ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

ΤΑ ΔΕΛΤΙΑ ΤΥΠΟΥ.... ΤΟΥΣ ΜΑΡΑΝΑΝ

Σαββίδης Παναγιώτης
Έχουν φλομώσει με δελτία τύπου οι βουλευτές του Σύριζα Πιερίας, Μπέττυ Σκούφα, Καστόρης Αστέριος, Χάρης Τζαμακλής, για να παρουσιάσουν δήθεν την κοινοβουλευτική και γενικότερη δράση τους.
Και είμαι ο πρώτος που θα πω και θα υπερασπιστώ το δικαίωμα τους να το κάνουν.
 Έχουν και παραέχουν το δικαίωμα σαν βουλευτές να στέλνουν δελτία τύπου.
 Αλλού είναι το θέμα για τους "αριστερούς" αυτούς κυρίους και κυρία.
Να ενημερώσουν με δελτία τύπου το περιεχόμενο του τρίτου μνημονίου που ψήφισαν και τα προαπαιτούμενα αντιλαϊκά μέτρα, συνεχίζοντας την ίδια και απαράλλαγη πολιτική με τους προκατόχους τους (Ν.Δ. – ΠΑΣΟΚ κυρίως) που αντιπολιτευτικά κατάγγελλαν και θα ερχόταν αυτοί να σκίσουν τα <<μνημόνια>> η να τα καταργήσουν με ένα νόμο, ένα άρθρο.
Να ενημερώσουν με δελτία τύπου αυτοί οι <<αριστεροί>> πόσο θα κόψουν και άλλο την κουτσουρεμένη ήδη σύνταξη χιλιάδων μικροσυνταξιούχων.
Να ενημερώσουν για την παραπέρα διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης, την αύξηση των ορίων συνταξιοδότησης, από 3 μέχρι 17 χρόνια, αναλόγως την κατηγορία, την αλλαγή υπολογισμού με αποτέλεσμα να μειωθούν κατά 60% οι συντάξεις.
Να ενημερώσουν για το χαράτσωμα του Ελληνικού λαού, τον ΕΝΦΙΑ που θα καταργούσαν και όχι μόνο.
Να ενημερώσουν για το ξεκλήρισμα της μικρομεσαίας αγροτιάς και κτηνοτρόφων που ψήφισαν, για την άγρια φορολογία τους 26% , για την κατάργηση αφορολόγητου πετρελαίου στους αγρότες, την αύξηση εισφορών στον ΟΓΑ, την συνέχιση χαρατσώματος τους, μέσο ΕΝΦΙΑ.
Να ενημερώσουν αυτοί οι <<αριστεροί>> τι θα γίνει με της Συλλογικές Συμβάσεις Εργασίας, με τον κατώτατο μισθό 751 ευρώ που έλεγαν ότι θα φέρουν, με τα επιδόματα ανέργων και τα υπόλοιπα κοινωνικά επιδόματα διαφόρων κατηγοριών (ΟΓΑ – ΑΜΕΑ).
Πολλά ακόμα θα μπορούσες να γράψεις, για τους γιαλαντζί αυτούς αριστερούς , που κατάφεραν να κοροϊδέψουν τον κόσμο, να τον εξαπατήσουν, καλλιεργώντας στον λαό ψεύτικες προσδοκίες.
Ότι με αυτούς στην κυβέρνηση μόνο, χωρίς σύγκρουση και ρήξη του οργανωμένου λαού με την Ε.Ε. και τα μονοπώλια, θα μπορέσουν να αλλάξουν προς το καλύτερο τα πράματα για τον λαό.
Οι αυταπάτες και οι ψευδαισθήσεις σε όλο το μεγαλείο.
Αυταπάτες που πρέπει στην πορεία να εξανεμιστούν από την σκέψη του λαού.
Σήμερα χρειάζεται περισσότερο από άλλες φορές, να βαθύνουν οι αγωνιστικές διεργασίες μέσα στο λαό.
Διεργασίες σε κατεύθυνση χειραφέτησης, με σαφή πολιτική και στρατηγική στόχευση, που δεν είναι άλλη, η ίδια η Ε.Ε., η πολιτική υπέρ των μονοπωλίων.
Που μέσα από τα <<μνημόνια>>, θέλουν να δώσουν διέξοδο στα συσσωρευμένα κεφάλαια που απαξιώνονται, να τα βάλουν σε κίνηση, για να ανακάμψουν τα κέρδη των καπιταλιστών.
Γιατί αυτό είναι το <<μνημόνιο>>, αυτό τον στρατηγικό στόχο υπηρετεί, σε συνθήκες καπιταλιστικής οικονομικής κρίσης.
Πολιτική που εφαρμόζεται και σε άλλες χώρες της Ε.Ε. που δεν έχουν <<μνημόνια>>
Τα μονοπώλια και τα κέρδη τους υπηρετεί και αυτή η κυβέρνηση και όχι της σύγχρονές λαϊκές κοινωνικές ανάγκες.
Από την αρχή αυτόν τον στρατηγικό στόχο υπηρετούσε ο ΣΥΡΙΖΑ, από τον καιρό που μοίραζε ψεύτικες υποσχέσεις στον λαό, για αυτό μιλάμε για πολιτική εξαπάτηση και πολιτική αγυρτεία.
Καμιά ανοχή από τον λαό.
Καμιά παραίτηση από τον λαό.
Να μην παρακολουθεί αδρανείς της πολιτικοκοινωνικές εξελίξεις.
Άσχετα ποια πολιτική δύναμη προτίμησε στις τελευταίες εκλογές, πρέπει σήμερα να σηκωθεί, να παλέψει, να αγωνιστεί ενάντια στην παραπέρα φτωχοποίηση και εξαθλίωση του.
Ενάντια σε αυτούς που πραγματικά ευθύνονται για την κατάσταση του και προωθούν τα ταξικά - οικονομικά τους συμφέροντα, μέσω των πολιτικών εκπροσωπών, που είναι τα αστικά κόμματα και τα κόμματα δορυφόροι
Να παλέψουν ενάντια στα μονοπώλια, στους ιδιοκτήτες των μέσων παραγωγής, τους καπιταλιστές. Που οικειοποιούνται τον παραγόμενο πλούτο, υφαρπάζουν τον μόχθο της εργατικής δύναμης, μέσα από τον απλήρωτο χρόνο δουλειάς , την υπεραξία.
Και τον μετατρέπουν νέα κεφάλαια, κέρδη, γεμίζοντας τα θησαυροφυλάκια τους.
Μόνο στην Ελβετία οι καπιταλιστές από Ελλάδα φυλάνε 600 δις. Εκεί πρέπει να στοχεύσει το οργανωμένο εργατικό – λαϊκό κίνημα, σε αυτή την κατεύθυνση πρέπει να συγκεντρώνει δυνάμεις, χειραφετώντας τες, από την επιρροή των αστικών, μικροαστικών κομμάτων, την αστική ιδεολογία.
Το ΠΑΜΕ στο εργατικό συνδικαλιστικό κίνημα, οι αντιμονοπωλιακές δυνάμεις στα κινήματα της μικρομεσαίας αγροτιάς – κτηνοτρόφων, με την ΠΑΣΥ, οι μικροί έμποροι, αυτοαπασχολούμενοι, επαγγελματίες, μικροβιοτέχνες με την ΠΑΣΕΒΕ, οι γυναίκες του λαού, μέσα από της αγωνιστικές οργανώσεις της ΟΓΕ, οι φοιτητές – σπουδαστές του ΜΑΣ, οι μαθητές με τα συντονιστικά τους, δείχνουν τον δρόμο της απότακτης πάλης και του εργατικού – λαϊκού αγώνα, με όρους λαϊκής συμμαχίας.
Με μέρα σταθμό η 12 Νοεμβρίου, μέρα ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗΣ ΠΑΝΕΡΓΑΤΙΚΗΣ ΠΑΝΔΗΜΟΣΥΟΥΠΑΛΛΙΛΙΚΗΣ ΑΠΕΡΓΙΑΣ. Να βουλιάξουν οι πλατείες με χιλιάδες λαού στις απεργιακές συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ, της λαϊκής συμμαχίας.
 Αυτό είναι που θα συνταράξει, θα δώσει αυτοπεποίθηση και δύναμη για τους αγώνες που έχουμε μπροστά μας.
Αγώνες, μέχρι την λαϊκή νίκη, εκεί που ο εργαζόμενος λαός θα κάνει κουμάντο στην οικονομία, στον πλούτο που παράγει και κριτήριο ανάπτυξης δεν θα είναι όχι τα κέρδη των καπιταλιστών, αλλά η ικανοποίηση όλων των σύγχρονων, λαϊκών – κοινωνικών αναγκών.


Σαββίδης Παναγιώτης

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου