ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Ο γάμος κάνει καλό στους καρκινοπαθείς


Ο γάμος παίζει θετικό ρόλο στη ζωή ενός καρκινοπαθούς, αφού οι παντρεμένοι ασθενείς συνήθως ζουν περισσότερο από τους ανύπαντρους, σύμφωνα με μια νέα αμερικανική έρευνα, η οποία επιβεβαιώνει προηγούμενα ανάλογα ευρήματα.
Οι ερευνητές της Ιατρικής Σχολής του Πανεπιστημίου της Καλιφόρνια-Σαν Ντιέγκο και του Ινστιτούτου Πρόληψης Καρκίνου της Καλιφόρνια, με επικεφαλής την καθηγήτρια Μαρία-Έλενα Μαρτίνεζ, που έκαναν τη δημοσίευση στο περιοδικό «Cancer» της Αμερικανικής Εταιρείας Καρκίνου, μελέτησαν στοιχεία για σχεδόν 800.000 άτομα που διαγνώστηκαν με καρκίνο.
Η μελέτη έδειξε ότι το ποσοστό θανάτων των ανδρών ασθενών ήταν 27% μεγαλύτερο μεταξύ των άγαμων σε σχέση με τους παντρεμένους. Όσον αφορά τις γυναίκες καρκινοπαθείς, οι θάνατοι ήσαν 19% περισσότεροι μεταξύ όσων ήσαν ανύπαντρες.
Εν μέρει, σύμφωνα με τους επιστήμονες, η διαφορά αυτή εξηγείται από το ότι τα παντρεμένα ζευγάρια έχουν συνήθως υψηλότερο εισόδημα, ζουν σε πιο υγιείς γειτονιές, διαθέτουν ιδιωτική ασφάλιση, τείνουν να κάνουν πιο υγιεινή ζωή και παρέχουν άμεση αλληλοϋποστήριξη.
Οι ερευνητές επεσήμαναν ότι οι γιατροί πρέπει να δώσουν περισσότερη προσοχή στο κατά πόσο οι ανύπαντροι ασθενείς έχουν κοινωνική, οικονομική και συναισθηματική υποστήριξη από άλλους ανθρώπους στο στενό περιβάλλον τους.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου