ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Αποπομπή του Φίλη ζητούν 45 βουλευτές της ΝΔ.....για τις δηλώσεις περί γενοκτονίας

Τα πυρά των βουλευτών της Νέας Δημοκρατίας συγκεντρώνει ο υπουργός Παιδείας Νίκος Φίλης μετά τις δηλώσεις του για τη γενοκτονία των Ποντίων.
Με επιστολή τους προς τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα, 45 βουλευτές της αξιωματικής αντιπολίτευσης ζητούν την αποπομπή του, τονίζοντας, μεταξύ άλλων, ότι οι δηλώσεις του «προκαλούν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη» και «προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό Ελληνισμό».
Ζητούν δε από τον πρωθυπουργό να ξεκαθαρίσει αν ασπάζεται και ο ίδιος αυτές τις δηλώσεις. «Διαφορετικά απαιτούμε την απομάκρυνση του κ. Φίλη από την θέση του υπουργού Παιδείας», υπογραμμίζουν.
«Δεν θα μπω σε διάλογο. Δεν θέλω να επιβάλω τις προσωπικές μου απόψεις. Η κρατική πολιτική αναγνωρίζει γενοκτονία του ποντιακού ελληνισμού. Άλλο πράγμα η εθνοκάθαρση όσο αιματηρή και να είναι και άλλο η γενοκτονία», δήλωσε ο κ. Φίλης μιλώντας στο Star.
Ακολουθεί η επιστολή:
«Κύριε Πρωθυπουργέ,
Ο κ. Φίλης τον οποίον εσείς, τοποθετήσατε στη θέση του Υπουργού Παιδείας, με άρθρο του στο κομματικό σας όργανο την εφημερίδα «Αυγή», την 20-08-2014, αναφέρθηκε με προσβλητικά και απαξιωτικά λόγια απέναντι στο Ελληνικό Κοινοβούλιο που το 1994 αναγνώρισε ομόφωνα την γενοκτονία των χριστιανικών πληθυσμών της Ανατολής, δηλαδή του Πόντου, της Θράκης και της Μ. Ασίας.
Επανερχόμενος σε χθεσινή του συνέντευξη ο «επιστήμων» κος Φίλης, για το ίδιο θέμα, αναμασά τις θέσεις Τούρκων κεμαλιστών και ως καλός Πρέσβης τους, τους προσφέρει καλές υπηρεσίες.
Αμφισβητεί ευθέως τη γενοκτονία των Ελλήνων της Ανατολής από τους Τούρκους, προσβάλλει την Ελληνική ιστορία και τους εκατοντάδες χιλιάδες νεκρούς, θύματα της γενοκτονίας, καθώς και τους απογόνους τους και το σύνολο του Ελληνικού λαού.
Κύριε Πρωθυπουργέ,
Σε μία εποχή που η εθνική ενότητα είναι αναγκαία όσο ποτέ άλλοτε, ο υπουργός σας με τις θέσεις του διχάζει την Ελληνική κοινωνία.
Επειδή οι δηλώσεις του, που προκαλούν αυτεπάγγελτη ποινική δίωξη, προσβάλλουν τον Ποντιακό, Μικρασιατικό και Θρακικό Ελληνισμό, αλλά και όλους τους Έλληνες πολίτες, ζητούμε αν τις ασπάζεστε και εσείς, να το δηλώσετε ευθαρσώς και ξεκάθαρα στον Ελληνικό λαό.
Διαφορετικά απαιτούμε την απομάκρυνση του κου Φίλη από τη θέση του Υπουργού Παιδείας.
Επιφυλασσόμεθα δε για περαιτέρω ενέργειες.»

Επισημαίνεται ότι ανάμεσα στους υπογράφοντες είναι και ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Άδωνις Γεωργιάδης.
Συγκεκριμένα υπογράφουν οι: Σάββας Αναστασιάδης, Απόστολος Βεσυρόπουλος, Μαρία Αντωνίου, Δημήτρης Κυριαζίδης, Γιάννης Κεφαλογιάννης, Σοφία Βούλτεψη, Γιώργος Βαγιωνάς, Κώστας Κουκοδήμος, Μάνος Κόνσολας, Γιάννης Πλακιωτάκης, Γιώργος Βλάχος, Κώστας Τασούλας, Γιάννης Αντωνιάδης, Μάξιμος Χαρακόπουλος, Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας, Χαράλαμπος Αθανασίου, Νότης Μηταράκης, Λευτέρης Αυγενάκης, Νίκος παναγιωτόπουλοος, Βασίλης Γιόγιακας, Χρήστος Μπουκώρος, Γιάννης Βρούτσης, Γιάννης Ανδριανός, Φωτεινή Αραμπατζή, Άδωνις Γεωργιάδης, Γιώργος Γεωργαντάς, Τάσος Δημοσχάκης, Άννα Καραμανλή., Γιώργος Κασαπίδης, Θόδωρος Καράογλου, Κώστας Κατσαφάδος, Κώστας Κοντογεώργος, Κατερίνα Παπακώστα, Δημήτρης Σταμάτης, Γιώργος Στύλιος, Χρήστος Κέλλας, Κώστας Τσιάρας, Κώστας Τζαβάρας, Θανάσης Καββαδάς, Σίμος Κεδίκογλου, Βασίλης Οικονόμου, Άννα Ασημακοπούλου, Κώστας Βλάσσης, Γιώργος Καρασμάνης.
Το είδαμε: http://www.sport-fm.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου