ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 12 Απριλίου 2016

Μάθετε γιατί πρέπει να κάνετε ντους με κρύο νερό

Το ντους είναι ουσιαστικό κομμάτι μιας υγιεινής ρουτίνας, αλλά ανάλογα με τη θερμοκρασία, ο χρόνος που περνάτε κάτω από το νερό μπορεί να προσφέρει διαφορετικά οφέλη. Είτε σας αρέσει το ζεστό, είτε προτιμάτε το κρύο, μάθετε πώς η ρουτίνα του ντους μπορεί να επηρεάσει την υγεία σας.
Το κρύο νερό αδυνατίζει
Υπάρχουν δύο είδη λίπους στο σώμα: το λευκό λίπος και το καφέ λίπος. Το καφέ λίπος είναι το καλό και το λευκό λίπος είναι το κακό που όλοι γνωρίζουμε και αγωνιζόμαστε να απαλλαγούμε. Όταν καταναλώνουμε περισσότερες θερμίδες απ’ ότι το σώμα μας χρειάζεται για να λειτουργήσει και δεν τις καίμε σε ενέργεια, αυτά αποθηκεύονται ως λευκό λίπος, το οποίο τείνει να συσσωρεύεται στη μέση σας, την πλάτη, το λαιμό, και τους μηρούς. Το καφέ λίπος παράγει θερμότητα για να κρατήσει ζεστό το σώμα σας. Όταν το καφέ λίπος ενεργοποιείται, λόγω του ακραίου κρύου, καίει τις θερμίδες για να σας κρατήσει ζεστούς, το οποίο θα μπορούσε να παρέχει χρήσιμη βοήθεια στην προσπάθεια να χάσετε βάρος.
Χάρη στο κρύο νερό το σώμα ανακάμπτει πιο γρήγορα μετά από έντονη σωματική άσκηση
Οι αθλητές συχνά κάνουν κρύο ντους μετά από έντονη προπόνηση για να μειωθεί ο πόνος. Δεν χρειάζεται να το κάνετε συστηματικά αλλά μπορείτε να επωφεληθείτε από ένα δροσερό ντους μετά από έντονη άσκηση.
Μειώνεται το στρες
Μπορεί να αποτελέσει βάλσαμο σε αγχωτικές καταστάσεις και να αυξήσει την ευεξία και τη γενικότερη ενέργεια του σώματος. Ουσιαστικά με το κρύο νερό το σημείο του εγκεφάλου που είναι υπεύθυνο για την αύξηση της νοραδρεναλίνης, ερεθίζεται με αποτέλεσμα να προκαλείται ευεξία και η διάθεση να ανεβαίνει. Το νευρικό σύστημα ισορροπεί και το άγχος μειώνεται.
Βελτιώνει την εξωτερική εμφάνιση (μαλλιά και δέρμα)
Αν θέλετε να μετριάσετε την ακμή, το κρύο ντους μπορεί πραγματικά να κάνει καλή δουλειά. Το ζεστό νερό στεγνώνει το δέρμα, ενώ το κρύο σφίγγει τα πετσάκια και τους πόρους χωρίς να τους φράζει. Μπορείτε επίσης να κάνετε μπάνιο με κρύο νερά για να έχετε πιο λαμπερά και ζωντανά μαλλιά. Αυτό επειδή το κρύο νερό «κλείνει» την επιδερμίδα σας  με αποτέλεσμα λιγότερη βρωμιά και λιπαρότητα να συσσωρεύεται στο τριχωτό της κεφαλής.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου