ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Ανακαλύφθηκε Ελληνικό φρούριο του Αντίοχου Δ΄ του Επιφανούς....στην Ιερουσαλήμ

Το οχυρό της Άκρας οικοδομήθηκε πριν 2.200 χρόνια - Για «εντυπωσιακά» ευρήματα κάνουν λόγο οι αρχαιολόγοι!
Έπειτα από δεκαετίες ανασκαφών, ερευνών, θεωριών οι αρχαιολόγοι υποστηρίζουν ότι έλυσαν ένα από τα μεγαλύτερα μυστήρια της Ιερουσαλήμ, αποκαλύπτοντας πως ανακάλυψαν ένα αρχαιοελληνικό φρούριο 2.000 ετών κάτω από χώρο στάθμευσης αυτοκινήτων.
Το οχυρό της Άκρας, λοιπόν, το οποίο οικοδομήθηκε από τον Αντίοχο Δ’ τον Επιφανή πριν 2.200 χρόνια λέγεται πως ανακάλυψαν Ισραηλινοί αρχαιολόγοι.
Εκπρόσωποι των υπηρεσιών αρχαιοτήτων του Ισραήλ έκαναν λόγο για «εντυπωσιακά» ευρήματα.
Ο Αντίοχος Δ’ ο Επιφανής, ο οποίος ήταν βασιλιάς της ελληνιστικής αυτοκρατορίας των Σελευκιδών κατά την περίοδο 175– 164 π.Χ. κατασκεύασε το οχυρό για να ελέγχει την πόλη και τον αρχαίο ιουδαϊκό ναό που βρίσκεται εκεί κοντά.
Το φρούριο με μήκος 250 μέτρα και πλάτος 60 μέτρα αναφέρεται στον εβραϊκό βιβλίο των Μακκαβαίων και σε γραπτά ιστορικών, ωστόσο η ακριβής του τοποθεσία παρέμενε μέχρι σήμερα άγνωστη.
Η ανακάλυψη αυτή δίνει τη δυνατότητα στους αρχαιολόγους να σκιαγραφήσουν για πρώτη φορά το περίγραμμα της πόλης, όπως ήταν δομημένη πριν 2.000 χρόνια.
Με την κατασκευή του οχυρού είχαν αποτραπεί όλες οι προσπάθειες επίθεσης των Εβραίων έως το 141 μ.Χ., όταν η απόφαση του Αντίοχου να απαγορεύσει τα θρησκευτικά τελετουργικά των Εβραίων πυροδότησε την εξέγερση των Μακκαβαίων, μια νίκη που γιορτάζεται στη εβραϊκή γιορτή του Χάνουκα.
Οι επικεφαλής των ανασκαφών, Γιάαν Τσεκχάνοβετς και Σαλόμη Κοέν, εξέφρασαν τον ενθουσιασμό τους λέγοντας πως τα νέα αρχαιολογικά ευρήματα δείχνουν την κατασκευή του οχυρού που είχε δομηθεί σε λόφο, από όπου έβλεπε το λόφο της Πόλης του Δαβίδ.
Στο σημείο οι αρχαιολόγοι βρήκαν αντικείμενα όπως αμφορείς, βλήματα σφεντόνας από μολύβι και αιχμές βελών από χαλκό που έφεραν πάνω τους μία τρίαινα, σύμβολο του Αντίοχου Δ’ του Επιφανή.






 Το είδαμε: http://ellaniapili.blogspot.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου