ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Επεισόδια σε διαδήλωση... του Pegida στη Γερμανία

Συγκεντρώθηκαν περίπου 20.000 άνθρωποι «εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης».
Σποραδικά επεισόδια με αρκετούς τραυματίες σημειώθηκαν το βράδυ της Δευτέρας σε διαδήλωση χιλιάδων υποστηρικτών και αντιπάλων του λαϊκιστικού δεξιού κινήματος PEGIDA που πραγματοποιήθηκε στη Δρέσδη με αφορμή την επέτειο της δημιουργίας του κινήματος.
Σύμφωνα με τα τοπικά μέσα ενημέρωσης και στοιχεία που έδωσε στη δημοσιότητα πανεπιστήμιο της πόλης, εν μέσω κλίματος έντονης δυσαρέσκειας για τη μαζική εισροή προσφύγων στη Γερμανία, 20.000 περίπου άνθρωποι συγκεντρώθηκαν σε μια πλατεία στο κέντρο της πόλης, ανταποκρινόμενοι στο κάλεσμα της οργάνωσης «Ευρωπαίοι Πατριώτες Εναντίον του Εξισλαμισμού της Δύσης» (ή PEGIDA, το αρκτικόλεξό της στα γερμανικά).
Αν και οι διοργανωτές ανέμεναν 50.000 υποστηρικτές, ο αριθμός των παρευρισκομένων ήταν χαμηλότερος από τις 25.000 που ειχαν συμμετάσχει στη διαδήλωση του κινήματος την 12η Ιανουαρίου αλλά διπλάσιος από αυτόν που καταγράφεται συνήθως στις συγκεντρώσεις του PEGIDA τις τελευταίες δύο εβδομάδες.
Παράλληλα και σύμφωνα πάντα με τα στοιχεία του πανεπιστημίου της Δρέσδης, περίπου 13.000 αντιδιαδηλωτές συμμετείχαν σε διάφορες πορείες στην πόλη με στόχο να καταγγείλουν το λαϊκιστικό κίνημα.
«Αντίσταση!» και «Είμαστε ο λαός!» φώναζαν ρυθμικά οι υποστηρικτές του PEGIDA, χρησιμοποιώντας ένα από τα πιο γνωστά συνθήματα των διαδηλωτών εναντίον του κομμουνιστικού καθεστώτος της ΓΛΔ στα τέλη του 1989, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο ενώ πολλά από τα πλακάτ των συγκεντρωμένων έγραφαν «Μέρκελ, φύγε!».
Λόγω της πολιτικής της στο ζήτημα της μεταναστευτικής κρίσης η καγκελάριος της Γερμανίας, Άνγκελα Μέρκελ, έχει μετατραπεί σε στόχο των υποστηρικτών του PEGIDA τους τελευταίους μήνες, αφού οι υποδοχή εκατοντάδων χιλιάδων προσφύγων από τη Γερμανία θεωρούνται απειλή για τη χώρα.
Απλό πλευράς του ένας εκ των ηγετών του PEGIDA, ο Λουτς Μπάχμαν, μιλώντας στο συγκεντρωμένο πλήθος χαρακτήρισε την καγκελάριο Μέρκελ «δικτάτορα» και κάλεσε τη Δρέσδη, το λίκνο του κινήματος, να γίνει «το κέντρο της αντίστασης» στην πολιτική της ομοσπονδιακής κυβέρνησης ειδικά μετά τον ιστορικά υψηλό αριθμό μεταναστών (1 εκατομμύριο) που αναμένεται να υποδεχτεί συνολικά η Γερμανία το 2015. Μάλιστα ο Μπάχμαν υποστήριξε ότι οι συγκεντρωμένοι ήταν 32.000.
Αντιδιαδηλωτές συγκεντρώθηκαν επίσης στην πόλη, όπου είχαν αναπτυχθεί μεγάλες δυνάμεις της αστυνομίας για να αποτρέψουν συγκρούσεις μεταξύ των δύο στρατοπέδων.
Ωστόσο δεν αποφεύχθηκαν τα επεισόδια, με υποστηρικτές και αντιπάλους του PEGIDA να συμπλέκονται χρησιμοποιώντας πυροτεχνήματα, πριν η αστυνομία τους διαλύσει.
Σύμφωνα με την αστυνομία, τραυματίστηκαν αρκετοί διαδηλωτές και αστυνομικοί στα σποραδικά επεισόδια ανάμεσα στους υποστηρικτές του PEGIDA και αντιφασίστες.
Ένας από τους υποστηρικτές του κινήματος «τραυματίστηκε βαριά» όταν δέχθηκε επίθεση από άγνωστο με σιδηρολοστό, ανέφερε η αστυνομία της Σαξονίας στο Twitter.
Σε ένα άλλο επεισόδιο αστυνομικοί δέχθηκαν κομμάτια των οδοφραγμάτων που είχαν ανεγερθεί και πυροτεχνήματα από αγνώστους.
Σύμφωνα με το πρακτορείο βίντεο Ruptly, ένας εικονολήπτης υπέστη ξυλοδαρμό κατά τη διάρκεια της διαδήλωσης του PEGIDA και η κάμερά του καταστράφηκε.
Ο εικονολήπτης Χοσέ Σεκέιρα χτυπήθηκε πισώπλατα από αγνώστους που του άρπαξαν την κάμερα. Ο εικονολήπτης προσπάθησε να την πάρει πίσω αλλά δέχθηκε χτυπήματα στην πλάτη και το κεφάλι πριν αστυνομικοί επέμβουν για να τον βοηθήσουν.
Το είδαμε: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου