ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Δευτέρα 23 Νοεμβρίου 2015

Εννιά απλά πράγματα που μπορείτε να κάνετε για να ζήσετε μια πιο ευτυχισμένη ζωή


Μπορεί να μην υπάρχει κάποια μαγική «συνταγή ευτυχίας» αλλά όλοι μπορούμε να κάνουμε κάποια βήματα ώστε να έχουμε μια πιο ευτυχισμένη ζωή. Είναι στο χέρι μας να καταλάβουμε ποιες στρατηγικές μας κάνουν πιο χαρούμενους και τι αξίζει να δοκιμάσουμε. Εδώ είναι μερικά πράγματα που θα μεγαλώσουν την ικανοποίηση σας από τη ζωή, σύμφωνα με επιστημονικές μελέτες.
Παρακολουθήστε λιγότερο τηλεόραση
Οι  δυσαρεστημένοι άνθρωποι περνούν περισσότερο χρόνο μπροστά από την τηλεόραση, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο  περιοδικό Social Indicators Research.
Μην φοβάστε τον χρόνο
Αν φοβάστε τις άσπρες τρίχες και τα γηρατειά, μάθετε ότι οι περισσότερες μελέτες δείχνουν ότι η ευτυχία αυξάνεται μετά τη μέση ηλικία.
Προγραμματίστε τις διακοπές σας
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι ο σχεδιασμός των διακοπών και όχι τόσο το ίδιο το ταξίδι, αυξάνει την ευτυχία στους ανθρώπους. Προφανώς η  προσδοκία της απομάκρυνσης από την καθημερινότητα μας κάνει να χαμογελάμε περισσότερο.
Κάντε αλλαγές
Ακόμα και αν κάνετε κάτι που σας κάνει ευτυχισμένο, η χαρά μπορεί να φύγει  μακριά όταν γίνει ρουτίνα. Μην φοβάστε λοιπόν τις αλλαγές. Για παράδειγμα, κάντε μια παύση στο τρέχον αγαπημένο σας χόμπι και δοκιμάστε κάτι καινούργιο.
Έχετε δίπλα σας χαρούμενους ανθρώπους
Η ευτυχία είναι προφανώς κολλητική, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύτηκε στο βρετανικό περιοδικό BMJ. Φροντίστε λοιπόν να περιβάλλεστε από χαρούμενους και αισιόδοξους ανθρώπους. Αυτό βέβαια δεν σημαίνει πώς πρέπει να ξεκόψετε από όλους τους στενοχωρημένους φίλους σας, απλά παρακινήστε τους να κάνουν πράγματα που θα βελτιώσουν τη ζωή τους.
Απολαύστε τη φύση
Όταν τα μάτια «βλέπουν» πράσινο το μυαλό αδειάζει και είναι ένα είδος ψυχικού διαλείμματος. Πάρτε τον χρόνο σας και επισκεφτείτε ένα κοντινό πάρκο ή περάστε περισσότερο χρόνο στον κήπο σας.
Κάντε πολιτιστικές δραστηριότητες
Πηγαίνετε στο μουσείο αυτό το Σαββατοκύριακο και εμπλουτίστε τις γνώσεις σας. Μια μελέτη στο περιοδικό Επιδημιολογίας και Κοινοτικής Υγείας διαπίστωσε ότι οι άνδρες που λαμβάνουν μέρος σε πολιτιστικές δραστηριότητες είναι πιο χαρούμενοι και ικανοποιημένοι σε σχέση με εκείνους που δεν το κάνουν.
Πάρτε ένα κατοικίδιο
Μετά από πολυάριθμες μελέτες, οι ερευνητές έχουν αποδείξει ότι η συμβίωση με ένα κατοικίδιο προσφέρει στον άνθρωπο πολλά σημαντικά οφέλη: σωματικά αλλά και ψυχολογικά. Η ευθύνη της συμβίωσης με ένα κατοικίδιο δίνει σκοπό στη ζωή των μοναχικών ανθρώπων και προσφέρει μεγαλύτερη αυτοεκτίμηση στα παιδιά.
Κάνετε φιλανθρωπικές πράξεις
Οι άνθρωποι που προσφέρουν  χρήματά  για φιλανθρωπικούς σκοπούς ή εθελοντισμό τείνουν να είναι περισσότερο ικανοποιημένοι από τη ζωή τους, σύμφωνα με μια μελέτη που δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Science.
Πηγή: http://medicalnews.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου