ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

Δεξιά μετατόπιση ...στο ελβετικό κοινοβούλιο

Το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στις βουλευτικές εκλογές κέρδισε το δεξιό λαϊκιστικό UDC.
Το αντιμεταναστευτικό κόμμα Δημοκρατική Ένωση του Κέντρου (UDC) κέρδισε το μεγαλύτερο ποσοστό ψήφων στις βουλευτικές εκλογές που διεξήχθησαν χθες στην Ελβετία, διατηρώντας την πίεση στη Βέρνη για την εισαγωγή ποσοστώσεων στους ξένους που φθάνουν εκεί από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
Η επιτυχία της UDC, μαζί με τα κέρδη του φιλικού προς τις επιχειρήσεις Φιλελεύθερου Κόμματος (FDP), οδήγησαν τους πολιτικούς σχολιαστές να μιλήσουν για μία «Rechtsrutsch» – «μετατόπιση προς τα δεξιά» – στην ελβετική πολιτική σκηνή.
Η μετανάστευση ήταν το κεντρικό θέμα για τους ψηφοφόρους εν μέσω ενός κύματος προσφύγων και μεταναστών από τη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική που φθάνουν στην Ευρώπη για να ζητήσουν άσυλο.
«Η ψήφος ήταν ξεκάθαρη», δήλωσε στην ελβετική δημόσια τηλεόραση ο ηγέτης της UDC ,Τόνι Μπρούνερ. «Οι άνθρωποι ανησυχούν για τη μαζική μετανάστευση στην Ευρώπη». Τα χθεσινά αποτελέσματα παγίωσαν τη θέση της UDC ως η κυρίαρχη δύναμη στην ελβετική πολιτική.
Εξασφάλισε το 29,4% των ψήφων, σύμφωνα με την τελική καταμέτρηση του ελβετικού δικτύου SRF, αυξάνοντας το ποσοστό της από το 26,6% που είχε κερδίσει στις εκλογές του 2011 και υπερβαίνοντας μακράν κάθε προσδοκία. Είναι η καλύτερη επίδοση που καταγράφει ένα κόμμα εδώ και τουλάχιστον έναν αιώνα.
Αυτό μεταφράζεται σε 11 επιπλέον έδρες στην ελβετική κάτω βουλή αυξάνοντας σε 65 τον συνολικό αριθμό των εδρών της, που είναι ο μεγαλύτερος που εξασφαλίζει ένα κόμμα από το 1963, οπότε ο αριθμός των μελών του σώματος αυξήθηκε σε 200.
Η εκλογική άνοδος της UDC, που ήταν ήδη το μεγαλύτερο κόμμα της Ελβετίας, καταγράφεται 20 μήνες αφότου οι Ελβετοί τάχθηκαν σε δημοψήφισμα υπέρ του περιορισμού του αριθμού των ξένων που ζουν στη χώρα των Άλπεων. Η UDC είχε υποστηρίξει σθεναρά τους περιορισμούς.
Οι βουλευτές έχουν περιθώριο μέχρι το 2017 προκειμένου να συμβιβάσουν το αποτέλεσμα του δημοψηφίσματος με μια συμφωνία με την ΕΕ που θα εγγυάται την ελεύθερη μετακίνηση εργαζομένων, διαφορετικά η ελβετική κυβέρνηση θα πρέπει να θεσπίσει έναν νόμο για τις ποσοστώσεις, ανεξάρτητα από οποιονδήποτε συμβιβασμό με την ΕΕ. Οι Σοσιαλδημοκράτες (PS) τερμάτισαν στη δεύτερη θέση. Το ποσοστό τους αυξήθηκε κατά 0,1%, στο 18,9%, αλλά φαίνεται πως χάνουν τρεις έδρες, σύμφωνα με το SRF.
Το FDP, το τρίτο μεγαλύτερο κόμμα της Ελβετίας, είδε το ποσοστό του να αυξάνεται κατά 1,3% και κέρδισε τρεις επιπλέον έδρες, συμβάλλοντας σε μια στροφή του κοινοβουλίου περισσότερο προς τα δεξιά. Η UDC και το FDP κέρδισαν από την πτώση της υποστήριξης στο κεντρώο BDP και σε δύο πράσινα κόμματα.
Στην άνω βουλή, που αριθμεί 46 έδρες, 19 είναι ακόμη ανοικτές και θα κριθούν στον δεύτερο γύρο. Μέχρι τώρα το PS φαίνεται να χάνει πέντε έδρες και να περιορίζεται στις έξι. Η UDC, που ήταν μέχρι τώρα το τέταρτο μεγαλύτερο κόμμα της άνω βουλής, φαίνεται να κρατάει τις πέντε έδρες της, ενώ μπορεί να κερδίσει και άλλες.
Το είδαμε: http://www.newsbeast.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου