ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ας βοηθήσουμε τα παιδιά μας ...να αλλάξουν τρόπο ζωής

Τα παιδιά στην εποχή μας περνούν πολλές ώρες σε καθιστικές δραστηριότητες (όπως είναι η παρακολούθηση τηλεόρασης ή η ενασχόληση με τον υπολογιστή).
Η καθιστική ζωή όμως αποτελεί ένα σημαντικό παράγοντα κινδύνου για παχυσαρκία και καρδιαγγειακά νοσήματα.
Οι έρευνες δείχνουν πως τα παιδιά που κάθονται πολλές ώρες την ημέρα τείνουν να έχουν αυξημένο σωματικό βάρος και λίπος, μειωμένη αθλητική απόδοση, χαμηλότερα επίπεδα αυτοεκτίμησης και χαμηλότερες επιδώσεις στα μαθήματα.
Δώστε κίνητρα στο παιδί σας να αναπτύξει φυσική δραστηριότητα και έτσι θα μειώσετε με έξυπνους τρόπους την καθιστική ζωή.
Κλείστε εσείς πρώτη την τηλεόραση όταν το παιδί σας είναι μπροστά και μην ασχολείστε συνέχεια με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Γίνετε πιο δραστήρια μέσα στη διάρκεια της ημέρας σας, ώστε να αρχίσει και το παιδί να σας μιμείται και να κάνει το ίδιο.
Συμβουλέψτε το παιδί σας να κάνει συχνά διαλείμματα από την ενασχόλησή του με τον ηλεκτρονικό υπολογιστή.
Αποφύγετε να χρησιμοποιείτε ως κίνητρο την παρακολούθηση τηλεόρασης ή υπολογιστή ή τα ηλεκτρονικά παιχνίδια για να διαβάσει! Λόγω των σχολικών υποχρεώσεων το παιδί κάθεται αρκετές ώρες οπότε διαλέξτε μία δραστηριότητα στον ελεύθερό του χρόνο που να έχει κίνηση.
Αφιερώστε χρόνο για να κάνετε δραστηριότητες μαζί με το παιδί σας.
Για παράδειγμα, περπατήστε στο πάρκο ή στην παιδική χαρά, πάτε για ψώνια στο σουπερμάρκετ, στη λαϊκή αγορά ή στα μαγαζιά. Άν έχετε κατοικίδιο, μπορείτε να το βγάζετε μαζί βόλτα.
Προτρέψτε το παιδί να σας βοηθήσει με τις δουλειές του σπιτιού, για παράδειγμα με το στρώσιμο κάθε μέρα των κρεβατιών και του τραπεζιού, με το σκούπισμα ή το ξεσκόνισμα, με το πότισμα των λουλουδιών στον κήπο κ.λπ.
Μπορείτε να κανονίζετε να συναντά κάθε Κυριακή φίλους/φίλες ή συμμαθητές/τριες σε ένα πάρκο ή σε ένα γήπεδο προκειμένου να παίζει κάποιο ομαδικό παιχνίδι.
 Εσείς παράλληλα μπορείτε να απολαμβάνετε τον καφέ σας με τις άλλες μαμάδες.
Το είδαμε: http://www.defencenet.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου