ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Πέμπτη 31 Μαΐου 2018

Εκδήλωση με τίτλο: Το έργο CULTURAL DIPOLE και η Πινακοθήκη «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες

Κωσταντίνος Ξενάκης: 

“ Eίμαι πολύ χαρούμενος που υλοποιείται μετά από πολλά χρόνια η Πινακοθήκη “Κωσταντίνος Ξενάκης” 

Την Παρασκευή 1 Ιουνίου 2018 στις 6.00 μ.μ. θα πραγματοποιηθεί η πρώτη εκδήλωση δημοσιότητας του έργου CULTURAL DIPOLE, «Δημιουργία Πολιτιστικού Διπόλου στη διασυνοριακή περιοχή» στο Δημοτικό Θέατρο Σερρών ΑΣΤΕΡΙΑ (Π. Κωστοπούλου 6).

Συνέντευξη τύπου παραχώρησαν ο Αντιδήμαρχος Έργων Ηλίας Γκότσης με τον καθηγητή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης Αριστοτέλη Νανιόπουλο και τον γνωστό καλλιτέχνη Κωσταντίνο Ξενάκη για να παρουσιάσουν την εκδήλωση στους σερραίους πολίτες.

“ Είμαι πολύ χαρούμενος που υλοποιείται μετά από πολλά χρόνια η Πινακοθήκη ΚΩΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΞΕΝΑΚΗΣ”, δήλωσε ο κ. Ξενάκης.

Ο κ. Γκότσης κάλεσε όλους να παραβρεθούν στην ενδιαφέρουσα εκδήλωση όπου θα έχουν τη δυνατότητα να γνωρίσουν το project του έργου της Πινακοθήκης “Κωσταντίνος Ξενάκης”.

“Είναι μεγάλη τιμή και χαρά για τον Δήμο Σερρών να δημιουργηθεί αυτή η πινακοθήκη. To έργο είναι προυπολογισμού 590.000 ευρώ. 

Ευχαριστούμε για ακόμη μια φορά τον σπουδαίο καλλιτέχνη Κωσταντίνο Ξενάκη για την παραχώρηση ενός μέρους από τους διάσημους πίνακές του στο Δήμο Σερρών.

Θα ήθελα επίσης να ευχαριστήσω τον Καθηγητή Αριστοτέλη Νανιόπουλο για όλες τις ενέργειες που έκανε ώστε να είμαστε έτοιμοι για την κατασκευή της Πινακοθήκης. Ευχαριστώ επίσης τους υπαλλήλους της Τεχνικής Υπηρεσίας του Δήμου Σερρών που συνέδραμαν ώστε να ολοκληρωθούν όλες οι μελέτες προκειμένου να ενταχθούμε με επιτυχία στο ευρωπαικό πρόγραμμα και να πραγματοποιηθεί έτσι η κατασκευή της Πινακοθήκης,” είπε ο κ.Γκότσης.

Κύριος στόχος του έργου CULTURAL DIPOLE είναι η δημιουργία δύο ισχυρών πολιτιστικών πόλων, στις Σέρρες και στο Petrich. Στο πλαίσιο του έργου θα υλοποιηθεί η δημιουργία της Πινακοθήκης «Κωνσταντίνος Ξενάκης» στις Σέρρες.

Το έργο χρηματοδοτείται από το Πρόγραμμα INTERREG V-A GREECE-BULGARIA 2014-2020. Στο έργο συμμετέχουν τέσσερις εταίροι: ο Δήμος Σερρών (επικεφαλής εταίρος), ο Δήμος Petrich της Βουλγαρίας, το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης/ Ερευνητική Ομάδα Συστημάτων Μεταφοράς και το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης/ Τμήμα Μηχανικών Περιβάλλοντος. Την πρόταση επίσης υποστηρίζουν το Σωματείο “ΣΕΡΡΑΙΩΝ ΠΟΛΙΤΕΙΑ” και η “Εταιρεία Μελέτης και Έρευνας της Ιστορίας των Σερρών” (Ε.Μ.Ε.Ι.Σ).

Την οργάνωση της εκδήλωσης έχει αναλάβει ο Δήμος Σερρών σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης. Στην εκδήλωση θα παρευρεθούν εκπρόσωποι όλων των εταίρων του έργου καθώς και ο καλλιτέχνης Κωνσταντίνος Ξενάκης. 

Η είσοδος στην εκδήλωση θα είναι ελεύθερη για το κοινό. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου