ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Θέλει Αρετήν και Τόλμην η.....Ελευθερία



Συναυλία-αφιέρωμα χορωδίας Ε.Π.Μ. Κατερίνης

«ΘΕΛΕΙ ΑΡΕΤΗΝ ΚΑΙ ΤΟΛΜΗΝ Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ»
Με το μουσικό, λογοτεχνικό και ιστορικό αφιέρωμα «θέλει αρετήν και τόλμην η Ελευθερία» - από την προεπαναστατική Ελλάδα στο σήμερα- η χορωδία της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης τιμά την εβδομηκοστή πέμπτη επέτειο του ιστορικού «ΟΧΙ».
Η εκδήλωση θα παρουσιασθεί το Σάββατο 24 Οκτωβρίου 2015 στις 8 το βράδυ στην αίθουσα πολλαπλών χρήσεων του 2ου και 5ου λυκείου Κατερίνης (πρώην πολυκλαδικό).

Το μουσικό αφιέρωμα πορεύεται ιστορικά από την εποχή του Ρήγα μέχρι τα πρόσφατα γεγονότα που καθόρισαν και σημάδεψαν την πολυκύμαντη διαδρομή του Ελληνισμού, μέσα από μουσική έκφραση και δημιουργικές παραστάσεις.

Άλλωστε δεν είναι λίγες οι στιγμές και οι σημαντικοί σταθμοί στο διάβα της Ρωμιοσύνης.
Η προεπαναστατική Ελλάδα, Ρήγας Φεραίος, 1821, 3η Σεπτεμβρίου 1843, Μακεδονικός αγώνας, 1912, A΄ Παγκόσμιος Πόλεμος, Διχασμός, Μικρασιατική εκστρατεία και καταστροφή, ανταλλαγή πληθυσμών, προσφυγική αποκατάσταση, κραχ, δικτατορία Μεταξά, Ελληνοϊταλικός και Β΄ παγκόσμιος πόλεμος, κατοχή, αντίσταση, εμφύλιος, μετεμφυλιακή Ελλάδα, πέτρινα χρόνια, μετανάστευση, διχασμός, αστικοποίηση, δικτατορία, Κυπριακό, μεταπολίτευση, η Ελλάδα της Ευρώπης, ΟΝΕ, σήμερα.

Είναι χαρακτηριστικό ότι για όλους τους σταθμούς υπάρχουν τα αντίστοιχα τραγούδια, λογοτεχνικά κείμενα και στιγμιότυπα εποχής, όπως (πίνακες/φωτογραφίες/κινηματογραφικά στιγμιότυπα) που αναφέρονται στην παράδοση, σε ιστορικά- πολιτικά γεγονότα της κάθε περιόδου, σε κοινωνικές- καθημερινές ασχολίες, ανησυχίες και ανάγκες των απλών ανθρώπων.

Ο πρόεδρος της Εστίας Πιερίδων Μουσών Κατερίνης Γρηγόρης Μιτσοκάπας αναφορικά με την αξιόλογη συναυλία-αφιέρωμα, επισημαίνει: « Η εκδήλωσή μας είναι ένα μουσικό ταξίδι μέσα στην ιστορία της χώρας, από το Ρήγα μέχρι τις μέρες μας. Ένας συνεχής ψεκασμός συναισθημάτων για το θεατή.

Μια καταπληκτική δουλειά του μαέστρου μας Ευθύμιου Μαυρίδη, των χορωδών και των μουσικών της Ε.Π.Μ. Κατερίνης, αφιερωμένη στο Πιερικό και όχι μόνο κοινό. Η παρουσία των συμπολιτών μας αποτελεί τιμή για εμάς.»
Από την πλευρά του ο καλλιτεχνικός διευθυντής και μαέστρος Ευθύμιος Μαυρίδης, τονίζει: «Το έργο που θα παρουσιάσουμε, οδηγεί στο να γίνουμε κοινωνοί παρέα με το χρόνο στα γεγονότα, τις παλιές εικόνες και μορφές όπως τα έχουν πλέξει οι ψηφίδες της ταυτότητας μας. Τα παραδοσιακά και νεότερα μουσικά ακούσματα τα συνοδεύουν εγκιβωτισμένα οι ιστορικές αναφορές αλλά και το λαογραφικό υπόστρωμα.

Επιπρόσθετα το αφιέρωμα «θέλει αρετήν και τόλμην η ελευθερία» στοχάζεται τις αξίες του τόπου μας , τις αρετές των ανθρώπων, τις τραυματικές όψεις του λαού μας.»

Η συναυλία-αφιέρωμα υλοποιείται και συνδιοργανώνεται με τη συνεργασία του Ο.Π.Π.Α.Π. Δήμου Κατερίνης.

Συμμετέχουν η τετράφωνη χορωδία της Ε.Π.Μ. Κατερίνης και μέλη της Δημοτικής χορωδίας Λιτοχώρου «Ιωάννης Σακελλαρίδης», καθώς και πολυμελής ορχήστρα.

Τραγουδούν, Ζωή Ανδρικοπούλου, Γιώργος Ανδρικόπουλος.

Παρουσίαση Περικλής Χατζηγιάννης.

Διευθύνει ο Ευθύμιος Μαυρίδης.

Η είσοδος είναι ελεύθερη.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου