ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ

ΥΠΗΡΕΣΙΕΣ ΚΑΘΑΡΙΣΜΟΥ
ΓΙΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΤΟ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟ

Σάββατο 7 Νοεμβρίου 2015

Άνω ..κάτω με τις καθαρίστριες

Αλλού δεν υπάρχουν κι αλλού περισσεύουν…
* Στο Χημείο Λάρισας παλιά εργαζόταν μία για 5 ώρες την ημέρα, τώρα εργάζεται μία μόνιμη για 8 ώρες και θα προσληφθεί άλλη μία συμβασιούχος για 4 ώρες
* Στο Τελωνείο Λάρισας δούλευε μία, τώρα τοποθετήθηκαν τρεις ενώ υπάρχει και ιδιωτικό συνεργείο!
 Ή του ύψους ή του βάθους (σ)το Ελληνικό Δημόσιο: ή θα λείπουν υπάλληλοι ή θα περισσεύουν.
Το νέο «κρούσμα» μη ορθολογικής λειτουργίας εντοπίζεται σε δύο υπηρεσίες του υπουργείου Οικονομικών στη Λάρισα μετά την επαναπρόσληψη στο Δημόσιο από την κυβέρνηση Αλ. Τσίπρα των καθαριστριών που είχαν τεθεί σε διαθεσιμότητα τον Σεπτέμβριο του 2013 από την κυβέρνηση Α. Σαμαρά.
Μέχρι τη διαθεσιμότητα, τις ανάγκες στο Τελωνείο Λάρισας κάλυπτε μία καθαρίστρια με 4ωρη απασχόληση.
Μετά την επαναπρόσληψη των καθαριστριών στο Δημόσιο πρόσφατα, στο Τελωνείο Λάρισας τοποθετήθηκαν τρεις καθαρίστριες πλήρους απασχόλησης, ενώ για την καθαριότητα του χώρου υπάρχει ενεργή σύμβαση με ιδιωτικό συνεργείο μέχρι το τέλος του 2015 (η σύμβαση με το ιδιωτικό συνεργείο είχε γίνει φυσικά πριν επαναπροσληφθούν οι καθαρίστριες).
Επισημαίνεται ότι ο χώρος καθαρισμού είναι ο ίδιος, δεν αυξήθηκαν δηλαδή οι ανάγκες καθαρισμού του, ενώ ουδείς γνωρίζει με ποια κριτήρια τοποθετήθηκαν τρεις αντί μία καθαρίστρια ώστε οι υπόλοιπες δύο να καλύψουν άλλες ανάγκες (εξυπακούεται ότι δεν είναι υπαιτιότητα των καθαριστριών το πού τοποθετήθηκαν). ΧΗΜΕΙΟ
Στα γειτονικά με το Τελωνείο γραφεία του Γενικού Χημείου του Κράτους μέχρι να τεθούν οι καθαρίστριες σε διαθεσιμότητα εργαζόταν μία καθαρίστρια για ένα 5ωρο την ημέρα.
Όταν λήφθηκε η πολυσυζητημένη απόφαση από την κυβέρνηση Α. Σαμαρά, η συγκεκριμένη εργαζόμενη είχε συμπληρώσει τα ένσημά της και συνταξιοδοτήθηκε.
Μετά την επαναπρόσληψη των καθαριστριών, στο Χημείο τοποθετήθηκε καθαρίστρια με 8ωρη απασχόληση, άρα εκ των πραγμάτων καλύπτονται και με το παραπάνω οι ανάγκες καθαριότητας του χώρου, ο οποίος επίσης είναι ο ίδιος, συνεπώς δεν έχουν αυξηθεί οι ανάγκες καθαριότητάς του.
Κι όμως, πριν λίγες ημέρες με την προκήρυξη για την πρόσληψη καθαριστριών 4ωρης απασχόλησης σ’ όλη τη χώρα, το υπουργείο Οικονομικών προκήρυξε θέση και για το Γενικό Χημείο του Κράτους στη Λάρισα. Δηλαδή, για τον ίδιο χώρο, η καθαριότητα του οποίου καλυπτόταν στο παρελθόν από την 5ωρη εργασία μιας καθαρίστριας καθημερινά, σε λίγο καιρό θα απασχολούνται δύο καθαρίστριες για αθροιστικά 12 ώρες κάθε ημέρα…
Αυτά συμβαίνουν ενώ υπάρχουν άλλες δημόσιες υπηρεσίες στις οποίες η καθαριότητα είτε δεν είναι επαρκής, είτε... απουσιάζει εντελώς, με χαρακτηριστικό παράδειγμα τα γραφεία του ΕΟΠΥΥ Λάρισας, θέμα που είχε αναδείξει η «Ε» πριν λίγο καιρό.
Το είδαμε: http://www.eleftheria.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου