ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Ψήφισμα διαμαρτυρίας του Δ.Σ. Πύδνας Κολινδρού..... για τα σκληρά μέτρα της κυβέρνησης κατά των αγροτών

ΨΗΦΙΣΜΑ
Ύστερα από εισήγηση του Δημάρχου Πύδνας Κολινδρού, κ. Ευάγγελου Λαγδάρη, το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας Κολινδρού με την αριθ.: 361/2015 απόφασή του, ψήφισε ομόφωνα το παρακάτω ψήφισμα διαμαρτυρίας για τα μέτρα κατά των αγροτών.
Το Δημοτικό Συμβούλιο Πύδνας - Κολινδρού εκφράζει την αμέριστη στήριξη και συμπαράστασή του στα εύλογα αιτήματα και στον αγώνα του αγροτικού κόσμου, που αποτελεί τον πιο παραγωγικό και ζωτικό κλάδο της εθνικής μας οικονομίας.
 Γι’ αυτό και αντιτίθεται στα σκληρά μέτρα φορολόγησης που επιβάλλονται στους αγρότες, όπως είναι η αύξηση του ΦΠΑ των γεωργικών εφοδίων, η κατάργηση του αγροτικού τιμολογίου στο ηλεκτρικό ρεύμα, η αύξηση του συντελεστή του φόρου στο 26% και της προκαταβολής του στο 100% και ο διπλασιασμός των εισφορών στον ΟΓΑ.
Τα μέτρα αυτά δεν είναι απλώς πρωτοφανή, παράλογα και άδικα, αλλά ιδιαίτερα καταστροφικά για τον αγροτικό κόσμο και ισχυρό πλήγμα για τον τομέα της ελληνικής γεωργίας, που ήδη πλήττεται σοβαρά από την κατάρρευση των τιμών των προϊόντων, από τις αντίξοες καιρικές συνθήκες και από εκτεταμένες καταστροφές στη φυτική και ζωική παραγωγή των τελευταίων ετών.
Είναι ολοφάνερο πως σε μια περίοδο έντονης και παρατεταμένης κρίσης, όπως αυτή που διανύουμε, μια τέτοια αντιαγροτική πολιτική δεν αφήνει κανένα περιθώριο ανάπτυξης και παραγωγής εθνικού πλούτου, απεναντίας οδηγεί με μαθηματική ακρίβεια σε αποδιάρθρωση και διάλυση τον κύριο παραγωγικό ιστό της εθνικής οικονομίας.
Άλλωστε, οι αγρότες, όπως και άλλες τάξεις εργαζομένων, τα τελευταία χρόνια έχουν υποστεί σημαντικές εισοδηματικές απώλειες, έτσι που για πολλούς τίθεται πλέον ζήτημα επιβίωσης.
Είναι η ώρα να κατανοήσει το αρμόδιο Υπουργείο Γεωργίας και συνολικά η κυβέρνηση πως αυτή η σκληρή δέσμη των φορολογικών μέτρων είναι εξοντωτική για τον πρωτογενή τομέα και τους ξωμάχους της γης και ότι απομακρύνει κάθε πιθανότητα οικονομικής ανάταξης και εξόδου από την κρίση.
Η κυβέρνηση δεν οφείλει απλώς, είναι υποχρεωμένη να αναιρέσει τα ισοπεδωτικά αυτά μέτρα και να στηρίξει τους αγρότες μας που αγωνίζονται κάτω από δύσκολες συνθήκες για την επιβίωσή τους.
Ο Δήμαρχος
Λαγδάρης Ευάγγελος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου