ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015

Τα 10 όχι που πρέπει να λες στη ζωή.... για να πετύχεις

Τι σημαίνει για εσάς ΕΠΙΤΥΧΙΑ;
Μπορεί να είναι χρήματα, καλή καριέρα, μια ωραία σχέση, γάμος, οικογένεια, δημιουργικότητα, οτιδήποτε…
Το πώς ορίζετε την ευτυχία για εσάς είναι δικό σας θέμα και δική σας ευθύνη.
 Πώς, όμως, μπορείτε να πετύχετε σε αυτό που είναι σημαντικό για εσάς;
Δρ Λίζα Βάρβογλη, Ph.D Ψυχολόγος-Ψυχοθεραπεύτρια (greekpsychologypages.blogspot.gr).
Αλήθεια, τι είναι ‘επιτυχία, -δηλαδή σημαντικό- για εσάς; Καταρχήν, θα πρέπει να ορίσετε τι είναι σημαντικό για εσάς (και όχι για το τι θα πει η κοινωνία, η μητέρα ή ο πατέρας σας, κλπ).
Το δεύτερο στοιχείο είναι να θέσετε την επιτυχία με τρόπο που φαίνεται ότι έχετε τον έλεγχο τον πραγμάτων. Έτσι, το ‘να μου πέσει το λαχείο’ δεν είναι θέμα επιτυχίας, αλλά τύχης. Αλλά το να πείτε ‘επιτυχία για μένα είναι να είμαι δημιουργική’ είναι κάτι που μπορείτε να το ελέγξετε.
Ένα τρίτο σημαντικό σημείο είναι βάλετε κάποιους αντικειμενικούς και μετρήσιμους στόχους για την επιτυχία, οι οποίοι να εξαρτώνται από το χέρι σας. Το να πείτε ‘θέλω να είμαι ζωγράφος’, ‘θέλω να γίνω συγγραφέας’, ‘θέλω να έχω μια ωραία σχέση’, είναι πράγματα τα οποία μπορείτε να ελέγξετε, αλλά εκφρασμένα έτσι είναι τόσο γενικά και αόριστα που δε σας βοηθάνε. Είναι προτιμότερο λοιπόν να πείτε ‘επιτυχία για εμένα είναι να πάρω μια σειρά μαθημάτων ζωγραφικής και να ολοκληρώσω 10 πίνακες’, ή ‘να γράψω το μυθιστόρημά μου’ ή ‘να βρω έναν άνθρωπο με τον οποίο να έχω κοινά ενδιαφέροντα και να μοιραζόμαστε τη ζωή μας’.
Το πρόβλημα

Το πρόβλημα είναι ότι τις περισσότερες φορές οι φόβοι και οι πράξεις των ανθρώπων είναι τα εμπόδια στην ίδια τους την επιτυχία! Σας φαίνεται περίεργο; Κι όμως, η συμπεριφορά μας είναι αυτή που μας μπλοκάρει ή μας ανοίγει τους δρόμους προς την επιτυχία.
Σταματήστε να σαμποτάρετε την ευτυχία σας!

Να τι θα πρέπει να σταματήσετε να κάνετε για να ανοίξετε τα μονοπάτια προς την επιτυχία.
1. ΟΧΙ στις δικαιολογίες
Πρόκειται για συνήθεια κατάλοιπο των παιδικών μας χρόνων! «Δε φταίω εγώ που δεν έμαθα την ορθογραφία, η μαμά μου φταίει που δε μου πήρε τετράδιο», «δε φταίω εγώ που δεν έκανα την άσκηση, η διπλανή μου φταίει που με σκούντησε», κλπ, κλπ. Σταματήστε να βρίσκετε δικαιολογίες για όσα δεν κάνετε! Σταματήστε να κατηγορείτε άλλους για το γεγονός ότι δεν παίρνετε αυτό που επιθυμείτε. Αναλάβετε την ευθύνη των επιλογών σας αλλά και των λαθών σας. Και, ναι, θα κάνετε λάθη, θα πέσετε, αλλά δε μετράει το πόσες φορές θα πέσετε, αλλά το πόσες φορές θα σηκωθείτε. Δεχτείτε κάθε λάθος σαν ευκαιρία να μάθετε κάτι καινούργιο, αλλά μην το επαναλάβετε. Πιστέψτε στον εαυτό σας και τις δυνάμεις σας, κάντε αυτό που πρέπει, και, σύντομα, θα δείτε αποτελέσματα.
2. ΟΧΙ στο ‘αυτομαστίγωμα’
Στον αντίποδα του να κατηγορείτε διαρκώς τους άλλους για τα ελαττώματα ή τις μειονεξίες σας ή τις λανθασμένες συμπεριφορές σας είναι το να κατηγορείτε τον εαυτό σας ενοχικά για το κάθε τι. Ένα από τα σημαντικά κλειδιά της ευτυχίας είναι να μπορεί κανείς να ελέγχει τις σκέψεις και τα συναισθήματά του όταν αντιμετωπίζει δύσκολες καταστάσεις. Με αυτό τον τρόπο δεν παρασύρεται σε αυτοκατηγόριες ή αρνητική εκτίμηση του εαυτού, αλλά σε αντικειμενική αποτίμηση της κατάστασης. Έτσι, όταν κανείς αντιλαμβάνεται αντικειμενικά ότι κάτι είναι δύσκολο, περίπλοκο, ή χρονοβόρο (ή ακόμα χειρότερα και τρία αυτά μαζί!) σχεδιάζει και τον τρόπο με τον οποίο θα χειριστεί την κατάσταση.
3. ΟΧΙ στην επικέντρωση στα αρνητικά
Εδώ πρόκειται για το κλασικό «πώς βλέπετε το ποτήρι; Μισοάδεια ή μισογεμάτο;». καταργήστε την αρνητική θεώρηση της ζωής και των πραγμάτων και επικεντρωθείτε στα θετικά. Αυτό δε σημαίνει φυσικά ότι θα σταματήσετε να λαμβάνετε υπόψη τα αρνητικά, σημαίνει ότι δε θα επικεντρώσετε τη ζωή σας αποκλειστικά γύρω από τα αρνητικά και τα στραβά και ανάποδα που μπορεί να σας συμβούν.
4. ΟΧΙ στο φόβο της αποτυχίας
Να θυμάστε ότι κανείς ΔΕ γεννήθηκε επιτυχημένος, όλοι έγιναν! Αυτό σημαίνει ότι ο δρόμος για την επιτυχία είναι στρωμένος με εμπόδια, έχει λακκούβες και κακοτοπιές. Δεχτείτε το ως δεδομένο και δουλέψτε με αυτή την κατανόηση στο μυαλό σας. Δεχτείτε ότι τα λάθη είναι ανθρώπινα και μάθετε να τας δέχεστε. Να θυμάστε ότι όποιος μαθαίνει από τα λάθη του δεν τα επαναλαμβάνει! Και, φυσικά, επίσης να θυμάστε ότι τα λάθη δε σας μειώνουν σαν άνθρωπο ή χαρακτήρα.
5. ΟΧΙ στον ευκολότερο ή συντομότερο τρόπο
Η επιτυχία σχεδόν ποτέ δεν είναι συνώνυμη με το «γρήγορα» ή το «εύκολα», αν και πολύ θα θέλαμε να είναι έτσι! Η επιτυχία είναι συνυφασμένη με την ατομική προσπάθεια, με τη μέθοδο ‘δοκιμής και λάθους’, την υπομονή και την επιμονή. Αν δε δεχτείτε τα παραπάνω, απλώς θα δυσκολέψετε τη ζωή σας! Για να πετύχετε θα πρέπει να βάλετε χρόνο, κόπο, προσπάθεια, ένα κομμάτι του εαυτού σας. Κάντε το σωστό και όχι το εύκολο! Βάλτε στόχους, ζορίστε τον εαυτό σας, δείτε ως που φτάνουν οι δυνάμεις σας και μη φοβάστε!
6. ΟΧΙ στην αγνωμοσύνη
Μία από τις χειρότερες πρακτικές, τόσο για την κατάκτηση τόσο της επιτυχίας όσο και της ευτυχίας, είναι η τάση του ανθρώπου να απαξιώνει τα πάντα και να μην αισθάνεται ευγνωμοσύνη για τίποτα. Όταν κανείς δεν αισθάνεται ευγνωμοσύνη για όσα έχει και είναι, δε νιώθει ευτυχία και χαρά, δε νιώθει όμορφα μέσα του με τον εαυτό του. Και όταν κανείς δεν είναι καλά με τον εαυτό του, δυσκολεύεται σε όλους τους τομείς της ζωής. Όταν όμως ένας άνθρωπος νιώθει ευγνωμοσύνη για τη ζωή του και τα θετικά της, τότε έχει πολύ μεγαλύτερες πιθανότητες να κινητοποιηθεί για κάτι ακόμα καλύτερο. Η ευγνωμοσύνη είναι ένα είδος πυξίδας που μας δείχνει που βρισκόμαστε και προς τα πού θέλουμε να πάμε.
7. ΟΧΙ στο να είστε ‘παρτάκιας’
Φυσικά για να πετύχει κανείς χρειάζεται να επικεντρωθεί στον εαυτό του. Αλλά όχι σε σημείο που να μη μπορεί να δει τις ανάγκες των άλλων ή να μη μπορεί να συνεργαστεί. Βγάλτε το μανδύα του εγωισμού από πάνω σας και υιοθετήστε μια πιο ανοιχτή στάση, δίνοντας σημασία και στους γύρω σας. Βοηθώντας τους άλλους είναι ένας ακόμα τρόπος να ακολουθήσετε το μονοπάτι της επιτυχίας.
8. ΟΧΙ στη διάσπαση της προσοχής
Οι περισσότεροι άνθρωποι που επιθυμούν να επιτύχουν σε κάτι, οτιδήποτε, κάνουν ένα βασικό λάθος: ξεχνιούνται, κάνουν κάτι άλλο και αφήνουν την προσοχή τους να διασπαστεί από τον αρχικό τους στόχο. Κάτι άλλο γίνεται, κάτι συμβαίνει, κάτι τους τραβάει την προσοχή και ποτέ δεν αρχίζουν ή δεν ολοκληρώνουν αυτό που στ’ αλήθεια ήθελαν εξαρχής. Προσοχή λοιπόν στις διασπάσεις και τα εμπόδια! Ακόμα και στα απλά καθημερινά μικροπράγματα. Αν λέτε «θέλω να αφιερώσω χρόνο στο Χ πράγμα, αλλά ας μπω πρώτα στο Facebook ένα λεπτό» και καταλήγετε να αφιερώσετε δυο ώρες, τότε, απλά, έχετε χάσει το στόχο σας! Αφήστε το μονοπάτι της επιτυχίας σας ανοιχτό και προχωρήστε σε αυτό προσηλωμένοι στους στόχους σας.
9. ΟΧΙ ζωή χωρίς στόχους
Να θυμάστε το βασικό: για να πετύχετε, πρέπει να έχετε θέσει κάποιο στόχο! Όσο αστείο και αν σας φαίνεται πολλοί άνθρωποι έχουν μια γενική και αόριστη ιδέα ότι θέλουν να πετύχουν αλλά δεν έχουν συγκεκριμένους, μετρήσιμους στόχους που πρέπει να κατακτήσουν με μία σειρά προκειμένου να φτάσουν εκεί που θέλουν. Οι στόχοι που δίνουν νόημα στη ζωή μπορεί να είναι απλοί ή σύνθετοι, να σχετίζονται με εσάς τους ίδιους ή με κάτι πέρα από εσάς. Στόχος είναι να μην έχετε στρες, να αποκτήσετε περισσότερους φίλους ή να πάρετε επιτέλους αυτό το μάθημα ζωγραφικής, αλλά εξίσου στόχοι είναι να γράψετε ένα μυθιστόρημα, να μαζέψετε χρήματα για ένα ταξίδι, να κάνετε τη δική σας επιχείρηση, κλπ. Αποκτήστε φιλοδοξίες, μικρές ή μεγάλες, βάλτε στόχους, σχεδιάστε πώς θα τους κατακτήσετε και προχωρήστε στη ζωή σας!
10. ΟΧΙ στο «δε μπορώ»
Να θυμάστε ότι δεν υπάρχει «δε μπορώ», υπάρχει «δε θέλω». Τι κάνετε κάθε φορά που τα βρίσκετε σκούρα; Πώς αντιμετωπίζετε τα εμπόδια που βρίσκονται στο δρόμο σας; Είστε αισιόδοξοι ή απαισιόδοξοι από τη φύση σας; Έχετε θετική σκέψη και στάση ζωής; Οι πετυχημένοι άνθρωποι συναντούν όσα εμπόδια (αν όχι και παραπάνω) συναντούν και όλοι οι υπόλοιποι άνθρωποι. Η διαφορά; Οι πετυχημένοι άνθρωποι απλώς δεν το βάζουν κάτω! Πέφτουν και σηκώνονται πάλι και συνεχίζουν. Και όποιος συνεχίζει και επιμένει (με σωστό τρόπο) πετυχαίνει! Οι αποτυχίες, οι απογοητεύσεις και τα εμπόδια είναι μέρος της ζωής και μέρος της διαδικασίας που ακολουθεί κανείς για να πετύχει. Δείξτε επιμονή και υπομονή, μάθετε από τα λάθη σας, διορθώστε τη στρατηγική σας και θα πετύχετε!

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου