ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

«Ο κ. Φίλης μας προσβάλλει»

των Άρη Κουτσιούκη- Γιώτας Ρουμελιώτη
Τι λένε on camera οι Θεσσαλονικείς για τις δηλώσεις Φίλη- Απαντούν ακριβώς μπροστά στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην Αγία Σοφία- Ποιες είναι οι αντιδράσεις τους και οι απόψεις τους για τον υπουργό Παιδείας που έχει γίνει κυριολεκτικά το θέμα της ημέρας-
Τον ασκό του Αιόλου άνοιξαν οι δηλώσεις του υπουργού Παιδείας, Νίκου Φίλη, σχετικά με την γενοκτονία των Ποντίων την οποία στην ουσία δεν την αναγνωρίζει, αλλά την χαρακτηρίζει ως «εθνοκάθαρση».
Συγκεκριμένα,ο ίδιος ανέφερε ότι «αυτό δεν σημαίνει ότι δεν αναγνωρίζουμε το αίμα, τον πόνο, όσα έχουν υποστεί οι Πόντιοι από τη θηριωδία των Τούρκων. Αυτό είναι άλλο πράγμα και άλλο πράγμα η γενοκτονία με αυστηρή επιστημονική έννοια».
Οι παραπάνω δηλώσεις ξεσήκωσαν θύελλα αντιδράσεων, τόσο από πλευρά αντιπολίτευσης, όσο και από την κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ.
Από τη μια, «γαλάζια» στελέχη όπως οι Απ. Τζιτζικώστας, Θ. Καράογλου, Α. Γεωργιάδης κατακεραυνώνουν τον Φίλη και ζητούν την παραίτησή του.
Από την άλλη, στο στρατόπεδο της κυβέρνησης, τηρούνται αποστάσεις ασφαλείας, ενώ σύμφωνα με τα τελευταία δημοσιεύματα, το Μέγαρο Μαξίμου έκανε λόγο για… «προσωπικές απόψεις επιστημονικού χαρακτήρα», την ώρα που σύσσωμος ο ποντιακός ελληνισμός κατηγορεί τον υπουργό για «εσχάτη προδοσία».
Πέρα από τα κόμματα, τα στελέχη και τους συλλόγους, υπάρχουν και οι απλοί πολίτες.
 Το Karfitsa.gr ακριβώς μπροστά στο Μνημείο Γενοκτονίας των Ποντίων στην Αγία Σοφία ζήτησε από Θεσσαλονικείς την γνώμη τους στο συγκεκριμένο ζήτημα.
Δείτε το βίντεο με τις αντιδράσεις των Θεσσαλονικέων:
Το είδαμε: Karfitsa.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου