ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Κόντρα ΔΝΤ......Με Μέρκελ.....

ΑΡΝΕΙΤΑΙ ΝΑ ΣΥΜΜΕΤΑΣΧΕΙ ΤΟ ΔΝΤ ΣΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΑΝ ΔΕΝ ΓΙΝΕΙ ΕΛΑΦΡΥΝΣΗ ΤΟΥ ΧΡΕΟΥΣ, ΣΥΜΦΩΝΑ ΜΕ ΤΟΥΣ FINANCIAL TIMES Βαθαίνει το χάσμα μεταξύ Ευρώπης και Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου, καθώς το δεύτερο αρνείται να συμμετάσχει στο νέο πρόγραμμα, αν δεν υπάρξει πρώτα ελάφρυνση του χρέους, σύμφωνα με απόρρητο έγγραφο που αποκαλύπτουν οι Financial Times.
Σύμφωνα με την αποκάλυψη της βρετανικής εφημερίδας, σε συνεδρίαση του ΔΣ του Ταμείου, που έγινε αργά χθες (Τετάρτη 29 Ιουλίου) το βράδυ, αποφασίστηκε να συμμετάσχει στη διαδικασία εκπόνησης του νέου προγράμματος, όχι όμως και στη χρηματοδότηση της χώρας.
Τις ίδιες πληροφορίες μεταδίδει μάλιστα και το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, το οποίο επικαλείται και αξιωματούχο του Ταμείου, ο οποίος δηλώνει ότι το ΔΝΤ δεν θα συμμετέχει σε ελληνικό πρόγραμμα διάσωσης αυτή τη στιγμή.
Το ΔΝΤ θα μπορούσε να συμμετάσχει σε ένα δεύτερο στάδιο εφόσον όμως η Ελλάδα αποφασίσει σε ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων, και κυρίως οι εταίροι στην ευρωζώνη αποφασίσουν να προχωρήσουν σε μία ελάφρυνση του Δημοσίου Χρέους.
Σύμφωνα το έγγραφο που επικαλείται η εφημερίδα, το ΔΝΤ θα αποφασίσει εάν θα συμμετάσχει στο πρόγραμμα βοήθειας της Ελλάδας, μόνο εφόσον η Ευρωζώνη προβεί στην ανακούφιση του ελληνικού χρέους και η Ελλάδα αποδεχτεί την εφαρμογή μεταρρυθμίσεων.
Όπως σημειώνουν ωστόσο οι FT, οι χώρες της ευρωζώνης δεν συναινούν στην αναδιάρθρωση του ελληνικού χρέους.
Προφανώς, στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται η παλινωδία με το «έρχεται – δεν έρχεται στην Αθήνα» της Ντ. Βελκουλέσκου, εκπροσώπου του ΔΝΤ.

Το είδαμε: Financial Times.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου