ως υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ.
Αναφερόμενος στα επεισόδια της πλατείας Συντάγματος, ο πρόεδρος της ΝΔ απέδωσε ευθύνες στην κυβέρνηση, υποστηρίζοντας: «Σκεφτείτε αυτό το περιστατικό να είχε γίνει ανάποδα. Να ήταν η Νέα Δημοκρατία κυβέρνηση, να είχαμε πει κάτι που την Αριστερά μπορεί να την ενοχλούσε, να είχε κάνει μια διαδήλωση, να είχε πάει οποιοσδήποτε αριστερός βουλευτής, τραμπούκοι να τον έδερναν, η αστυνομία να μην εκινείτο και καταλαβαίνετε αν θα καιγόταν ή δε θα καιγόταν όλη η Αθήνα».
«Εμείς δράσαμε δημοκρατικά», συνέχισε ο πρόεδρος της ΝΔ. «Δράσαμε εθνικά. Δράσαμε υπεύθυνα γιατί είμαστε κατά της βίας από οπουδήποτε και αν προέρχεται. Την καταδικάζουμε. Και αυτό έχει σημασία στο Δημοκρατικό Πολίτευμα. Γι’ αυτό ακριβώς θέλω να τονίσω ότι η Νέα Δημοκρατία θεσμικά κινήθηκε και θέλω να το συγκρίνετε με το τι θα γινόταν αν στην εκτελεστική εξουσία βρισκόταν ο ΣΥΡΙΖΑ».
Ο κ. Μεϊμαράκης είπε ότι το κόμμα του δεν σηκώνει τους τόνους σε αυτά τα θέματα, αλλά, όπως πρόσθεσε «δεν θα βιαιοπραγούν εις βάρος μας και θα μας λένε κιόλας συνιστώσα της ακροδεξιάς εμάς τους γνήσιους δημοκράτες, που είμαστε ειρηνικοί διαμαρτυρητές για να μπορεί η δημοκρατία να λειτουργεί στον τόπο μας».
Κατά τον πρόεδρο της ΝΔ, «η ιστορία δεν γράφεται με τραμπουκισμούς» και το κόμμα του «χαλυβδώνεται από αυτές τις συμπεριφορές», όπως είπε. «Η Ιστορία δεν είναι ούτε δεξιά ούτε αριστερή», συνέχισε. «Είναι εθνική Ιστορία και είναι Εθνική υπόθεση όλων μας. Κι εμείς οφείλουμε να μην αφήσουμε να την παραχαράξουν, ούτε και να δημιουργηθούν τέτοια ζητήματα. Και ταυτόχρονα, μη μας λένε ότι ανεβάζουμε τους τόνους, γιατί εμείς εμπράκτως είμαστε κατά της βίας και εμείς είμαστε από εκείνους που έχουν θύματα από την τρομοκρατία και τη βία».
Ο κ. Μεϊμαράκης ζήτησε να «επικρατήσει ψυχραιμία», αλλά κάλεσε ταυτοχρόνως τον υπουργό Δημόσιας Τάξης «να δράσει», όπως και τον υπουργό Παιδείας «να σκεφθεί πάρα πολύ αυτό που είπε και να ζητήσει συγγνώμη δημοσίως». Αν δεν συμβούν αυτά, τότε, συνέχισε «θα πρέπει ο πρωθυπουργός να πάρει θέση και να τους αποπέμψει από την κυβέρνηση». Διότι, πρόσθεσε, «δε μπορεί να ζητάνε συνεννόηση και συναίνεση και από την άλλη μεριά να μας υβρίζουν, να μας θεωρούν υπεύθυνους για την ένταση την οποία αυτοί δημιούργησαν και να ζητούν και τα ρέστα».
Ακόμη, ο κ. Μεϊμαράκης άσκησε κριτική στην κυβέρνηση με αφορμή ισχυρισμούς ότι το ζήτημα της Γενοκτονίας των Ποντίων χαρακτηρίζεται από ορισμένους «ερίζον». Τέτοιες απόψεις «δε βοηθούν στο να μπορέσουμε να συνεννοηθούμε», είπε, γιατί, με την ίδια άποψη, «“ερίζον” είναι και το θέμα του ονόματος των Σκοπίων, “ερίζον” είναι και το θέμα του Αιγαίου, “ερίζον” είναι και το θέμα της Κύπρου και έχω την αίσθηση ότι ανοίγουν τα μεγάλα εθνικά θέματα».
Οι δηλώσεις Γιούνκερ και τα «ναι» του Τσίπρα
Ο πρόεδρος της ΝΔ συνέδεσε μάλιστα τις απόψεις αυτές κυβερνητικών στελεχών με τις «δηλώσεις Ευρωπαίων παραγόντων που ζητούν κοινές περιπολίες στο Αιγαίο με την Τουρκία, τη στιγμή κατά την οποία εμείς είμαστε στην Ευρώπη και η Τουρκία είναι εκτός Ευρώπης.
Και τη στιγμή κατά την οποία τα δικά μας σύνορα μπορούμε να τα φυλάξουμε εμείς μαζί με την Ευρωπαϊκή ακτοφυλακή και τη Frontex και να φυλάξουν οι άλλοι τα δικά τους σύνορα».
Αναφερόμενος ειδικότερα στα όσα είπε ο πρόεδρος της Κομισιόν ότι δεν μπορεί να καταλάβει γιατί δύο χώρες δεν μπορούν να κάνουν κοινές περιπολίες, ο κ. Μεϊμαράκης σχολίασε ότι ο Ζαν Κλοντ Γιούνκερ «δεν μπορεί να καταλάβει γιατί ο κ. Τσίπρας δεν του εξήγησε».
Χαρακτήρισε «ιδιαίτερα ανησυχητικό» το γεγονός ότι «ενώ μέχρι τον Γενάρη ο κ. Τσίπρας ήταν σε όλα “όχι”, “όχι” στους Ευρωπαίους, “όχι” στους δανειστές, “όχι” στη Μέρκελ, “όχι” στον Ολάντ, αφότου πήρε την εξουσία το “όχι” έγινε “ίσως”, “να το δούμε” και “πιθανόν”, και από τον Σεπτέμβρη και μετά όλα έχουν γίνει “ναι”. Ένα “όχι” δεν μας είπε».
Το είδαμε: http://www.protothema.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου