ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τετάρτη 15 Ιουλίου 2015

Η Γερμανία...πάνω από όλα

ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΙΟΥ ΔΗΜΗΝΑ ΔΙΚΗΓΟΡΟΥ


“Deutschland über alles”

Ελληνιστί, «Η Γερμανία πάνω από όλα» και κατ’ επέκταση πάνω από όλους. Αποτελούσε στίχο του γερμανικού εθνικού ύμνου, όπως είχε καθιερωθεί από το ναζιστικό καθεστώς του Γ΄Ράιχ.


Η καθαρόαιμη φυλή των Γερμανών Εθνικιστών που θεωρούσε προφανώς τους άλλους λαούς υποδεέστερους, επιχείρησε με δύο καταστροφικούς παγκόσμιους πολέμους να...

τους καθυποτάξει και να γίνει κυρίαρχος και ρυθμιστής των πεπρωμένων τους. ’Όσοι επιζήσαμε της γερμανικής κατοχής του Παγκοσμίου πολέμου διατηρούμε μέχρι σήμερα τις οδυνηρές εμπειρίες της απάνθρωπης εγκληματικής συμπεριφοράς των ναζιστικών στρατευμάτων της φρικτής εκείνης περιόδου.

Αν και η σημερινή Γερμανία δεν μπορεί να ταυτιστεί με εκείνη την μελανή περίοδο της ιστορίας της, όμως η σκληροτράχηλη πολιτική που τηρεί, τον τελευταίο ιδίως καιρό, απέναντι στην καθημαγμένη χώρα μας φέρνει στο νου των πρεσβυτέρων στην ηλικία την αποκρουστική εικόνα των ψυχρών και αδίστακτων εκείνων κατακτητών των αρχών του 20ου αιώνα. Παρατηρώντας στη τηλεόραση π.χ. το βλοσυρό και ανέκφραστο εκείνο βλέμμα του κ. Σόιμπλε ήρθαν στη μνήμη μου οι φοβερές και απαίσιες εκείνες μορφές των ένστολων αξιωματικών της γκεστάπο και των SS,που η εμφάνισή τους και μόνο έσπερνε τον τρόμο και πανικό στους υποταγμένους Έλληνες.

Βέβαια η ισοπεδωμένη και δεινοπαθούσα μεταπολεμική Γερμανία ,καίτοι κατά μία άποψη δεν της άξιζε για όσα δεινά είχε επισωρεύσει στον κόσμο, ανασυγκροτήθηκε εκ θεμελίων και αναπτύχθηκε γρήγορα με τη πλουσιοπάροχη βοήθεια και συμπαράσταση των ΗΠΑ και άλλων λαών .Όμως αυτή η ανθρωπιστική αλληλεγγύη των πρώην αντιπάλων της λησμονήθηκε μόλις πήρε τα πάνω της. Η αλματώδης οικονομική της ανάπτυξη και η συσσώρευση πλούτου την κατέστησε και πάλι μια χώρα αλαζονική, αυταρχική και ηγεμονική ,η οποία επιχειρεί μια νέου είδους κατάκτηση και καθυπόταξη των ασθενέστερων οικονομικά Ευρωπαϊκών κρατών.

Η χώρα μας πού κάποτε στέναζε και λιμοκτονούσε κάτω από την μπότα του βάρβαρου κατακτητή τώρα στενάζει από την ανελέητη και βάναυση συμπεριφορά των επιγόνων τους ,που μας εμπαίζουν και μας λοιδορούν ως διεφθαρμένους, ανάξιους ,αποβλητέους από την «εξευγενισμένη» τους συντροφία. Ατυχώς η κατάρρευση του οικονομικού μας συστήματος από αδέξιους και επιπόλαιους χειρισμούς ανάξιων ηγετών των τελευταίων δεκαετιών, που είχαν δημιουργήσει στο λαό ένα επίπλαστο και φαντασιακό κλίμα οικονομικής ευφορίας, ασυδοσίας και υπερκατανάλωσης κατέστησε την χώρα μας αποδυναμωμένη και ανίσχυρη να αντισταθεί απέναντι στους σκληροτράχηλους «εταίρους» -αντιπάλους μας, που καμώνονται για τα δήθεν ανθρωπιστικά τους αισθήματα.

Όπως λέει ο σοφός λαός «έχει ο καιρός γυρίσματα». Το Έθνος μας έχει υποστεί στο παρελθόν ακόμη μεγαλύτερες στερήσεις, καταστροφές και κακουχίες και στο τέλος συνήλθε και βγήκε αλώβητο. Αν αντιμετωπίσουμε και την παρούσα κρίσιμη περίσταση με σωφροσύνη ,υπομονή, αυτοσυγκράτηση και κυρίως με πνεύμα ενότητας και αδελφοσύνης ,μακριά από κομματικούς φανατισμούς και ιδεοληψίες, ο τόπος είναι βέβαιο ότι θα υποφέρει για ένα χρονικό διάστημα, που όμως θα αποδεδειχθεί σωτήριο για τη χώρα μας.
Και δεν πρέπει να χάνουμε το θάρρος και την αισιοδοξία μας. Γιατί όπως την νύχτα την διαδέχεται η μέρα και την βαρυχειμωνιά η άνοιξη και το καλοκαίρι έτσι και την παρούσα απελπιστική κατάσταση θα την διαδεχθεί η χαρά της δημιουργικότητας, της ανάπτυξης και της ουσιαστικής ευημερίας , που θα δώσει όραμα και ελπίδα στην νέα γενιά για μια ανοδική πορεία με επίγνωση.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου