ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Τρίτη 3 Νοεμβρίου 2015

Τα τρακτέρ του κάμπου βγαίνουν στους δρόμους .....με μαύρες σημαίες

Με συλλαλητήρια όπου η παρουσία των τρακτέρ θα είναι ισχυρή, περνάει στην επόμενη φάση των αγροτικών κινητοποιήσεων -μετά τις ενημερώσεις αγροτών που προηγήθηκαν στον νομό- η Ενωτική Ομοσπονδία Αγροτικών Συλλόγων Λάρισας.
Τα συλλαλητήρια θα γίνουν το Σάββατο 7 Νοεμβρίου στον Τύρναβο και την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου στα Φάρσαλα, ενώ προγραμματίζονται συλλαλητήρια και σε Αγιά, Ελασσόνα και Πλατύκαμπο. Στις αρχές Δεκεμβρίου δε, θα πραγματοποιηθεί εκ νέου πανελλαδική σύσκεψη της πανελλήνιας επιτροπής των μπλόκων προκειμένου να αποφασιστεί ο συντονισμός και η περαιτέρω κλιμάκωση των κινητοποιήσεων σε όλη τη χώρα.
Τα παραπάνω ανακοινώθηκαν σήμερα στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου που παραχώρησαν στελέχη της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων Ν. Λάρισας, καθώς και εκπρόσωποι αγροτικών συλλόγων, οι οποίοι, μεταξύ άλλων, τόνισαν ότι το προβλήματα των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων οξύνονται οδηγώντας σε οικονομικό αδιέξοδο τους ίδιους και τις οικογένειες τους και δήλωσαν ότι «μπαίνουν για μια ακόμη φορά μπροστά στην οργάνωση των αγώνων για την επιβίωση μας, στήνοντας μπλόκο στα μνημόνια, την ΚΑΠ και τα αντιαγροτικά μέτρα».
Όπως ανέφεραν, εκτός των άλλων, υπάρχουν σοβαρές ζημιές στο βαμβάκι από τις βροχοπτώσεις, με αποτέλεσμα την μείωση της παραγωγής, ενώ την ίδια ώρα οι παραγωγοί παραδίδουν το βαμβάκι στα εκκοκκιστήρια χωρίς να υπάρχει ανακοινωμένη τιμή. Ακόμη, σοβαρό πρόβλημα με την τιμή υπάρχει ιδιαίτερα στο πράσινο μήλο της Αγιάς εξαιτίας του εμπάργκο στην Ρωσία . 
Μειωμένες είναι οι τιμές στα καπνά και σε μια σειρά άλλα προϊόντα γεωργικά και κτηνοτροφικά.
 Όλα αυτά, τόνισαν, η κυβέρνηση τα παρακολουθεί ως θεατής, χωρίς να παίρνει κανένα μέτρο προστασίας των αγροτών και κτηνοτρόφων από τους εμπόρους.
Η ΕΟΑΣΝΛ, όπως αναφέρεται και σε σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε, όλα τα χρόνια δράσης της καθημερινά όπως και τώρα δίνει την μάχη για την επιβίωση των μικρομεσαίων αγροτών και κτηνοτρόφων. «Παλεύουμε για την ενότητα όλων όσων έχουν κοινά συμφέροντα γιατί η όξυνση των προβλημάτων, τα Μνημόνια και η ΚΑΠ της ΕΕ δεν καταστρέφουν όλους τους αγρότες και κτηνοτρόφους».
Το είδαμε: http://www.newsbeast.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου