Τετάρτη, 21 Οκτωβρίου 2015

Αυτή η χώρα κυβερνιέται.... με δελτία Τύπου

Για το “θρίλερ” με το ποσοστό του ΦΠΑ στην ιδιωτική εκπαίδευση μίλησε ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων, Χαράλαμπος Κυραϊλίδης.
«Οι άνθρωποι είναι εξωφρενικοί, βγάλανε δελτίο Τύπου για να δώσουν μία εβδομάδα παράταση. Εγώ αν πάω σήμερα στην εφορία τι θα δείξω στον έφορο το δελτίο Τύπου; Δηλαδή πως κυβερνιέται αυτή η χώρα με δελτία Τύπου;» σχολίασε.
Ο κ. Κυραϊλίδης δήλωσε ότι «περιμένουμε να βγει επίσημα» μία απόφαση, ενώ είπε χαρακτηριστικά ότι «τα νηπιαγωγεία και οι παιδική σταθμοί δεν ήταν ποτέ μέσα.
Άρα τι εξαιρούνται;
Εξαιρούν κάτι που δεν ήταν μέσα;
 Η κοροϊδία έχει κι ένα όριο». «Αυτό που ισχύει με βάση του νόμου αναδρομικά από 20/7 είναι το 23% και στα σχολεία και στα φροντηστήρια».
«Οι γονείς των παιδιών που επιλέγουν τα ιδιωτικά σχολεία φορολογούνται κανονικά, συνεισφέρουν για να είναι καλύτερα τα δημόσια, ενώ δεν παίρνουν το αγαθό αυτό, πληρώνουν τεκμήριο για τη φοίτησή τους, κι έρχεται ο κ. Φίλης να μας πει ότι όσοι φοιτούν στα ιδιωτικά σχολεία είναι παιδιά ευπόρων οικογενειών; Μην κρίνουν εξ’ ιδίων τα αλλότρια» είπε ο κ. Κυραϊλίδης.
Ο πρόεδρος της Ένωσης Ιδιοκτητών Ιδιωτικών Σχολείων σημείωσε πως αν το μέτρο εφαρμοστεί από αύριο «από τα ιδιωτικά σχολεία θα αποχωρήσουν 20.000 μαθητές, αυτό σημαίνει και 5.000 απολύσεις προσωπικού» και πρόσθεσε πως «υπάρχει μία δυσκολία οικονομική στους γονείς από πέρυσι, αλλά φέτος διογκώθηκε γιατί όλοι είναι σε μία στάση άμυνας περιμένοντας να δουν τι πρόκειται να συμβεί».
Δείτε το βίντεο του Star: