ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Νεκρός στις ΗΠΑ.... στενός συνεργάτης του Πούτιν

Νεκρός βρέθηκε, στο ξενοδοχείο «The Dupont Circle» της Ουάσινγκτον, ο ηλικίας 57 ετών Ρώσος εκατομμυριούχος Μιχαήλ Λεσίν, συνεργάτης του προέδρου της Ρωσίας Βλαντίμιρ Πούτιν. Τα αίτια του θανάτου του ερευνώνται, ανακοίνωσε η αστυνομία της Ουάσινγκτον.
Το ρωσικό τηλεοπτικό δίκτυο RT, πάντως, επικαλούμενο μέλη της οικογένειας του Λεσίν μετέδωσε ότι ο θάνατος προκλήθηκε από καρδιακή προσβολή.
Ο Λεσίν διετέλεσε υπουργός Τύπου της Ρωσίας από το 1999 έως 2004 και έγινε «κόκκινο πανί» για την αντιπολίτευση, που τον στηλίτευε ως υπαίτιο φίμωσης των μέσων ενημέρωσης στη χώρα.
Εν συνεχεία εργάστηκε ως σύμβουλος του Βλαντιμίρ Πούτιν. Φέρεται εκ των πρωτεργατών της ίδρυσης του Russia Today, ενός αγγλόφωνου ομίλου μέσων ενημέρωσης, φίλα προσκείμενου στην κυβέρνηση.
Το 2013 ανέλαβε γενικός διευθυντής της Gazprom-Media, εταιρείας μέσων μαζικής ενημέρωσης του πετρελαϊκού κολοσσού Gazprom. Παραιτήθηκε από αυτή τη θέση έπειτα από ένα έτος.
Ο Λεσίν είχε αποκτήσει σημαντική περιουσία στην Ευρώπη, καθώς και κατοικίες στο Λος Άντζελες, αξίας 28 και πλέον εκατομμυρίων δολαρίων.
«Το γεγονός ότι ένας Ρώσος αξιωματούχος συγκέντρωσε τόσο μεγάλα περιουσιακά στοιχεία εγείρει σοβαρά ερωτήματα», ανέφερε ο ρεπουμπλικάνος γερουσιαστής του Μισισίπι, Ρότζερ Γουίκερ, σε επιστολή του προς τον τότε υπουργό Δικαιοσύνης των ΗΠΑ Ερικ Χόλντερ (29 Ιουλίου 2014). Ο Ρ. Γουίκερ, είχε ζητήσει, τότε, διενέργεια ομοσπονδιακής έρευνας που θα έδειχνε εάν και κατά πόσο ο Λεβίν ξέπλενε μαύρο χρήμα στις ΗΠΑ ή διατηρούσε σχέσεις πρόσωπα, τα οποία οι ΗΠΑ θεωρούσαν εχθρικά.
Από τα αποτελέσματα της διερεύνησης των αιτίων του θανάτου του, ασφαλώς θα κριθούν πολλά στο πεδίο των σχέσεων Ουάσιγκτον – Μόσχας, αυτήν την περίοδο.
Το είδαμε: http://www.avgi.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου