ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Κυριακή 17 Ιανουαρίου 2016

Γιατί το δέρμα στις θηλές έχει διαφορετικό χρώμα


Ίσως δεν είναι και από τα μεγάλα ερωτήματα της ανθρώπινης ύπαρξης, δεν έχει δηλαδή το ίδιο εκτόπισμα με το αιώνιο «τι είναι η ζωή, τι είναι ο άνθρωπος;», ωστόσο κάποιοι από εμάς έχουν αυτή την απορία: Γιατί ορισμένα σημεία του σώματός μας έχουν διαφορετικό χρώμα; Γιατί, για παράδειγμα, το δέρμα γύρω από τις θηλές και τα γεννητικά όργανα έχουν διαφορετικό χρώμα; Υπάρχει κάποιος λόγος; Εξυπηρετεί κάτι; Η απάντηση είναι «όχι», όπως εξηγεί και ένας δερματολόγος.
Σύμφωνα με την Independent, όπως εξηγεί η Δρ. Lindsey Bordone, δερματολόγος στο Columbia University Medical Center στη Νέα Υόρκη, η διαφορά οφείλεται σε ένα συνδυασμό δυο πραγμάτων: Της μελανίνης και των ορμονών. Όταν ένας άνθρωπος μπει στην εφηβεία, η αύξηση των οιστρογόνων και της τεστοστερόνης δημιουργεί τη μελανίνη. Το αμινοξύ  δίνει επίσης το χρώμα στα μαλλιά μας. Αυτό κάνει το δέρμα στις θηλές και τα γεννητικά όργανα να γίνεται πιο σκούρο.
Το φαινόμενο, γράφει η εφημερίδα, εξηγεί και το γιατί τα παιδιά που έχουν ξανθά μαλλιά αποκτούν πιο σκούρα μαλλιά όσο μεγαλώνουν.
Επιπλέον, η επιδερμίδα μιας γυναίκας γίνεται πιο σκούρα κατά τη διάρκεια της εγκυμοσύνης για τους ίδιους λόγους.
Πάντως, η Δρ. προειδοποιεί ότι το σκούρο δέρμα μπορεί να είναι και σύμπτωμα διαβήτη-μια πάθηση γνωστή και ως μελανίζουσα ακάνθωση, σύμφωνα με την Αμερικανική Διαβητολογική Εταιρεία που συνήθως παρουσιάζεται σε υπέρβαρους ενώ εξασθενεί σε όσους επανέρχονται σε φυσιολογικά επίπεδα βάρους. Τα συμπτώματα είναι η ανάπτυξη πιο σκούρων περιοχών στην περιοχή γύρω από τον λαιμό, τις μασχάλες και τη βουβωνική χώρα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου