ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τετάρτη 21 Οκτωβρίου 2015

Η κυβέρνηση ανησυχεί..... για τις κινητοποιήσεις

Ρεπορτάζ: Σκουρής Βασίλης
Έντονη ανησυχία επικρατεί στο Μαξίμου για τις προγραμματιζόμενες κινητοποιήσεις, καθώς για πρώτη φορά η κυβέρνηση της αριστεράς θα βρεθεί αντιμέτωπη με απεργίες, συλλαλητήρια, με ισχυρή πιθανότητα να χρησιμοποιήσει τα ΜΑΤ, αλλά και τα στελέχη της να δεχθούν προσωπικές επιθέσεις.
Ήδη το ΠΑΜΕ διοργανώνει συλλαλητήρια σε δεκάδες πόλεις της χώρας αύριο Πέμπτη, με κορυφαία αυτά σε Αθήνα, (Ομόνοια, στις 18:30), Θεσσαλονίκη (Άγαλμα Βενιζέλου, 18:30), Πάτρα (πλατεία Γεωργίου, 18:30) και Ηράκλειο (πλατεία Ελευθερίας στις 19:00).
Τα πλοία δένουν στις 2 έως 4 Νοεμβρίου, καθώς η ΠΝΟ αποφάσισε 48ωρη απεργία, οι αγρότες ζεσταίνουν τα τρακτέρ για τον Νοέμβριο, ενώ κινητοποιήσεις ετοιμάζονται και στο λιμάνι.
Στις 12 Νοεμβρίου, λίγο πριν από την ψήφιση του ασφαλιστικού, αλλά και του προϋπολογισμού, ΓΣΕΕ και ΑΔΕΔΥ προκήρυξαν 24ωρη απεργία, «ζεσταίνοντας» τις κινητοποιήσεις που ετοιμάζονται για την επέτειο του Πολυτεχνείου, αλλά και τις καταλήψεις που έχουν αρχίσει στα σχολεία.
Η κυβέρνηση του Αλέξη Τσίπρα, δηλαδή, κινδυνεύει να βρεθεί αντιμέτωπη με τα συνδικάτα, γεγονός που ενδέχεται να δημιουργήσει ρήγματα - αν όχι στο εσωτερικό της, στο εσωτερικό της Κοινοβουλευτικών Ομάδων του ΣΥΡΙΖΑ και των ΑΝΕΛ, που με την εύθραυστη πλειοψηφία τη στηρίζουν.
Στο πλαίσιο αυτό:
- Ο πρωθυπουργός, στη συνεδρίαση των Κυβερνητικών Συμβουλίων Οικονομικής και Κοινωνικής Πολιτικής έλαβε αποστάσεις από το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το ασφαλιστικό, ενώ έγινε ένα βήμα για τη μη θέσπιση του ΦΠΑ 23% στην ιδιωτική εκπαίδευση.
- Το Μαξίμου θα επιμείνει παρά τις αντιδράσεις ακόμα και από πολιτικά κόμματα (π.χ. το Ποτάμι) στην ψήφιση του νομοσχεδίου για τις τηλεοπτικές άδειες το Σάββατο στη Βουλή, περιμένοντας μάλιστα να δει τι θα πράξει κυρίως η ΝΔ, αλλά και το ΠΑΣΟΚ και το Ποτάμι.
Δεν αποκλείεται το Σάββατο να μιλήσει στη Βουλή ο ίδιος ο Αλέξης Τσίπρας, ενώ παράλληλα θα επισπευστούν και νομοσχέδια, όπως αυτό της Θεανώς Φωτίου, για την ανθρωπιστική κρίση.
- Η κυβέρνηση θα αξιοποιήσει στο έπακρο την επίσκεψη Ολάντ, τις οικονομικές συμφωνίες που θα επιτευχθούν, αλλά και τη θέση του Γάλλου Προέδρου για ελάφρυνση του ελληνικού χρέους.
Το είδαμε: http://www.real.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου