ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Κληρικοί.....2.300 τα κενά στους ναούς όλης της χώρας

Η πρόσληψη Ιερέων διέπεται από τους νόμους που ισχύουν και στον δημόσιο τομέα. Αρχικά, γινόταν μία πρόσληψη για κάθε πέντε αποχωρήσεις, έπειτα η αναλογία έγινε 7 προς ένα και έφτασε στο 10 προς 1.
Φέτος, το υπουργείο Παιδείας και Θρησκευμάτων προχώρησε στην έγκριση 178 θέσεων μονίμων Κληρικών, εκ των οποίων οι 160 στην Εκκλησία της Ελλάδος, 10 στην Εκκλησία της Κρήτης και οκτώ στις Μητροπόλεις των Δωδεκανήσων.
 Όμως, και αυτές είναι πολύ λίγες σε σχέση με τα κενά που υπάρχουν αλλά και αυτά που δημιουργούνται καθ’έτος.
Η Ιερά Σύνοδος υπολογίζει πως τα κενά των οργανικών θέσεων αγγίζουν το 22%. Συγκεκριμένα, επί συνόλου 10.500 θέσεων για Ιερείς, οι 2.300 είναι κενές.
Σύμφωνα με πληροφορίες του ΕΚΚΛΗΣΙΑ online, το ζήτημα τέθηκε στο πρόσφατο γεύμα του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου με τον πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα.
 Ο προκαθήμενος της Ελληνικής Εκκλησίας ζήτησε από τον κ.Τσίπρα να εξετάσει το ενδεχόμενο να δοθούν περισσότερες θέσεις μονίμων Κληρικών στην Εκκλησία, αφού πολλές εκκλησιές της χώρας δεν έχουν Ιερείς, με τον πρωθυπουργό να δεσμεύεται πως θα το εξετάσει.
Η Ιερά Σύνοδος αποφάσισε πρόσφατα να ξεκινήσει μια ενδελεχή έρευνα για το ζήτημα και κυρίως για το τι κενά θα προκύψουν σε 5-10 χρόνια, αφού είναι εμφανές πως ο μέσος όρος ηλικίας των Ιερέων όλο και αυξάνεται.
Τα κενά που δημιουργούνται από τις συνταξιοδοτήσεις ή τους θανάτους Ιερωμένων δεν είναι δυνατόν να καλυφθούν.
Είναι δε χαρακτηριστικό, πως κενά δεν υπάρχουν μόνο σε απομακρυσμένες Μητροπόλεις (όπου το πρόβλημα είναι ακόμη πιο έντονο) αλλά πλέον εμφανίζονται και σε Μητροπόλεις μεγάλων αστικών κέντρων.
Το είδαμε:http://www.newsbomb.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου