ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 20 Οκτωβρίου 2015

«Το τρίτο μνημόνιο μάς εκτελεί»

Στον Πλατύκαμπο συγκεντρώνονται αύριο οι αγρότες.
Νέα συγκέντρωση θα πραγματοποιήσουν αύριο στις 6 το απόγευμα στον Πλατύκαμπο δεκάδες αγροτικοί φορείς και κτηνοτρόφοι του νομού Λάρισας και της Θεσσαλίας, οι οποίοι καλούν αγρότες, κτηνοτρόφους, επιστημονικούς φορείς, αυτοδιοίκηση, στη συγκρότηση ενός ενιαίου μετώπου αντίστασης κατά του τρίτου μνημονίου και της επερχόμενης φοροεπιδρομής.

Η συγκέντρωση συγκαλείται ώστε να υπάρξει καλύτερος συντονισμός δράσης καθώς, όπως επισημαίνεται σε σχετική ανακοίνωση, «το τρίτο μνημόνιο μας εκτελεί. Μας δημιουργεί τεράστια οικονομικά προβλήματα. Μας αφανίζει!».

«Η σημερινή κυβέρνηση προσδοκά να εισπράξει από τους αγρότες και τους κτηνοτρόφους δύο δισεκατομμύρια ευρώ. Ο πρωτογενής τομέας είναι ο μεγάλος χαμένος των διεθνών και εγχώριων αγορών. Δεν υπάρχει ανάπτυξη. Η Πολιτεία χρωστά – αρνείται να καταβάλλει 700 εκατομμύρια ευρώ στους αγρότες και τους κτηνοτρόφους από προγράμματα - εξισωτική – επιστροφή φόρου πετρελαίου κ.α. Απώλεια εισοδήματος από βροχές και χαλάζι στους βαμβακοπαραγωγούς. Η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ είναι σε λάθος κατεύθυνση, είναι αντιαγροτική και αντιαναπτυξιακή. Μειώνει έως το 2019 κατά 45% την οικονομική στήριξη προς τους αγρότες. Μοιράζει σε όλους ψίχουλα», προστίθεται στην ανακοίνωση.

«Αναλογιζόμενοι όλοι μας το νέο τοπίο που έχει διαμορφωθεί, είναι αναγκαίο να συγκροτήσουμε ένα ενιαίο μέτωπο αντίστασης από αγρότες–κτηνοτρόφους–επιστημονικούς φορείς- Αυτοδιοίκηση Α' και Β' βαθμού. Απαντάμε σε τρόικα και κυβέρνηση ότι είναι λανθασμένη πολιτική επιλογή η φοροεπιδρομή στα αγροτικά εισοδήματα. Φορολογία από το πρώτο ευρώ στις επιδοτήσεις, ΦΠΑ από 13% στο 23%. Φόρος από 13% στο 29%. Προκαταβολή φόρου στο 100%. Καταργείται η επιστροφή φόρου πετρελαίου. ΕΝΦΙΑ σε αγροτεμάχια και αποθήκες. Τριπλασιασμός εισφορών ΟΓΑ. Αύξηση της ενέργειας 40%» καταλήγει η ανακοίνωση.
Το είδαμε: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου